Treba mi da mi neko objasni kako da pošaljem SVE kontakte sa SE K610 (probao sam u imenik->napredno->pošalji sve (bluetooth), ali bi mi poslao samo po jedan (prvi) kontakt... Telefon na koji sam slao je Samsung G810)
Probao sam i skinuti PC Suite, ali tu mogu (bar koliko sam vidio...) samo editovati kotakte, e mogu ih prebaciti a kompjuter...
Jedino sam uspio uraditi backup... .dbk, ali ne znam kako da izvučem kontakte odatle i prebacim ih na Samsug...
Isto, poruke hocu da prebacim (sve) na kompjuter (samo na kompjuter, nigdje dalje...)
Pa ako mi možete pomoći, trebalo bi mi to, da riješim...
Potpuni backup poruka (samo SMS, ne MMS) mozes napraviti sa MyPhoneExplorer-om.
Potrazi, ima vec tema o njemu.
PRoblem sa tim sa sim-om je što su oba telefona kupljena kod operatera... Ali različitih... Tako da u samsung vjerovatno neće moći eronet kartica... Idem ipak probati...
A tay mpe cu potraziti... Hvala...
Da, javlja "SIM card ot valid..."
Dakle, treba mi drugi način za perbaciti brojeve...
Izvinjavam se zbog triple posta... Samo da budem siguran da ce ostati boldovana... Moze poslije da se spoje (izvinjavam se mod-u sto mu pravim posla...)
Prvo, da li se moze ista sa ovim porukama, koje se sacuvaju (uspio sam, preko ovog MPE-a, hvala, ravilov...) tipa prebacivati u .txt, ili tako nešto?
Drugo, MPE je downloadovao kontakte sa sony-a, ali pojma nemam gdje, pa ako eko za path...
I, mogu li ih kako sa onim samsungtoolsom prebaciti na samsung, treba li konvertovati šta (može li, uopšte)?
Zadnji uredio ravilov : 26-02-2009 u 22:43
Poruke u backupu su u PDU formatu, sto je standard za pohranu SMS poruka (AFAIK tako stoje i u mobitelu). Probaj naci neki PDU dekoder i s njime prebaciti u TXT format.
Npr. evo jedan online PDU decoder.
Ok, hvala...
A, sta sa kontaktima?
Sa MPE ih takodjer mozes backupirati na komp, u VCF format (opet, standardni format za kontakte), a odande onda smisljas kako dalje (mozda Samsung ima neki soft pomocu kojeg mozes to importati).
To sam uradio...
Samo ne znam gdje ih je stavio...Ne mogu nigdje naci...
Ima li ko ideju gdje mogu biti ti kontakti?
Napravio si backup kontakata pomocu MPE? Pa onda su u fileu koji si odredio za backup...
Da, ali...
Type of file: File for MyPhoneExplorer
Kako odatle da stavim a samsung? :S
//*: BOSCH 738D;Moto. T180;Nok. 5110x3, 6110, 3310, 1200;Philp. Fisio120;Sams. SGH-600, E250;Siem. A36, A52, SL42,C25,MC60;SE T230,T290,K300i,K550i,K610i,K750i;Tlt.GM832
Pa... Taj file je ustvari predvidjen za restore, opet pomocu MPE.
No u tom fileu je embeddan VCF format za kontakte, pa ako se malo kuzis u to, mozes otvoriti file npr. Notepadom i izvuci VCF iz njega.
Takodjer mozes poslati sve kontakte sa mobitela na komp (BT-om), pa ce ti biti spremljeni na komp, ovisno kako si podesio BT softver (najcesce ili u Outlook/Outlook Express, ili kao VCF file/fileovi u BT share folderu).
Ok...
Ovako:
MPE-om sam backupovao samo kontakte... Sad, sta da im radim... Pokusao sam ih iz notepada sacuvati u .vcf (i uspio), ali kad ih posaljem na Samsung, dobijem nesto sto ne lici na vCard... I kad to sacuvam pise "privitak sacuvan". ALI nema nicega (novog) u kontaktima...
1. GDJE na telefonu su sačuvani, goddamnit???
2. Šta da prepravim u sourceu, nisam baš sa telefonima... Dakle, kako treba izgledati source .vcf-a u notepadu, da bi ga telefon pročitao kao vC i sačuvao u kontakte?
Hvala...
//*: BOSCH 738D;Moto. T180;Nok. 5110x3, 6110, 3310, 1200;Philp. Fisio120;Sams. SGH-600, E250;Siem. A36, A52, SL42,C25,MC60;SE T230,T290,K300i,K550i,K610i,K750i;Tlt.GM832
Ako misliš prebacivati kontakte na drugi uređaj napravi to preko mobiledit-a... Pokusao sam ih iz notepada sacuvati u .vcf (i uspio), ali kad ih posaljem na Samsung
MPE podržava samo SE uređaje.
Istina, ali VCF (tj. vCard) format je standard i trebao bi biti siroko prihvacen i podrzan...
@INTEGER,
vCard treba poceti sa
i zavrsiti saCode:BEGIN:VCARD
Izmedju su naravno sami podaci vCard-a.Code:END:VCARD
Tako izgleda jedan zapis, a u jednom fileu ih moze biti proizvoljan broj, jedan za drugim.
E sad, to je koliko znam standardni format (tako ga osim SE mobitela prihvaca i Outlook i vecina drugih PIM-ova i mail readera), ali Samsung mozda koristi neku varijaciju, ili ne podrzava 100% standard, ili podrzava format kao takav, ali ga ne prepoznaje kao datoteku, ili tako nesto slicno... Stvarno ne bih znao, ne bavim se Samsungima (a i ovo je SE a ne Samsung podforum).
Probaj se raspitati u Samsung podforumu, ili probaj ovaj mobiledit, kako ti je Alienware predlozio.
Trebao je to neko odmah reci da se en zezamo sa source-om...
Tj. riješio sam, skinuo MobilEdit, priključio oba, i to je to... C/P...
Alienware, hvala za riješenje, i ravilov, hvala za strpljenje...
Pozdrav...
je li mi moze neko od vas pojasniti kako ste spojili telefon SAMSUNG,jer sam ja pokusavo jednom sam uspio iii vise nikako ne mogu da uspijem!!!
###1410989180026
Kako to mislis "povezali"? Sa MPE nikako...
BTW to bolje pitaj u Samsung podforumu, ovdje je to off-topic...
pa mislio sam na to, prikljuciti...nebitno idem na Samsung podforum!
###1410989180026
Bookmarks