Skini neki AV ako nemaš i skeniraj komp,ako ne to provjeri temperature u njemu...ima tu puno mogućih opcija....
kao sta ste vidili u naslovu kompić se gasi sam od sebe,najedanput se isključi i posli moran čekat par sekundii onda ga upalin jer prije neće!!!
nemam pojma koji mu je!!!
Skini neki AV ako nemaš i skeniraj komp,ako ne to provjeri temperature u njemu...ima tu puno mogućih opcija....
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
temperatura je ok,iden ga skenirat.
Kad se ugasi,dali je pod ikakvim opterećenjem,igraš li igrice i sl...? I rekao si da se ne može odmah upaliti,provjeri napajanje....
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
radin na njemu al ništa strašno,word,internet,mesinger.
evo i sad se ugasia a samo san bila na internet i ono je skeniralo.
Zaboravio sam ti reći,skeniraj u safe mode-u ukoliko ne mislis da ti se ponovno ugasi....a ako se tada ugasi,onda je do hardware-a....upali komp u safe modu i ostavi ga da se skenira.
kolika mora bit temperatura - procesoru pentium 4?
što je niža to je bolje...najbolje da bude oko 30 c......preko 75-80 je vec "kriticno"
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
Desni klik na My computer, pa Properties, pa Advanced, pa Startup and recovery i isključi opciju Automatically restart. Kad se slijedeći put smrzne, na ekranu će ti pisati razlog, zapiši koji je, pa ćemo onda naći rješenje. Vrlo je moguće da neki od drivera pravi problem, a postoji mogućnost i kvara na nekoj od komponenti.
Koji tačno procesor imaš i koja mu je temperatura? Da li je hladnjak istog čist?
možda nije do kompa... možda ti nekaj sa strujom ne valja
možda opterećenje na osiguraću ?
Ako se ugasi i ne može upaliti nekoliko sekundi onda to može biti samo hardware. Najvjerojatnije je napajanje, možda preslabo ili polako otkazuje. Ako želiš ikakvu pomoč, ispiši kompletnu konfiguraciju.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
...napajanje, ploča...otvori kućište i pogledaj stanje kondenzatora...
...usput, onako, koju ploču imaš i koje napajanje, te kada je komp kupljen...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
to je i meni isto bilo taj problem...znači jesi možda neš mrdao s hardom ti se pojavi blue screen prije gašenja jer ak je tako onda je do harda tak je meni bilo....ako nije onda sigurno provjeri napajanje, može biti i do matične...konfiguraciju navedi...lakše bude diagnosticirat problem.
Design creates culture. Culture shapes values. Values determine the future.Robert L. Peters
jednom frendu se isto tako gasio,necete vjerovat,,kad sam otvorio kutiju nisam nista vidio od prasine koliko ju je bilo unutra.. lagano sve ocistio i stvar rijesena
ja mislim da je najvjerojatnije napajanje ili nešto sa strujom....osigurači itd..
osiguraci di si to našo samo da mi je znat ????
Komp se može gasit iz samo dva razloga napajanje ili pregrijavanje
nek samo on napiše koju konfu ima pa cemo poslije raspravljati......
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
Ne uvijek. Zato sam gore i napisao da isključi automatski restart i onda dobije BSOD na kojem piše razlog rušenja sistema. Najčešći uzrok je nekompatibilan audio driver.
Osigurač, ako isključi ili ga treba zamijeniti ili ako je automatski onda ga treba upaliti, tako da to definitivno nije tu slučaj. Također da je do drivera u pravilu bi bilo plavi ekran ili restart, ovisno o postavkama. Čak i ako bi se komp gasio iz bilo kojeg software-skog razloga, ne bi trebalo čekati prije paljenja.
U ovom slučaju je očito da je hardware. Treba provjeriti temperature, kondezatore, konektore, prašinu na matičnoj i u napajanju koja je na hladnjacima, ali i na vodovima i elementima, vrijednosti napona, te pokušati s drugim napajanjem.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Joj necu niš rec jer je kristalon jasno da o struji nemaš blage veze.
Preopterecenje siguraca o cemu ti drobiš ako kroz osigurac prođe veca struja od one za koju je predviđen žica se unutra rastali a kod automatskih bimetal izbaci sklopku i to traje svega par stotinki tako da nema preoterecenja da malo radi a malo neradi ili radi ili neradi a između nema.
Možda je OC-o komp, i malo je pretjerao...
Bookmarks