Na koji je file system formatirao karticu? Smrdi mi na NTFS ili FAT,a koliko znam,te se kartice mažu na FAT32...
Enivej,moja od 512 na mobu ima 480... Nije za se cudit...![]()
Evo, frend ima LG Shine i karticu od 2gb.
Nešto ga je zezala kartica, pa ju je formatirao na kompjuteru pomoću ovoga:
I smanjio mu se kapacitet na 966MB.
I kada se ponovno formatira- ima za odabrati tamo gore pod size samo 966MB.
Jel se može to nekako rješiti?
Možda low level format ili tako nešto...
P.S.
Garanciju je izgubio.![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Na koji je file system formatirao karticu? Smrdi mi na NTFS ili FAT,a koliko znam,te se kartice mažu na FAT32...
Enivej,moja od 512 na mobu ima 480... Nije za se cudit...![]()
Probao sam i na NTFS, i na FAT i na FAT32.
Znam da je kapacitet malo manji od napisanog- ali ovdje je duplo manji.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Da nema to cudo koju particiju koju niste uocili?
Malo mi je nelogično da pojede pola kartice...![]()
Imaš po ebayu masu no name kineskih kartica i stickova koji se ponašaju poput gore opisanog.
Čija je kartica, što na njoj piše? zašto ne staviš karticu u mobitel, mobitel povežeš s kompom putem usb kabla i sad neznam na koji princip radi LG, ugl meni se na Motoroli pojavi kao usb stic, te ga mogu preko kompa formatirati!
Daj skini Everest,pa ubodi to cudo u komp i vidi sta je Everest nasao. Kladim se da je to šema prodaje muda za bubrege,ili postoji neka skrivena particija...
ak je prije imala 2gb, onda je krivo formatirana. Imal prije takav problem, mislim da sam riješil s Paragon partition managerom.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ne znam čija je (mislim da je sandisk), ali probali smo i preko mobitela.Čija je kartica, što na njoj piše? zašto ne staviš karticu u mobitel, mobitel povežeš s kompom putem usb kabla i sad neznam na koji princip radi LG, ugl meni se na Motoroli pojavi kao usb stic, te ga mogu preko kompa formatirati!
A kako da vidim, tj. što i gdje mogu vidjeti da nije u redu?Daj skini Everest,pa ubodi to cudo u komp i vidi sta je Everest nasao. Kladim se da je to šema prodaje muda za bubrege,ili postoji neka skrivena particija...
Ili kako vidjeti skrivenu particiju (probao sam sa ono tools> folder options> show hidden....- nema ništa)?
Budem sutra pogledao s Everestom.
kako mislis da ti je pojelo??? virus neki???? ja sam imao jednom neki virus rodjak pokupio u internet klubu i donio meni, uglavnom jeo mi je hard!!!mislim pojeo ga je!
###1410989180026
To je normalno da prilikom formatiranja "nestane" nekoliko megabajta i nije nimalo cudno.
A ti georgy probaj s formatiranjem u disk managementu (Desni klik na My Computer>Manage>Disk Management),ili pak
s ovim besplatnim programom.
Sektori su nesto drugo. Podaci se zapisuju u sektorima i stazama (tracks),a sektor obično sadrži određeni broj bajtova (npr. 128) Low-level formatiranje utvrđuje staze i sektore, dok High-level formatiranje je mnogo poznatije i korištenije (najobicnije formatiranje iz windowsa) te ono jedino uklanja sve s diska i omogucuje disku da zapisuje datoteke na/u sebe.
Jesi li ti 100% siguran da tvog frenda nisu namagarčili i uvalili mu karticu od 1GB za 2GB?
Da, 100% sam siguran.
Do nedavno je i imao kapacitet 2GB, ali je jednom formatirao i smanjio se kapacitet.
Jeste li pokusavali vratit karticu u mob? Mozda je kvaka u tome,a mozete probat formatirat preko moba... Stvarno neznam sta vise moze bit...
Bookmarks