evo kao da mi čitaš misli,taman sam ja išao napraviti tu temu.....
Pozdrav svima.....
Evo zanima me vasa preporuka izmedju X1 i Omnie. Ako izuzmemo hardversku tipkovnicu x1 onda su ta dva moba dosta slicni. Po mom misljenju x1 mi je bolji ali zato i dosta skuplji dok Omnia ima kameru od 5mpx, nesto bolji video, malo veci ekran i puno vise memorije Cita sam po raznim review-ima o x1 i stvarno ga dosta hvale (odlican ekran sa velikom rezolucijom, dobra izrada osim prvih modela kojima je valjda kuciste pucalo na vrhu, itd...). Steta sta nema kameru od c905 ali sta je tu je....onda bi mogli tako u nedogled........ Zanima me vase misljenje za kojega bi se odlucili????? Da su po istoj cijeni uzea bi x1 ali dat 100-200eura za nesto boljji ne znam isplati li se....
evo kao da mi čitaš misli,taman sam ja išao napraviti tu temu.....
ja imam pixon-a a prijeteljica mi je kupila omniu.. mogu samo reć da je omnia jako komplicirana užasno spora .. to je strašno.. kamera je neusporedivo bolja na pixonu-u..
omnia je spora jaaako perspora .. slide-anje slika traje vječno i šteka
Logično je da je Omnia nešto sporija.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
sve je stvar navike, ja bih se sad teško naviknuo na querty tipkovnicu, makar sam dosta dugo radio s njom.
omnia nije spora, svi koji to vele, pričaju gluposti, čak i touch je dobar, to najviše ovisi o verziji, ali ono..
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
x1 definitivno, bolja rezolucija , tipkovnica , stylus je normalan a ne ruž za usne ......
Za misec dana produzujem ugovor i odlucia sam se za xperiu 100posto. Svi kazu da je puno bolji od omnie a i meni se vise dopada. Racuna sam da ce me ispast 1300kn na 2god sta i nije puno (imam max br bodova).
Meni je Omnia bolji mob od Xperie.
Najviše zbog većeg ekrana, fantastične kamere, boljeg software-a (lakše upravljanje sa WM) i ponajviše zbog svoje debljine koja je duplo manja nego kod XPerie!
Omniu se može bez imalo problema nositi u džepovima, a sa Xperiom imate ciglu u džepu.
To je zapravo ono što je Omnia prva donijela (u možda HTC Diamond) u svijet PocketPC-a - "nije cigla"
a x1 je cigla , daj molim te , prije će stat x1 u džep jer je uži... kaj će ti veći ekran s manjom rezolucijom, kad smo kod upravljanja sa wm stavi si touch flo 3d na x1 i bok, tak je imo moj frend, taj moj frend je prodo x1 i uzeo touch hd , touch hd definitivno ima najbolji ekran i ko jebeni televizor je a ne mob, ali ga je jako teško nosit u džepu jer je širok i punoooooooo lakše je tipkat na x1 koji ima fizičku tipkovnicu nego na njemu. omnia po meni je u dnu novih wm uređaja
radio danas sa x1
i osim što ima veću rezoluciju ekrana i tipkovnicu, nije ni malo bolji od omnie
pa eto dovojno ti je to dvoje da bi prije kupio x1 nego omniu
da, međutim, omnia ima širi ekran
tanja je, znači nije glomazna
brža je a i jeftinija 600kn (pričamo od samom uređaju bez ikakve pretplate i slično)
Ne bi se složio da je Omnia u ovoj usporedbi slabija.
Ima ekran veće dijagonale iako manje rezolucije,ima jači procesor,puno više memorije koja se može još i proširiti,ima bolji fotoaparat,uža je, lakša i jeftinija.
X1 ima veliku prednost u punoj tipkovnici,RAM memoriji, rezoluciji i činjenici da je izrađen od metala,što doprinosi ekskluzivnosti.
Dakle svaki od ova dva imaju neke prednosti i mane.
X1 imam sada,omniu sam prodao prije nekih deset dana..razlog...baterija je koma,al ono KOMA.Na x1 traje bar dan duže.Probao sam instalirati IGO 8 na omniu....ajme muke.... stalno nešto nije kompaktibilno sa nečim.Na X1 i na HTC-u sam instalirao za par minuta.Meni osobno je kamera ispod nivoa za 5 mpx.Frend ima SE mislim da je 902 sa isto 5mpx...razlika je očita..
I feel the need -the need for speed!!!!!
nije mi jasno s tom baterijom ništa, drži mi po 3 do 4 dana, a dosta radim s njom...tako da.
s navigacijom i igo, garminom se slažem, nešto ne štima...no to nije stavka koja bi me odvojila od kupnje mobitela.. nisam ga kupio zbog navigacije
naravno da je očita, no bilo bi zanimljivo vidjeti 902 sa wm platformom, kakva bi onda slike bile...nije isto
Evo jedna kratka video recenzija Omnie od moje strane.
http://www.youtube.com/watch?v=h9KCF...e=channel_page
Juce sam u Vipu poblize pogledal Omniu i X.
Definitivno Omnia bi otpala, hardvare gumbi, olovka kao i sam Samsung koncept, pozitiva sami Win Os.
X mi se dopada osobito hardvare jedina stvar imal sam sve do sad smart uredaje od SE ali ovo vise nije to to,mob je pre mali to mi se najmanje svidja i rezolucija ekrana ogromna a sam ekran fizicki premali za takvu rezoluciju.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Bookmarks