Ne vjerujem.
Po čemu bi ga locirao?
Nema on GPS ili GSM signal pa da ga šalje.
Dakle kao sto u naslovu pise moze li locirato ukradeni laptop,prijatelju mi je ukraden on je prijavio kradu i sve to al moze li se on naci kao mobitel?
Ne vjerujem.
Po čemu bi ga locirao?
Nema on GPS ili GSM signal pa da ga šalje.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
E to sam pito jer ne znam,hvala
Ne znam sad (ne razumijem se baš u to), ali možda laptop daje neke svoje informacije (MAC adresu ili tako nešto) kada se spaja nekom na wifi- pa bi preko operatera mogao saznati tko i gdje se spaja.
Ali, to bi upalilo da radiš u CSI + tada bi ga našao u 2 minute i znao bi točnu lokaciju u metar i podatke o osobi koja ga je ukrala
Znači- šanse su male do nikakve.
Najveća šansa bi bilo gledati po oglasnicima (i Hreliću), pa ako nađe sličan- usporedi serijski broj i zove policiju.
Sretno![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ma jarane mobitel je teoretski moguce pronaci,kuzis? aaa slabo ga kad ljudi ponovo nadju!!! vjerovatno i laptop preko neta salje neke podatke pomocu kojih bi se mogao pronaci laptop,to mu dodje ko IMEI broj kod mobaca, no cisto sumnjam da ti frend uopste ima taj broj!!!
tako da su sanse da ce ga pronaci na taj nacin,jednake nuli!
###1410989180026
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
To mu dođe ko IP, a IP nije identifikacijski broj laptopa kao što je IMEI kod moba. Lap ne možeš otkriti preko neta, u wirelessu još teže. Ajmo reć da znaš na koju se mrežu spojio - tada trebaš triangulirati signal da bi ga locirao, a za to ti trebaju (zamisli) 3 antene... A većina wifi mreža ima samo jedan AP tako da i meni pronalazak tog lapa zvuči kao epizoda CSI-a.
Eventualno bi ga mogao otkriti preko MAC adrese, ali tada trebaš znati na koji se wifi spaja.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ma pretpostavljao sam i sam da mu IP nije IMEI,no mislio sam da postoji mozda neka druga adresa ili nesto tome slicno!!!
zao mi je jarana,al tesko da ce ga kad vise vidjet!
###1410989180026
...neznam zašto bi ti ga bilo žao - osobno kad god nisam doma sa lapom doslovno ga vežem za najbliži radijator i ne skidam oka s njega - ipak mi na njemu ima previše važnih stvari da bih to zanemario...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Ukoliko laptop nema GPS ili HSDPA modul,nemoguće ga je locirati (s tehničke strane) a da ides prebirat po susjedstvu i po tudim kucama nema smisla. Ako netko ima nesto korisno za napisat,onda neka napise,a od savjeta za cuvanje laptopa i sazaljenja se suzdrzite,tj vratimo se na temu...![]()
pomoću HSDPA modula može locirati laptop?
Isto kao i u slučaju potrage za mobitelom, svaki HSDPA modem ima svoj IMEI, a i broj telefona ukoliko je SIM kartica unutra.
... jedino pravo rješenje među svim ovim nesuvislim i jadnim odgovorima je da se ukradeni laptop MOŽE LOCIRATI PRILIKOM SPAJANJA NA INTERNET..... jedini način preko kojega se pronalaze ukradni laptopi je tamo gdje ga se može vidjeti a to je upravo internet (varijante oko gps i takvih sličnih nebuloza se nikada ne koriste za pronalaženje, iznimno kada se radi o provalama u mrežu tipa WEP pa se onda može locirati, no tada to i nije problem jer se osoba obično nalazi na nekoliko metara udaljenosti (do 50m najčešće)) ..... pronalazak preko interneta vrši se NE PREKO IP ADRESSE NEGO PREKO MAC ADRESSE, ..... adresa (odnosno broj mrežne kartice) koji je za svako računalo drugačiji, no jasno ako se radi o nekome tko se imalo razumije u krađu laptopa, tada je važno napomenuti da ga se gotovo i nemože pronači jer isti zna promjeniti tu mac adressu u bilo koju drugu,.......
... konkretan primjer u možda 10% slučajeva se laptop pronađe, iz razloga što se ukradeni laptop gotovo nikada ne prespaja na internet, .......
NEMA RAZLOGA DA VICES I DA NAZIVAS TUDJE ODGOVORE JADNIMA.
ukradena auta se rijetko kada nadju i vrate pravome vlasniku, a da se neko smara oko laptopa... i da, svasta je moguce sa danasnjom tehnologijom, ali slabe su sanse da ce ga policija traziti, imaju oni pametnija posla.
ma nije problem samo se radi o tome da se kao i na svim drugim forumima određeni ljudi prave pametnima i šalju krive informacije (neprovjerene i netočne), a dečko kaj mu je ukraden laptop sve to vjeruje, a šta će, misli da ovi šta pišu vjerojatno znaju, a ustvari ovi nemaju pojma, trabunjaju bezveze,...... nism želio nikoga uvrijediti, ali naravno da nisam htjeo biti ni previše pristojan iz razloga što iako je ovo forum odnosno javno mjesto gdje se doista može pisati što hoće, nije preporučivo pisati neistinu, jer danas sutra kada nekome zbilja treba neka pomoć da bi saznao kako se nešto radi neće ništa pronaći, izgubit će vrijeme, živce i na kraju od svega će samo ostati hvlisanje onih koji neznaju.....
....iz toga razloga sam rekao da su neki odgovori jadni,..... a kad smo već kod policije i da ona ima pametnijeg posla ne samo da traži ukradene laptope, vidim da nisi upućen jer policija je struktuirana tako da svatko sa svojom odgovornošću ima zadatak da vrši upravo ono što je namjenjen, naravno u djelu njegove struke, da budem precizniji policija u svojoj strukturi djelatnosti ima ljude koji se bave pronalaskom ukradene tehnologije, kao što ima i detektive koji se bave pronalaskom kriminalaca ili bilo čega drugoga,..... naravno da policija nema pametnijeg posla nego pronalaziti ukradene laptope, jer osoba koja je zadužena za pronalazak takve vrste tehnologije mora izvršavati svoju obvezu, jer mu je upravo to posao,......
.... netrabunjam bezveze meni je isto bio ukraden laptop i pronađen je, a osim toga znam i sam kako se pronalazi ukradena tehnologija posebno laptopi, ......
... a reći ću i još jednu stvar samo neka se zna, vidio sam da se po televiziji priča kada se radi o onim poznatim aferama "facebook" - kako je teško doći do čovjekovih podataka, posebice kada se radi o stranim serverima,.... inače odgovor je da naravno da nije teško doći do podataka, samo je potrebno poslati zahtjev da se isporuče podaci na server sa kojega je napravljena ta radnja, a to policija u ime vlasti može napraviti bez problema, a gotovo svi (a vrlo vjerojatno i svi) serveri (odnosno websajti) moraju podatke isporučiti - prema zakonu,......
....zašto to govorim pa zato da bi se vidjelo da nije baš tako teško doći do ukradene stvari, a to što su oni nesposobni i rade određene stvari iz svog profita, nažalost to ide na cjenu svih onih koji su žrtve ukradene robe ......
Bookmarks