Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N73
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[N73]-> početnik sam, pa imam pitanja

Pozdrav forumašima cafe.mobil foruma.

Davno je bilo to kad sam se bavio Motorolom V360 i kad sam znao sve o njoj....

Sada imam Nokiu N73 i o njoj neznam baš puno, pa vas molim za strpljenje i za pomoć.....

Ovako priremio sam neka pitanja, da ne spamam forum:

1. Kako se ta Nokia "hakira"? Pratio sam uputstva na forumu ovdje, ali nisam uspio.
    2. Htio bih instalirati LCG Jukebox, al mi kaže Certificate Expired, valjda zbog neobavljenog u pitanju broj 1....?
    3. Da li postoji koja aplikacija za FM radio, osim one ugrađene "Visual radio"?
    4. Dali mogu ovaj mogitel smatrati glazbenim mobitelom, kao što su SE W serije, te da li se isplati kupiti kvalitetnije slušalice za njega, pošto mi one originalne baš ne odaju dojam kvalitetnih...?
    5. Koliki je max. kapacitet memorijske kartice, koju ovaj mobitel može adresirati, trenutno je ugrađena kartica kapaciteta 1GB.....?

Evo to su ta pitanja koja me trenutno interesiraju.
    Na telefonu sam do sada samo napravio ažuriranje software-a, preko PC Suite-a, bio je verzija 3.x.x.x, sad je 4.x.x.x....bio je HRV. izbornik, sad je ENGL, nema HRV za odabrati, ali mi ne smeta, pošto se svakodnevno služim engleskim jezikom.

Hvala svima koji će ovo pogledati, i koji će na bilo koji naćin doprinjeti riješenju mojih problema!!!

EDIT: ako sam pogriješio thread, ili ako postoji već negdje, molim moderatore za malo razumijevanja, dugo me nije bilo na forumu, pa neznam kako stvari stoje po novome.
    Zadnji uredio bt50 : 05-04-2009 u 23:08

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. Imas tutorial kako hakirat software, samo njega pratis i to je to...

2. kad odradis 1. onda ce sve raditi

3. Kako mislis aplikacija? Mobitel posjeduje fm prijamnik.... a ima raznih aplikacija preko kojih mozes slusat radio sa interneta samo neznam koliko ti se to isplati

4. Ja sam imao N73 Music Edition i kao glazbeni mobitel me je odlicno sluzio, jedini je problem to sto je smbian da mu ne moze baterija kao na walkman mobitelima ali opet baterija je dovoljno jaka

5. Ja sam imao 4 GB i radila je bez problema....

P.S. takoder mobitelu mozes promjenit product code (imas tutorial i za to) pa da omogucis hrvatski jezik i promjenis software od neke mreze ako ga posjedujes.... (TIM i sl.)

3. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N73
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala kolega za odgovor, probat ću nešto po tom pitanju hakiranja, al hebiga, kad mi je sve po pitanju Symbiana nepoznato.....

Pod aplikacija za radio sam mislio da recimo stavim neku drugu preko koje bi slušao radio, da ne koristim Visual radio nego neku drugu....ne slušanje preko neta, nego FM...da ima više opcija, npr. EQ i takve slične funkcije...

Skužio sam da je baterija malo zeznuta, svaki dan punim....

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o N73 možeš se poslužiti i ovime: [N73] neka pitanja

što se tiče Certificate Expired vrati nešto datum unazad, a isto tako i ovo će ti biti od pomoći: Symbian 3rd - najčešća pitanja i odgovori

što se tiče hakiranja pogledaj #4. post i riješena stvar ove teme: Hakiranje softvera i certificiranje nepotpisanih aplikacija

što se tiče mem. kartice imao sam onu od 2Gb i bio zadovoljan, a isto tako i glazbenim mogućnostima telefona.
    HC4L

6. 'Hvala' kaže:

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    SGS2 + 32GB
    Operater
    Tele2 Smart
    Bodovi
    11.209
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Bodovi: 11.209, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao HCSC Pregledaj post
    o N73 možeš se poslužiti i ovime: [N73] neka pitanja

