babeck za ovaj veli da je ok
link za firmware slijedi...
link
http://rapidshare.com/files/19864995...C004_RED53.rar
inače imaš temu za zahtjeve pa drugi put tamo pitaj
Radio sam jučer debrand i patch unlock doticnog (T-Mobile) mobitela ali jdflasher mi odbija flashati CID53 firmware jer većina tih CID53 firmwarea ima "header problem", a i babeck.exe mi javlja da firmware nije ispravan.
Nakon hrpe firmwarea, na kraju sam uspio napraviti debrand ali sa CID53 FS EUROPE_4, pa ostadoh bez hr jezika. Tako da sam na kraju napravio i patch unlock. Sve je super prošlo ali fali HR jezik.
Uglavnom zna i netko da li se moze CID53 firmware popraviti ili bar link sa ispravnim CID53 FS S_E_EUROPE firmwareom.
Hvala
babeck za ovaj veli da je ok
link za firmware slijedi...
link
http://rapidshare.com/files/19864995...C004_RED53.rar
inače imaš temu za zahtjeve pa drugi put tamo pitaj
Zadnji uredio MASVA : 16-02-2009 u 08:10
Mi6 Black
Takoder imam SE K770 CID53.. Mozete li molim Vas napisati detaljne upute kako ste ga uspijeli unlockat? HVALA!
Evo tu imaš video tutorial za CID53 unlock - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=61181 i pogledaj ovaj 3. Video tutorial za patch-anje DB2020 AnyCID sa jdflasher-om by A_s_h_k_a_y i ako ti nešto nije jasno samo pitaj
Ja sam radio po uputama s ovog foruma:
http://www.myforum.lasyk.net/showthread.php?t=43505
Ako ga hoces i debrandirati mozes koristiti firmware sa linka koji je postavio
MASVA. Izbjeci ces probleme potrage za ispravnim CID53 firmwareom...
Imam par pitanja.
1. Da bi se ovo izvelo, potrebno je da imam karticu mreze na koju je telefon zakljucan? Drugacije ne mogu da pristupim meniju telefona (potrebno uci u GAMES).
2. Posto je imam neki zakljucan na T-Mobile (DE ili AT), R8BC004, CID 53, da li mogu da ga flesujem na neki drugi k770 firmware?
Probao sam iz SE Tools Lite i XS++, ali mi uvek kaze da model telefona nije podrzan ili da ne moze to da uradi.
Skinuo sam fajl K770_R8BC004_RED53.rar, koji je postavljen par postova iznad, i skinuo sam validni custom pack fajl, posto je onaj unutar rar fajla prazan.
Ako iz ova 2 programa nista ne moze, da li moze (i kako) sa FAR+JDFlasherom?
Hvala
- Da, moras imati karticu koju mob trenutno prihvaca.
- Flashanje nema veze sa (un)lockanjem, vec vise puta napisano.
Inace procitaj pazljivije tutoriale i ostale upute. Vec svuda pise da sa CID53 mozes raditi iskljucivo sa Far+jdflasher.
Da, izvini, trazio sam samo K770 u pretrazi, a ne i CID53.
Pa nekako sam i isao na tu foru, zasto ga otkljucavati sa T-Mobile mreze, ako vec mogu da ga flesujem sa drugim firmwareom koji je vec otkljucan.
Pokusacu jos jednom sa uputstva koje je Shilex74 postavio.
EDIT:
Uspesno sam flasovao k770i, samo sto mi sada na engleskom ispisuje da ubacim pravu SIM karticu.
Kada udjem u onaj tajni meni, Service Info -> SIM lock, imam sledece:
Network (katanac) 5
Network subset (katanac) 5
Service provider (katanac) 10
Corporate (katanac) 5
Extended (katanac) 5
Uz pomoc SIMLockPatchGen (v2.2) napravio sam vkp fajl koji je vezan za firmware kojim sam flesovao telefon, i sad imam ovaj fajl: Remove_SIM_lock_Unknown (probably it is K770)_Unknown_Unknown.vkp
Pokusao sam u FAR+JDFlasheru da izaberem opciju qa2020 pri povezivanju telefona, izaberem bflash, pokusa nesto da odradi i izbaci mi gresku:
SetDirectory(setdir(setmode(doscript(run(gethello( IOusb::getblock(time exceeded))))))).
I naravno u tom trenutku ukljuci telefon i na ekranu pise da ne iskljucujem USB iz telefona dok ne izadjem iz programa na racunaru.
I opet pitanja
1. Da li postoji mogucnost da ce mi sa bilo kojim firmwareom za ovaj telefon javljati da moram da ubacim pravu SIM karticu? Ako ne, koji se firmware preporucuje?
2. Ako je za prvo pitanje odgovor potvrdan, opet se vracam na nesto sto je vec receno (pitano), da li to OPET znaci da tel ne mogu otkljucati ako ne nadjem neku T-Mobile SIM karticu?
Dakle, kako ga otkljucati bez T-Mobile SIM kartice?
Zadnji uredio ravilov : 26-06-2009 u 22:53
Ajde ponovno malo prolistaj i procitaj teme o moddanju, izgleda da nisi najbolje shvatio.
Da probam opet: flashanje nema nikakve veze sa unlockanjem! Ne postoji "otkljucani firmware" (osim u iznimnim vrlo rijetkim i specijaliziranim slucajevima).
Pogledaj temu o unlockanju (tj. patchanju) K800/CID53, to je zasad jedini poznati nacin unlocka (a da je free).
I da, za taj nacin nazalost obavezno moras imati karticu na koju je trenutno telefon zakljucan.
Takodjer, postanje vise postova zaredom se inace ovdje smatra spammanjem, umjesto toga koristi gumb EDIT/Uredi.
kako da otkodiram k770, kad ne postoji anycid za najnoviji firmware, a htio bi imati najnoviji i da je otkljucan?
inace, nasao sam tutorial:
1) Fire up Far Manager.
2) Press alt+f1(see pic below)
3) Select db2020 script then click on "jump to......"
4) Then select oflash
5) Flash the phone's MAIN with R8BE001 MAIN.
6) To make life easier flash the phone's FS with R8BC004 FS.Yah, i know what im talkin.
7) Add custom file to the phone..
8) Turn on the phone, wait till the system boot for the first time..
9) Now turn off the phone and connect to FAr manager using JDflasher, select db2020 script and select ofs.
10)Now, copy the tpa folder from anycid folder..
11)Disconnect the phone from FAr Manager and turn on the phone.
12)Now go file manager and then go to game, you will find a program named "executor". Select the file and the phone will turn off.Don't turn it on..
13)Now connect to FAr manager using JDflasher, select qa2020 script and then select bflash..
14)Then flash the phone's MAIN only with R8BC004 MAIN
15)Here come the most important part, after flash the MAIN with R8BC004 MAIN, now you need to aply quick access patch
16)OK..You are done, now you can add any patches and most important is you can aply remove sim lock patch..
Zadnji uredio ravilov : 06-09-2009 u 23:54
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks