Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Moj Prvi DSLR!!

Bok!
    Evo koliko mozete iz prilozenoga vidjeti, novopeceni sam clan ovoga foruma ...
    Nego da predjemo odmah na stvar, u bliskoj buducnosti si planiram uzeti "Urednu alatku" za slikanje,ili kako bih moja draga kolegica rekla "pikčrenje" ako mi dozvoljavate da to tako nazovem, pa sam eto odlucio malo pomoci i savjeta potraziti ovdje.
    Danasnji dan, kao i mnogo proteklih proveo sam u trazenju neceg sto direktno mene zanima, a to je prvenstveno lijepa, cista, uredna i nadasve kristalno jasna slika, a kako sam i Fan BluRay-a vec vise od 2godine, jasno da mi smeta svaka slika koja nema ono nesto...ma siguran sam da znate o cemu govorim!!
    E sada Poceo sam od DSC.a H 50, koji mi se cinio doista kulturnim Fotoaparatom, tu je svakako i Oly.SP570UZ koji mu parira, no nije kraj tu svakako pogledao sam dosta recenzija i reviewa o DSLR aparatima, i cini mi se da je ipak to nekako moja domena, moj dio...da nebude zabune, sto se tice slika, ispravite me ako grijesim.

Ukratko da sada neduzim vec prvoga puta, meni treba Fotoaparat kojim cu moci slikati u svakoj prilici, a da su slike i vise nego dobre, mislim cak u naredno vrijeme uloziti i u neki dobar objektiv, ali za sada sam ono tek u pocetku, pa sam eto odlucio potraziti korisne savjete ovdje, i mislim da sam na dobrom mjestu, prema svemu onom sto sam do sada ovdje iscitao!

Za sada pikiram na Sony DSLR-A200K, prihvaljiv mi je cijenom, mislim toliko mislim za sada izdvojiti. Naravno da je svaki prijedlog boljega dobro dosao!!

To bi bilo to, molim vas nemojte zamjeriti, na necemu, nekoj krivoj infomaciji, potrudio sam se maximalno....hehe

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jesi li možda razmisšla o Nikonu D60 ili D80 i Pentaxima K-m i K200D? Sve su to aparati sa istim senzorom ka Sony A200.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa nisu mi niti oni loshi...ionak se dosta toga vrti oko optike i leće...ali nekako preferiram sony..imam samo lijepa iskustva sa svime od njihovih proizvoda, pa bih se onda odlucio mozda i za A200...e sada...ono zato sam i pitao ovdje i potrazio par korisnih savjeta!!

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ako oćeš dosta dobru optiku po povoljnoj cijeni i ne ciljaš u budućnsti na full frame onda bi ti Pentax bija dobar izbor. Uzmi u obzir da je K200D zabrtvljen znači otporan na vlagu i prašinu.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hm, a može jedno pitanje?
    Kakvo iskustvo fotografiranja imaš?
    DSLR u rukama neiskusnog fotografa neće dati ništa bolje rezultate od bilo kojeg fotoaparata danas prisutnog na tržištu.
    Kupovati DSLR znači ili znati fotografirati ili biti spreman na početna razočaranja (ne nužno) i učenje.
    Razmisli o tome.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ovako, Necu reci da nekakva preterana isustva po pitanja fotografiranja imam, ali svakako sam dobrano navikao na tehniku i na rukovanje sa njom, cak dobro stoim i sam upravljanjem na gotovo vecini obicnih digitalaca, a imam i dosta mirnu ruku, pa sam eto za pocetak mislio da je to dovoljno, naglasavam pocetak, iako svakako u buducnosti planiran naravno malo vise znanja prikupiti u tome smjeru.
    Naveo sam gore dam sam Fan i kolekcionar BluRay naslova, kojih imam dosta, pa tako da sam navikao i na dobru sliku i kvalitetnu sliku.
    Znam da je to sturo i imam jos dosta toga da naucim, ali eto otovrila mi se ta mogucnost da uzemem takav aparat...pa makar bio i pocetnik, spreman sam na pocetne padove, ako cu kasnije imati i znati ono sto zelim, a to je nista drugo do, dobra i kvalitetna slika!

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    k750,k800,w910,c902,c905
    Operater
    t-mobile
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzmi Nikon D700 + 24-70 f2.8 + SB 900 + eventualno grip + 2x4 Gb od SanDiska i to je to.
    Je kosta,al uz kreditic od 30000kn (odes u dojcland kupit) na 3 godine ni ne osjetis,a siguran si da nes za pola godine ili godinu kad se navuces na fotografiju i postanes ovisnik,postavljat pitanje,zasto nisam uzeo D700-cu.
    Btw po meni je D700 trenutno najbolji omjer ulozeno dobiveno u svijetu SLR-a.
    Zapravo D700 je skoro D3 (br1 u svitu) u tijelu D300.
    Nekoć nokia,danas SE,sutra SE,zauvijek SE

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    K800i
    Operater
    Tele2, T-mobile
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Falija si amotamo, D3x je priuzeja primat broja 1 u svitu.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemislim bas toliko skupu opremu za sada kupovati...ipak nisam profic....

