Ok. Budem. Ma nabavit cu ja neki bolji ventilator jer je ovaj 25dBA i dosta buci...
A recimo ovakav hladnjak bi trebao montirati izvan kucista, zar ne?
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=025957
Dobro su ti rekli. Masku si trebao dobiti uz matičnu ploču.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Zadnji uredio melody : 09-03-2009 u 21:12
Primjetio sam da te nitko nije upozorio, nikad se ne spaja i molex i 3-pinski konektor istovremeno, osim ukoliko je na 3-pinskom konektoru samo žuta žica (senzor brzine vrtnje).
@Sljaka:
S nekim stvarima se ne bih složio. U pravilu je prednji ventilator preporučiv jer hladi diskove. Omjer usisanog i izbačenog zraka zapravo ovisi o kućištu i komponentama. Ukoliko kućište ima filtere na usisu, tada je dobro da je količina zraka jednaka ili malo u korist ubačenog kako kućište ne bi vuklo zrak na konektore, optičke uređaje i sl te ih na taj način punilo prašinom.
Ja imam grafičku pasivno hlađenu koja uzima zrak sa zadnje strane, a na bočnoj strani imam usis zraka prema procesoru. Da bi poboljšao hlađenje grafičke i procesora, stavio sam jače izvlačenje zraka, na bočni usis filter, na slobodne PCI utore lim s mrežicom protiv prašine. Na taj način mi se sve komponente hlade dovoljno dobro s ventilatorima na 5 V dok je komp neopterečen, po noći jedan stražnji ventilator gasim (to uzrouje 2-3 stupnja topliju grafičku), dok je procesor s ugašenim box coolerom ispod 35 stupnjeva.
S ventilatorima na 7 V komp se uredno hladi pod najvećim opterečenjem. Ventilatori su 120 mm.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks