.
Stoga nije opravdano odbaciti Canon S5 IS i Olympus SP565 radi 500 kn vece cijene, jer ti aparati u odnosu na SX110 i A650 pružaju više i time opravdavaju svoju višu cijenu.
U slučaju da i dalje stojiš pri tome da radi cijene odbacujes SP565 i S5 IS po meni je jedini logican odabir Sony H50.
S obzirom na to da svaki od ovih aparata ima neke prednosti i mane pokusati cu na osnovu toga kriterija dati savjet.
Ne znam da li ti i koliko ti igra ulogu u odabiru masa i dimenzije aparata, ako trazis nesto ipak malo manjega formata, a da i dalje priza nesto fotografske autonomije odluka bi trebala biti Canon A650. Radi se o aparatu koji je ipak prilicno manji i laksi od ostalih modela koje si uzeo u uži odabir (izuzev SX110 modela, ali mislim da je on ipak inferioran ostalima, pa ga nisam uzeu u uzi izbor). Isti aparat nudi i najvecu rezoluciju od svih 5 ponudjenih modela (ima i nesto vecu senzor, ali ovaj parametar i nije tolika komparativna prednost).
Ukoliko ti je raspon objektiva najbitnija karakteristika onda je Olympus SP565 definitivno model foto aparata za tebe. Ima daleko najveci raspon objektiva od svih navedenih modela. Negativnost je da u odnosu na recimo H50 ili S5 IS, generira nesto vise suma na fotografijama.
Uopceno govoreci jesno je da su najbolji odabir ili Canonov model S5 IS (vec je neko dulje vrijeme na trzistu, pa mozemo reci da ga vec lagano lovi vrijeme) i Olympus SP565, sto je jasno i kroz prizmu novca koji je za njih potrebno izdvojiti.
Najbolji odabir prema kriteriju ulozeno/dobiveno je Sony H50. Nudi jako puno za ipak nesto manje novca od dva prethodno navedena modela. Ipak, treba spomenuti da H50 jedini od navedenih ima Li ion bateriju (svi ostali su na standardnim AA baterijama) sto je nekoma mana a nekome prednost (mislim da to ima vise prednost nego mana).
Takodjer za model Sony H50 trenutno, koliko je meni poznato nema podvodnih kucišta.
U nastavku navodim izvrsnu stranicu na kojoj se relativno lako moze saznati ima li na trzistu dobavljivih kvalitetnih podvodnih kucista za foto aparate:
Sony H50
http://www.digideep.com/english/digi...C-H50/34/3428/
Canon S5 IS
http://www.digideep.com/english/unde...S5-IS/17/3190/
Naglasavam, da su kvalitetna podvodna kucista poprilicno skupa stvarcica i da kada govorimo o ovoj klasi u kojoj ti trazis foto aparat, cesto i nadmasuju cijenu samoga foto aparata.
Bookmarks