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.621, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao amotamo Pregledaj post
    Uzmi Nikon D700 + 24-70 f2.8 + SB 900 + eventualno grip + 2x4 Gb od SanDiska i to je to.
    Je kosta,al uz kreditic od 30000kn (odes u dojcland kupit) na 3 godine ni ne osjetis,a siguran si da nes za pola godine ili godinu kad se navuces na fotografiju i postanes ovisnik,postavljat pitanje,zasto nisam uzeo D700-cu.
    Btw po meni je D700 trenutno najbolji omjer ulozeno dobiveno u svijetu SLR-a.
    Zapravo D700 je skoro D3 (br1 u svitu) u tijelu D300.
    a dobro da mu Hasselblada nisi predložio
    "Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein

Forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pametnije ti je da više love daš za bolje objektive a tek onda tijelo - i za početak si kupi standardni zoom koji je realtivno brz (oko 4f - za 2.8. nemaš para a i bit će ti težak pa ti može ubit volju koja je bitna za početnika)...to ti je neki generalni savjet iz mojeg iskustva..objektivi konačno manje gube cijenu pa ćeš manje popušit ako te prođe volja....sve ostalo je pametovanje...kenonaši forsaju kenone, nikonaši nikone a polako se stvara i klan sonijevaca

sad je D3x top na svijetu u laboratorisjkim testovima barem, sutra će biti 1Ds Mark IV itd.itd....

i da, nemoj si odmah kupiti hasselblada, mamyiu ili phaseOne

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    HTC HD2, Nokia 6700
    Operater
    Tele2, T-Mobile
    Godina
    39
    Bodovi
    7.621
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao lordhenry Pregledaj post
    pametnije ti je da više love daš za bolje objektive a tek onda tijelo - i za početak si kupi standardni zoom koji je realtivno brz (oko 4f - za 2.8. nemaš para a i bit će ti težak pa ti može ubit volju koja je bitna za početnika)...to ti je neki generalni savjet iz mojeg iskustva..objektivi konačno manje gube cijenu pa ćeš manje popušit ako te prođe volja....sve ostalo je pametovanje...kenonaši forsaju kenone, nikonaši nikone a polako se stvara i klan sonijevaca

sad je D3x top na svijetu u laboratorisjkim testovima barem, sutra će biti 1Ds Mark IV itd.itd....

i da, nemoj si odmah kupiti hasselblada, mamyiu ili phaseOne
    slažem se sa cijelim postom... iako ako je početnik možda mu nije ni potreban objektiv f4, komotno može uzeti i neki kvalitetan 4.5-5.6... ali njegova je odluka koliko love želi potrošiti...

ma tko bi zdrave pameti za prvi SLR uzeo Hasselblada... 150 000 kuna za prvi SLR mi ne zvuči baš skladno, zar ne?
    "Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako vam nisu previse bitne high ISO performanse A200 je cisto solidan izbor.

Uz malo srece se za nevelike novce mogu naci vrlo kvalitetni rabljeni minoltini objektivi npr. 70-210/f4 ili 50mm 1.7 koji bez problema idu na Alfu. (Sony-eva dSLR linija vuce korjene od Minolte koju je Sony kupio 2006).
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala vam zaista na dosadasnjim odgovorima,...nego ono što me sada muci je to da ima jedna mislim odlicna ponuda a to je:
    http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=3810068, znaci za 4k dobijem i 75-300mm, ali problem je u tome sto otezem vec 100 godina oko kupnje aparata a i za sad imam oko 3,4k kn i nebi mi bio problem da sacekam jos koji mjesec, ali nezelim da idem u Veneciju sad 14-tog bez njega...mislim aparata jer stvarno vise nemogu i nezelim cekati, a ovo mi se cini kao odlicna ponuda a i cjena, i jos je u sony centru nesto povoljnije nego u Vemilu...
    To je ono sto me pati ovih dana, za aparat sam vec odlucio, ee sada....inace taj 75-300mm objektiv sam kosta 1600kn a ovako ga dobjem skoro 800kn jeftinije!!

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    To je upravo ona početna kombinacija o kojoj smo pričali i ne bi bilo loše to kupiti. Pogotovo ako si se već odlučio za A200. Na tvom mjestu ja bi, ako nemam, posudio koliko mi nedostaje.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš
    Datum registracije
    Dec 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gle, da te ne bi nagovarali još ovdje na forumu...to kaj si misliš kupiti nije najbolje na svijetu, naravno, ali za tu lovu (tolko "neki" imaju samo u filterima i torbama) je više nego jako dobro i poslužit će svrsi posve...sony je posve dobra platforma za razvoj sustava...imaju vrlo dobre objektive a i A900 je jako dobar

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Već dobrih godinu dana je A200 best buy. Nije da nema boljih aparata (slažem se s gornjom tvrdnjom glede D700), ali ne i za te novce. Jedino kaj bi ti preporučil d razmisliš je da umjesto dva objektiva, uzmeš body sa 18-250 objektivom. Sasvim pristojan objektiv za svaki dan, a kad skupiš novce za nešto bolje (čitaj f/2.8), onda ćeš ga i kupiti. Po Veneciji će ti sigurno biti jednostavnije to nositi.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    Huawei P30 pro
    Operater
    Beeline, Bonbon
    Godina
    54
    Bodovi
    11.348
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.348, Nivo: 25
    Bodovi: 11.348, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I jesi li kupio aparat?
    Utisci?
    Sto si kupio?
    Uzalud Vam trud sviraci,za drugog su dunje zute

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    N96
    Operater
    T-mobile
    Godina
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidim da je lordhenry spomenuo Sony A900. Da li ima netko kakvih iskustava s tim fotićem i što je za preporučiti za objektive uz A900?
    Hvala!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. DSLR cijene 5000 - 6000 kn
    By blade8699 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 11-08-2008, 10:59
  2. dSLR ili nešto kao Sony r1?
    By popaj in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 28
    Posljednji post: 22-02-2008, 14:48
  3. dSLR za makro
    By Artifact in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 24-02-2007, 17:19
  4. Canon EOS 400D ili Sony DSLR A 100
    By minolta in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 26-11-2006, 13:39
  5. Sony Alpha DSLR-A100...Sony se pridruzuje DSLR drustvu!
    By Bimbi in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 05-08-2006, 17:16

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove