Kada sam spojio PC sa LCD TV-om preko HDMI kabela nisam imao prijenos zvuka nego samo video.
Kasnije kada sam spojio sa monitorom iskočilo mi je da je pronašao novi hardware ali ne pronalazi drivere. U device manageru je upitnik s uskličnikom i piše audio device on high definition audio bus.
Grafička je Radeon HD4850 a zvuk je integriran na matičnoj. Što trebam instalirati da dobijem i sliku i zvuk na TV-u preko HDMI-a (na grafičkoj DVI na koji je spojen DVI-HDMI adapter i HDMI kabelom na HDMI ulaz TV-a)
Ok. Budem preko izlaza na zvučnoj pustio zvuk
Grafičke koje imaju HDMI izlaz mogu slat i audio? (ako da, da li se spoji zvučna sa grafičkom nekim posebnim kabelom)
...naravno da bi trebao imati zvuk - ali samo ukoliko direktno sa HDMI priključka na graf. (ne DVI->HDMI) spojiš TV s HDMI kabelom...
...ovo što si ti napravio je samo VIDEO - što je kolega sodom već rekao...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
tako je @//wild boy\\ samo ako je direkt spojen na hdmi, ukoliko je preko dvi konventora na hdmi nema prijenosa zvuka.
Driveri za graf imaju mogucnost da prihvate zvuko od zvucne "bilo koje" i šalju ga preko svog HDMI izlaza na monitor ili TV.
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
nije istina,ja sam spojio tako...dvi-hdmi-hdmi i imam zvuk na tv ali sta god pustim na kompu zvuk ide na tv,trenutno trazim opciju kako podjeliti zvuk,
btw ne pisite netocne informacije koje niste isprobali ili naglasite samo da ste culi da ne provodi zvuk....
Odredi si neki video player koji ćeš koristiti na TV-u, u njegovim opcijama stavi da koristi zvučnu na grafičkoj kartici, a u Control Panelu postaviš da ti zvučna kartica na matičnoj ili gdje već bude glavna.
ja sam koristio dvi-hdmi i nisam imao zvuka iako sam na sve nacine pokusao..no kad sam spoio na hdmi normalni sve mi radilo perfektno...
In Jack Daniel's veritas
A koja grafička? Koji adapter? Koji kabel? Nije svejedno što se koristi... Svaka nova grafička šalje zvuk na DVI, ali mora se spojiti i odgovarajući kabel ili adapter.
gforce-ica je bila no ne sjecam se vise koja je bila jer sam komp prodao. No kostao je 9000 kuna bez monitora,misa,kiborda..a vidis nisam nikakav adapter koristio samo dvi-hdmi kabel..iz kompa u televiziju sam spajao.
In Jack Daniel's veritas
@n76
ne bih da iskazujem nepostovanje,ali moram te pobiti u ovome.
HDMI is capable of audio transfer, but that capability is lost once it passes through a DVI adapter
ako koristis nesto ovako, onda ne mozes dobiti zvuk
![]()
Pa forum i postoji za diskusije i zabavu, da bi nesto i naucili moramo pisati i jedno drugo pobijati. Dakle to nije nepostovanje nego normalni razgovor. Vrijedanje i dalje da ne nabrajam e to spada u to.
Mislim da imas pravo no kako imam zvucnike nisam se previse ni trudio doznati u cemu je problem na netu. Bas sam koristio kabel koji je na jednom kraju hdmi a na drugom dvi. nije imao nikakve adaptere niti dodatke.
No ipak imas pravo kad bolje razmislim.
In Jack Daniel's veritas
To sto si komp platio 9000 kn ne znaci nista. Ako si imao GeForce karticu, zato nisi ni imao zvuk jer one na sebi nemaju zvucnu karticu. Zvuk za HDMI uzimaju od zvucne kartice s maticne ploce i da bi te dvije komponente povezao, treba ti interni S/PDIF kabel.
posto nije definisano na kraju jel neko doznao da li ide zvuk putem DVI adaptera na HDMI il Ne??
NOKIA X6
Koliko ja znam DVI prenosi samo sliku,pa vjerujem da za zvuk moraš imati neku drugu vezu.
Može prenijeti i zvuk, ali ne svaki. Ako već nije došao s grafičkom, kod kupovine se mora tražiti DVI adapter koji prenosi zvuk. Međutim, to se ne isplati kupovati, sigurno se može negdje besplatno dobiti.![]()
Znamo dobro što je grafička kartica i čemu služi. Ona izbacuje video signal i amen. One koje izbacuju i audio (iskreno,ne znam nijednu) mogu poslužit ali vjerojatno su dosta skuplje. ne vjerujem da će grafičke kartice izbaciti zvučne s vremenom.
Smuch, zapeo si negdje u proslosti.Sve ATI-eve graficke kartice od HD 2000 serije imaju zvucnu karticu na sebi. NVIDIA je prvo radila pass-through preko S/PDIF-a, ali za to je trebao dodatan i vrlo rijedak kabel. Ne znam kakva je danas situacija s njima jer ne pratim hardware sektor kao prije. Mozda i oni imaju zvucnu karticu kao sto imaju ATI i Intel.
Krivo si shvatio. Namjena im nije zamijeniti postojece zvucne kartice nego olaksati spajanje kompova i kojekakvih receivera/playera na TV ili monitor. Sve ide preko jednog kabela (slika rezolucije vece od full HD i 7.1 zvuk), a da te zvucne kartice nema, morao bi vuci najmanje dva, u najgorem slucaju pet kabela (ako analogno spajas 7.1 sustav).![]()
Bok, ljudi.
Evo i ja imam probleme s zvukom.
Na kompu grafička Ati radeon 5450, tv samsung le32d550...
Na kompu adapter DVI/HDMI, kabel HDMI-HDMI, na tv-u ulaz HDMI...
Slika perfektna, no nema zvuka. Ima li pomoći ili treba zasebni kabel za zvuk...mada u e-manualu tv-a piše da ako se spaja preko DVI-HDMI da treba zasebni kabel za zvuk...sad dal adapter DVI/HDMI ne propušta zvuk?
Ako imaš original ATI adapter koji je došao s grafičkom karticom, onda zvuk ide kroz njega. Također, ne zaboravi promijeniti zvučnu karticu preko koje se vrti zvuk, možeš u Control Panelu ili u playeru.
Nisam dobio adapter s grafičkom, kupio sam ga naknadno. Molim te možeš mi malo pobliže objasniti objasniti kako se to u control panelu radi?
U Control Panel > Sounds promijeni default zvučnu karticu u ATI HD Audio (ili nešto slično) i resetiraj player...
Bookmarks