što se tiče Certificate Expired vrati nešto datum unazad, a isto tako i ovo će ti biti od pomoći: Symbian 3rd - najčešća pitanja i odgovori

što se tiče hakiranja pogledaj #4. post i riješena stvar ove teme: Hakiranje softvera i certificiranje nepotpisanih aplikacija

što se tiče mem. kartice imao sam onu od 2Gb i bio zadovoljan, a isto tako i glazbenim mogućnostima telefona.
    Ja sam nedavno isto kupio N73 i nisam imao pojma o njemu. Softver sam najlakše hakirao uz navedeni #4 post iz teme: Hakiranje softvera i certifiranje nepotpisanih aplikacija (imaš iznad mojeg posta link). Stvarno je full detaljno objašnjeno i svaki početnik može hakirati softver, samo treba pratiti sve šta piše i uspjet ćeš.
    Ja sam također kupio memorijsku od 2 GB (htio sam kupiti od 4 GB, ali kada sam pitao na forumu jel radi od 4 GB nitko nije znao) i to MiniSD (ta i ide u njega, a kada sam mob kupio u njemu je bila 1 GB MicroSD sa adapterom).

U vezi programa LCG Jukebox.
    Imam ga na mobitelu, odličan je player, ima mogućnost Sleep Timera i tak neke stvari koji običan Media Player nema. Samo što sam primjetio da je na LCG Jukebox-u zvuk osjetno slabiji nego na Media Playeru. Tako da ćešće koristim Media Player jer ima glasniji zvuk, ali nemogu sortirat u foldere domaće i strano. Sve su pjesme pomješane.

Ako imaš još koja pitanja, rado ću ti odgovoriti.
    T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3

8. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N73
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uspio sam instalirati Y-Browser, morao sam vratiti godinu na mobilnom, mislim da na 2008.

I pokrenuo sam Y-Browser, radi. Međutim zapeo sam na instalaciji druge aplikacije one Hello......, kaže da nešto nije sa certifikatom u redu, ili su krive postavke telefona. Pretpostavljam da se to tiče vremena na telefonu, pa sam ja vratio sa 2008. (zbog Y-Browser) na 2009. godinu, ali opet ništa, neće.

Što da napravim?

EDIT: Momci, uspio sam, konačno!!! Hvala Vam!

EDIT 2: Da li sada nakon što sam obavio hakiranje, slobodno deinstaliram Hellocarbide aplikaciju?

Y-Browser mi se čini Ok aplikacija, pa bih je ostavio.
    Zadnji uredio bt50 : 06-04-2009 u 21:23

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, Hellocarbide slobodno makneš (mislim da piše i u tutorialu da smiješ maknuti).
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

11. 'Hvala' kaže:

31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    N73
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala, nego naišao je novi problem, imam instaliranu onu probnu verziju LCG Jukebox-a, sad pošto sam riješio hakiranje, htio sam napraviti deinstalaciju, ali kaže mobitel "Removing failed". Onda sam pokušao instalirati opet istu aplikaciju, mobitel kaže "File corrupted"!

Zašto mi se sad to dešava, ima li spasa, da se ta aplikacija makne?? I da mi se ne pojavljuju te poruke??

Sad sam upravo probao, ne mogu deinstalirati ni jednu jedinu aplikaciju...osim Java aplikacija....

Hvala!

EDIT:
    Podaci o telefonu su:

Nokia N73 (RM-133)

FW: 4.0812.4.0.1

Ako to pomaže...
    Zadnji uredio HCSC : 06-04-2009 u 23:39 Razlog: spojeni uzastopno napisani postovi, postoji tipka EDIT

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Imam ga, imam ga..... bsc81 ;)
    By regobo_02 in forum Benq-Siemens (svi modeli)
    Odgovora: 20
    Posljednji post: 15-11-2006, 13:13
  2. Gprs pocetnik - par pitanja
    By sillver in forum Mreža
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 14-03-2006, 03:32
  3. 2x3650,imam pitanja...
    By Robi555 in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 06-12-2005, 21:50
  4. Imam par pitanja,molio bih odgovor.
    By Daniel Morales in forum Nokia