ako ti je stalo do vrhunskog zvuka dolican mob. ce ti biti navedeni w890 ... jest da ce se slabije cut nego nokie ali ce biti daleko kvalitetniji zvuk i nece biti sumljenja koje se pojavlja na nokiama .... dakle moj glas je za s.e w890......
Kao prvo pozdrav svim forumašima.Kao drugo,trebam pomoću pri odabiru novog mobitela.Pregledavam već par dana ponudu T-Mobile-a (produžit ću ugovor na još 2 godine + imam nekih 9400+ club bodova koje mislim iskoristit) pa me zanima kaj odabrati?Nokie (5310 XM,5320 XM,E51,6220) mi se sviđaju ali me muči što svaka ima bateriju kratkog vijeka (osobno slušam mp3 cca 2 sata dnevno minimalno + sat-dva razgovora i K750 mi drži 2-3 dana) dok SE (W580,W595,W890,C902) imaju većinom spor softwer i čuo sam dosta priča da im tipkovnice pucaju....ostale proizvođače nisam ni gledao.Želim koliko-toliko kvalitetan telefon (robusnost).Od funkcija nisam zahtjevan...klasika (telefonija+SMS+MMS) a od điđa miđa volio bih da ima FM radio i MP3 player te naravno da to sve skupa zvuči bolje od prosjeka (znam da ne mogu dobit vrhunski zvuk ali ciljam čim bliže)....Wlan i symbian su korisna opcija ali nisu nužni....fotić nije uopće bitan jer ga ne koristim...dakle što preporučate?
-------------------
edit by moderator: Upoznaj se s pravilima foruma, i obrati pozornost na dio o pisanju naslova. Hvala
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 31-01-2009 u 10:46
ako ti je stalo do vrhunskog zvuka dolican mob. ce ti biti navedeni w890 ... jest da ce se slabije cut nego nokie ali ce biti daleko kvalitetniji zvuk i nece biti sumljenja koje se pojavlja na nokiama .... dakle moj glas je za s.e w890......
Od SE-a mozda w890, a mozda i w760. Uzmi u razmatranje i Nokiu 6650. Ako slusas mp3 preko slusalica nema problema, ali ako ih pustas na zvucnik od mobitela onda odmah prekrizi... (jednostavno ce ti biti pretiho). Inace, 6650 mi se cini dosta solidna ideja za tebe.
+ogromna baterija od 1500mah
+FM radio
+symbian (pa mozes birat kakav ces mp3 player)
+GPS (koji radi jako dobro, te se usprkos relativno slabom zvucniku cuje sasvim ok u autu, pod uvijetom da se pored auta ne nalazi pneumatski cekic)
+metalna izrada (telefon u ruci izgleda puno bolje nego na slici)
-kamera (za koju kazes da ti nije bitna)
-slab vanjski zvucnik (koji je presudan ako pustas mp3 na zvucnik)
produžiš ugovor na 24 mjeseca i zamjeniš 6000 bodova i imaš nokiu e66 za 1 kunu, a mob je stvarno odličan, wlan , gps, kamera, symbian .... sve...
Glazbu slušam isključivo na slušalice (Koss Portapro) Nego baš sam vidio na review jedne E51 da MP3 player sam prepozna nove pjesme koje se stave na karticu...pa to je odlično!Jeli to kod svake nokie ili samo te.Što se E66 tiče ima ga jedan frend i telefon je zbilja ok,al mi se baš i ne sviđa...jedini takav telefon koji mi se sviđa je W595 a od kojeg me odbija spor softwer.
