eto problem je u tome što u ovaj sonyericsson nemožeš staviti karte s interneta nego se svaki put moraju nanovo skidati i nadopunjavati.
jeli ovo tocno ? jer to bi bilo stvarno steta ,.
mene konkretno ne zanimaju symbian mobiteli
a za sljedeci mob bih htio da uz ostalo(wlan , TS , mp3 jack ) ima GPs support..kak uopce funkcionira to , n kuzim , zas nemre to bit ko s ovim standalone GPS uredjajima , stavis u njih neku od tih karate koje se skinu s neta i radi ?
eto problem je u tome što u ovaj sonyericsson nemožeš staviti karte s interneta nego se svaki put moraju nanovo skidati i nadopunjavati.
A to se naplaćuje. Znaći treba ti neki podatkovni tarifni model jer se bez toga ne isplati uopče koristiti GPS.
PREDATOR
ma da i imaš neki internet tarifni plan mislim da ti se opet baš ne isplati. Puuuno bolje bi ti bilo da si uzmeš symbian ako ti gps stvarno treba. Ja osobno mislim da je gps na mobitelima nepotreban zato što je prijem vrlo slab, veza dosta puca, i to je tako zaista kod večine mobitela. Da ne govorim da je po oblačnom i kišovitom danu pravo umijeće spojiti se na svih 5 odnosno 3 gps satelita.
znci, na n95 koristenje gps-a me nista nekosta, a na c905 kosta??
a n96 pitanje imam jedno, ovo tv prijemnik, jet to stvarno za gledat tv il nesto drugo??
kako raspoznat originl n96 od ovih jeftinih kopija??
isto tak i za n95 8gb da nebi naletio na kopiju neku
na originalu, jel bi pod baterijom trebalo pisat da je iz finske il tak nesto?
c905 ako se gps nemoze koristiti,tj. moze al uzima novce onda ga necu uzeti
ajd predlozite jos koji takav mob u tom rangu do kojih 2500kn, u oglasniku naravno
moze i malopreko, al malo
Nemogu staviti avatar!!!!
Ako ti je stalo do 8GB i sviđa ti se C905, onda pričekaj C905 8GB. Po meni je ovo tough decision, C905 ima bolju kameru, display je jednak, N95 ima symbian, a po ostalom su mobovi poprilično jednaki. Ja sam osobno photo maniac, a i Sony Ericsson maniac, pa bi izabrao C905.
BTW, naljepnica iza baterije, logotip i softver se najviše razlikuju u kopiji-originalu. A ne znam kakav je princip C905 s offline mapama.
ovako, odlucio sam za n96 novu
e sad, gledam po oglasniku, ima ih cijela hrpetina novih po 2600kn na dalje i sve su sa garancijom u mobisu??? to mi malo smrdi
e sad, zelim biti 10000% siguran da kupujem original pa ako ima tko malo vremena i dobre volje, a da ima n96 nokiu da mi malo slika ju boljom rezolucijom, narocito naljepnicu iza baterije tako da mogu provjerit dali je original ili kopija
na ovoj naljepnicic iza baterije bi trebalo pisat made in finland il tako sta?
evo, pronasao
pa tu razliku bi i slijepac primjetio
http://www.virovitica.info/forum/showthread.php?t=737
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 30-03-2009 u 23:48 Razlog: Potrebno je koristiti tipku EDIT iliti UREDI
samo bih htio prokomentirati da si napravio usranu odluku.
n96 ne vrijedi ni tih nevjerojatnih 2600kn. Mob je čisti promašaj, lošije je sklepan čak i od N95ice, spor, eto jedino što ima bolje od n95-8gb je veća memorija i micro sd slot.
ako te ne zanimaju symbiani, a čisto sumnjam da ćeš ikada koristiti gps po bjelovaru srdačno ti preporučujem da si uzmeš C905 zato što tako barem dobivaš mob sa vrhunskim fotoaparatom. Nokija možda ima više funkcija i veću podršku programa zato jer je symb. al stvarno neznam koji su to silni programi koje ljudi koriste na symbianu.
I realno gledano n96 je definitivno poluproizvod; s jedne strane ga reklamiraju kao ultimativni hardcore video prijenosni uređaj, a s druge strane su mu stavili užasno lošu bateriju i ultra zastarjeli procesor od ~269Mhz, a pri to me ga i užasno sklepali. i da te odma ohladim, nokije koje su made in finland se kod nas u oglasnicima NE prodaju, barem ne po tako niskim cijenama.
Offtopic:
Mobitel je BOLJE "sklepan" od N95 8GB! Svi govore da ima bolji slider. Je da je malo spor, al ajde, pa doći će novi soft updatovi i to če se popravit. Pa nije niti N95 8GB bila sjajna čim je izašla. Imala je puuuuno buggova.
C905 ti je "dummy phone", što znači da ti nema operativni sistem (Nokia ima Symbian, Sony Ericsson ima UIQ...). C905 ti ima podršku za Javu. Ima goleme prednosti nad drugim SE telefonima, kao WiFi, GPS, fenomenalnu kameru, dobar display...
Ako skupiš pare za N96 super, mobitel nije loš al moraš napočetku očekivat da će ti bit spor, pa ovo i ono...Al sada su najavili golem update (v20.0.) koji bi dosta toga trebao riješiti. Sada samo ti trebaš odlučit, Symbian ili Dummy phone.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
ehh, ehh
sad ste me dali na razmisljanje
od n96 onda nist
imam na ponudi n95 8gb, stara 5 mjeseci, sva oprema, garancija iz t mobila i vidio sam mobitel i bez ijedne ogrebotine je za 1900kn?
necini se losa ponud?? sto vi mislite?
ili taj c905 sa prejebenom kamerom?? samo kad mi SE izgleda preplasticno naspram n95/n96
jel ima on kakvih zanimljivih stvarcica na sebi?
i ta navigacija na n95, to neuzima nista novaca?
Ako trebaš navigaciju svakako uzmi nokiu. I ne uzima nikakve novce.
Također imaj na umu da kamera na mobitelu nikada neće biti ono što je fotoaparat.
a nista onda, cini se da ce bit n95 8gb
uzeo bih odma c905, al stvarno mobitel jeftino jako djeluje
a n85 vs n95?
koja je razlika?
cijene iste
n 85 je zasad jedan od boljih nokijinih telefona...(n85 i e71)......
sve nokije sa symbian softwareom su ti tu negdje.....sve je tu isto...samo su neke stvari dodane ili izostavljene......ali posto je to =Pametni= telefon na njega mozes staviti sto ti srce zeli.........
po mom je n85 bolji od n95 8gb....
moj izbor bi bio n85 ili e71.......to su sad bombe od telefona.....
Gle E71 ti je za "poslovnjake" i trebat češ se naviknut na tu QWERTY tipkovnicu..
N85 u nikakvom pogledu nije bolja od N95 8GB.
A to je istina....svi smartphonovi su ti isti samo se razlikuju praktički u dizajnu i kvaliteti izrade. Ako već biraš od Nokije, znači da si 100% siguran da je SE C905 odpao, onda razmišljaj izmađu N95 8GB, N85, makar sada dolaze neki novi telefoni za N seriju, ali se oni još moraju izkazat![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Vidim da ti je navigacija jako bitna. U tom slucaju moja preporuka je N95 8gb. N96 ne bi uzimao zbog kvalitete izrade koja njie na nivou.
Samo ne kuzim jednu stvar. Kako ti c905 izgleda preplasticno u odnosu na n95 a pogotovo n96.... ispred sebe drzim c905 i n95 8gb i Nokia mi djeluje puno plasticnije.
PREDATOR
a vidio sam c905 ali sivi i on mi stvarno prejeftino djeluje
mozda je crni vec drugaciji, al nokia mi je nekako draza i lijepsa
samo sto je debele :x
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 01-04-2009 u 00:30
Sony Ericsson ima bolju kameru,ali očajan video zapis.Sony Ericssonu je velik nedostatak qvga rezolucija video zapisa,šta vrijedi dobra kametra uz katastrofalan video,nokia nema xnon to je velik nedostatak,ali bolje i bez toga nego očajan video.Svi SE mobiteli imaju katastrofalan video,to im je velika zamjerka,nešto sniman i ono očajno.Kupio sam se k 800i ima katastrofalan video i odličnu kameru.Nikad više SE zbog ovog vrlo velikog propusta
Je da da 905 ima odlicne slike ali mu ni video nije toliko los pogotovo zvuk koji snima jer ne zapisuje vise u 3gp formatu, imam xperiu koji snima u 640 480 pa je snimka dosta losija od c905 koji snima u 320 240!
ma o cemu ti pricas..... kod k800 je video jako los ali je to mob star 3 godine, a kod c905 je odlican video i duplo bolji nego kod N95.... ja imam c902 sa 5mpx i snima bolje nego N95 a o slikama da i ne govorim....
moj savjet ti je da uzmes C905 jer je puno kvalitetniji od n95, a ako ti bas toliko treba navigacija onda si kupi pravi uređaj za navigaciju jer kako sam cuo kod n95 nije bas dobra navigacija...
Bookmarks