P.S.-6650 izgleda dosta dobro ali me zanima kako se mijenjaju pjesme i glasnoća ako je zaklopljena te dali ima 3.5 mm jack za sluške?
pjesme se mjenjaju (ako je zaklopljena) na vanjskim touch tipkama također i zvuk se tamo povecava i stisava tj.zvuk imas sa strane tipku gore dole ,ima 2,5mm jack
ako mene pitas ja dajem glas za c902 i w890
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Samo da ti kazem da kad budes produziva ugovor mozes s bodovima ic u minus tako da imas 12 000 sto ce ti dobro doc ako mislis uzet skuplji mob jer ce ti bit jos jeftiniji.
onda si uzmi w760 , dobar je mobitel ima i stereo zvučnike , 3,2 kameru , gps, walkman je...
ja da sam na mjestu tebe prešo bi u tele 2 (tmobile krade) i uzeo si ovaj telefon , za ono što ti trebaš nećeš nać bolje w980
http://www.tele2.hr/telefoni_prijeno...pretplate.html
procitaj review ovdje (baterija traje 4 dana)
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso...review-250.php
Zadnji uredio daci : 31-01-2009 u 11:45
To je car symbiana da mozes stavljat razne mp3 playere pa odabrat koji ti najvise pase, pa i onaj koji sam prepoznaje nove pjesme (ne znam da li defaultni player to radi). E66 je super telefon, bolji od 6650, ali mu je baterija slaba 1 dan max. Inace ne znam koliko je spor soft na w595, ali imat ces problema sa symbianom ako ne mozes tolerirat spor soft.
6650 ima (nazalost) 2,5 mm ulaz, tako da ces morati naci adapter...
W980 mi se sviđa mnogo,ali ja gledam nešto za 1kn eventualno do 200kn doplate...
Kvragu...fakat mi dođe da samo ostanem di jesam,na K750...jedino me muči što me počeo taj joystick zezat...sad sam ga očistio i radi ok...a l neznam što ću ako opet počne ili mi krepa a sad si mogu priuštiti dobar telefon...Mislim da bi izbor pao na Nokiu samo da nemaju tako slabu bateriju...neznam...6650 mi se zasad najviše sviđa...a di ima taj adapter za kupit i kako izgleda?Nadam se da ima nešto na kablu jer 3.5+adapter je nešto dugo i potrgat ću to začas u žepu...
gle onda ja da sam na tvom mjestu ja bi uzeo e66 za kunu jer je bolji i od e51 i od 6650.... mob je simbian i može se svašta složit , a to što tebi ne treba sve to ne znači da je na odmet...možda budeš baš sve mogućnosti mob-a iskoristio a ne samo kao mp3 player...pogledaj kakvih sve programčića ima za symbian, iznenadio bi se kolko ima zanimljivih stvari
uzmi u ozir da je u vipu e66 na produljenje na 24 mjeseca 1500 kn tak da je ovo stvarno predobra prilika u t mobileu uzet za 1 kunu... ja sam mislio uzet e66 ali se na kraju ispostavilo da nemogu produžit ugovor još neko vrijeme i sad je stara prebacila pretplatu iz vipa na tele 2 pa ću tam uzet samsunga i780
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Slažem se sa daci. Bilo bi ti najbolje uzet e66. pođi u neki t-centar i isprobaj ga. ovako kada ga gledaš i nije nešto lijep, ali kada ga uzmeš vidiš visoku kvalitetu izrade i njegovu eleganciju. Uostalo lijepši je nego 6650 Što se tiće specifikacija najbolji je za tebe u T-mobile ponudi. Wlan je odlično imati jer nemaš pojma koliko ima otključanih Wlan-ova, a pošto vidim da si glazbeni tip možda bi te interesirao i internet radio sa velikim brojem radio stanica iz cijeloga svijeta. E i taj adapter ti izgleda ocajno i osobno se menio ne bi dalo uvijek vuc njega sa sobom. Tu ti je nekoliko vrsta ali... to nije to http://images.google.hr/images?um=1&...a%C5%BEi+slike
Hmm...par stvari...kakva je kvaliteta zvuka (slušalice,MP3) na E66 i 6220 u odnosu na XM seriju te dali imaju 3.5 priključak za slušalice....i-gdje se mogu kupiti baterije većeg kapaciteta za te modele (Varaždin i okolica) ?
uz obadvoje dobiješ ništ posebne slušalice...
ja ti ozbiljno kažem uzmi e66 nećeš požait, ak ti kamera nije tolko važna onda je e66 bolja jer ima w-lan koji je jakooooooo koristan, a i e66 je od metala tak da mi se i više sviđa izgledom a i brijem da je čvršća, ima frend e66 i super je mob i ništ se neklima ili tak nekaj
ovo dobiš sa e66
http://www.gsmarena.com/showpic.php3...marena_013.jpg
a ovo sa 6220
http://www.gsmarena.com/showpic.php3...marena_029.jpg
e66 ima 1000 mAh bateriju a 6220 900 mAh
6220 ti ima 2.5 mm jack a bateriju mozes kupit kod nekog lokalnog dilera ja sam ju kupil za 80 kn ,original inace da se kupuje u ducanu kostala bi bar duplo.
Kaj se tice kvalitete zvuka moje osobno iskustvo je veliko nikakav Walkman se ne moze mijeriti sa Symbianom,(glavna stvar meni Equalizer).
Ja osobno sam improviziral za slusalice jednostavno sam zalotal Phillips slusalice umjesto postojecih rastvorivsi sklop mikrofona i gumbica za javljanje.
Neki ce reci komplicirano itd meni je bitno da sam samo tako dobio stvarno dobar zvuk.
Druga ti je opcija kupit original bolje slusalice ili adapter za klasicni 3.5 mm ali tada nemas mogucnost javljanja preko slusalica.
Symbian & Windows Mobile
Kao što sam već rekao sluške nisu bitne jer imam ovo:
http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf...Ept%5EPORTAPRO
Ono kaj mi je bitno jest kvaliteta zvuka moba kad slušam glazbu na sluške...E66 mi ima frend i mob je zakon kaj se featurea tiče i kvalitete izrade-ali to nije ono što tražim.Moglo bi se reći da kupujem kvalitetan MP3 player sa radiom ali koji je ujedno telefon![]()
gle opet je symbian pa možeš opet stavit raznih playera i po meni je u svakom slučaju bolji izradom od 6220.. kolko sam skužio sad se dvoumiš iz među 6220 i e66...
gle jednostavno rečeno bolji mob u blio kojem pogledu nemožeš dobit ni za puno više kuna od te jedne kune, bolji je od svega kaj možeš dobit za kunu, taj mob vrijedi 1500 kn na pretplatu tak da kupuj ga i bok, ja sam svoje reko
Pa onda uzmi 6220.Bolji je i noviji izbor od 6650.Ima kameru 5mp,GPS,jaku bateriju,stabilan softver.....
vepar-cuj ovo jaku bateriju- za 622o....;.6650 pojede 6220 za dorucak sto se tice baterije..
sve ostalo je na strani 6220......5mpx,xenon,gps,...........
i moj glas ide za 6220......
Slažem se 6220
Koji je čvršći (robusniji)?6220 ili 6650?
Vidim da ti svi ovdje savjetuju 6220 ili e66... i imaju pravo to su bez dvojbe bolji mobiteli po funkcijama od 6650. Jedino sto se meni cini da tebi funkcije nisu u prvom planu, zato sam i spomenuo 6650. Po svemu je 6220 jaca od ove, osim po bateriji, a i izrada mi je nekako ?!?. To doduse moze bit neki moj feeling, evo znam nekoliko ljudi koji kazu da nemaju nikakvih problema sto se tice kvalitete izrade. Ipak, 6650 mi se cini cvrsci, kvalitetnije napravljen. Uostalom ...
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=6220
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=57882
Ne budi lijen, procitaj, pa sam odluci...
Tomek ne mozes bas cvrstocu usporedit 6650 i 6220,svaki ima svoje pozitive i negative.
6650 sam imal par dana i oni gumbici osjetljivi na dodir su me izludili,zasloni su slicni,baterija na strani 6650.
6220 imam oko 2 mjeseca za sad je sve u naj stanju,no ja stvari i pazim, meni jedino malo smetaju upravljacki gumbi (ispod zaslona ljevi i desni) ostalo je sve ok, stim da sam kupil prvu seriju koja nije brandirana a niti zakljucana.
Kamera na strani 6220.
Konacno oba imaju Gps.
![]()
Zadnji uredio Author : 02-02-2009 u 13:34 Razlog: Konacna usporedba.
Symbian & Windows Mobile
Bookmarks