Imam dva kompa na obadva je xp pro, želio bi da obojica mogu istovremeno na internet, modem je kasda i u bridge modu je, te bi htio da tako ostane, zbog izmjene IP adrese!
jedan bi bio glavni komp te bi taj bio stalno spojen na internet, te bi skidao, tu i tam bi se manualno odspojio i ponovno spojio radi izmjene IP adrese!,dok bi drugi komp tu i tam iso na internet, surfanje i tak.
Ubiti dok je ovaj glavni komp spojen na internet da mogu i s drugim na net!
Dakli je to moguce napraviti bez da se modem stavi u root mode?
Ja imam slican problem, rjesenje nisam nasao na ovom linku povise.
Spojio sam racunalo i laptop preko lana. I oba mogu na internet skupa, međutim moram im na Local Area Connection - Properties - Internet Protocol - Properties postavit Obtain an IP adress automaticaly.
Međutim kad to postavim onda ih ne vidim u My network places, već moram sam postaviti Ip adrese, različite. Ali i kad to postavim onda nemogu na interent a mogu ih međusobno povezati.
E sad meni treba neko rijesenje da oba mogu i na internet i da ih mogu vidit na MY network places.
FORD FOCUS RS500
I like it!
moraju ti imat isto ime u workgroup... desni klik na my computer, pa properties
Ma jesan to san napravia. I sad san skuzia da kad namjestim sam IP, znaci manualno onda se oba mogu spojit na internet ali se ne vide u workgroupi. Kada namjestim na automatic IP onda se oba vide u work groupi ali se nemogu spojit na internet.
Kako cu namjesitit da se oba u isto vrijeme mogu spojit i da se vide u workgroupi???
FORD FOCUS RS500
I like it!
ovak, ja imam izgleda problem s modemom, tj kad spjim kompove proko modema, jednostavno se ne vide.Zato sam kompove kablom spojio direktno iz jedne mrezne u drugu i onda je sve super, mogu iz jednoga kompa u drugi i obratno!
A modem sam spojio preko usb-a s glavnim kompom, ali nemogu nikako sloziti da mi i jedan i drugi mogu na net.
modem ima 4 ulaza, dva su za adsl, a drugi dva su za max tv.
od ova prva dva ulaza sta su za adsl prvi ne radi, tj kad spojim lampica ne svjetli.
Ima mogucnost da se 3 i 4 ulaz postave za adsl, ali kad u firefox upisem 192.168.1.1. nemogu uci u postavke, kaže mi da stranica nije pronađena
Mislim da ti se nece ni vidjet preko modema. Trebao bi imat switch ako se ne varam...
radilo je tak samo kad je prvi ulaz (LAN1) bio ispravan. sada bi trebalo konfigurirati 3 i 4 ulaz te bi se preko jednoga od njih trebalo raditi.
Ali zasto mi ne zeli otvoriti 192.168.1.1.?
RJEŠENO.
Stvar je bila u tome da moram sam podesit IP adrese i ono što dođe skupa sa njima. Al nije samo bitno da su različite adrese, već je važno da se pogodi prava kombinacija i da se na kraju ništa ne kosi. Vjerojatno postoji neko objašnjenje zašto baš određeni brojevi, al ja to nigdje na forumu nisam našao, al eto uspio sve rješit.
FORD FOCUS RS500
I like it!
Znaci sad mozes s laptopa na komp i obratno, a isto tako mozes na net u isto vrijeme? jel ti modem podešen kao ruter?
Da, sve mogu u isto vrijeme, dok surfam na oba, mogu prebacivat fileove sa jednog na drugi ili gledat na laptopu koji se nalazi na drugom kompjuteru.
Je, podešen mi je modem na router, drugačije nikako nemožeš. Meni je bio i NOD 32 radio male probleme, zaboravi san isključit zaštitu za network na jednom računalu. Sve Ip adrese sam postavio sam, manualno, ništa automatic.
Zadnji uredio lujito : 16-01-2009 u 01:49
FORD FOCUS RS500
I like it!
Povezao sam računala preko mrežnih kartica, a glavno računalo sam preko usb-a spojio s modemom. Racunala jedan drugoga vide i mogu razmjenjivati podatke, ali nemogu obojica u isto vrijeme biti na internetu. sad bi trebao na sporednom kompu prekinuti konekciju da bi se mogao na glavnome spojiti.
A ja bi htio da kad bude glani komp spojen na net da mogu i sa sporednim na internet, jel moze neka pomoc kak da to nastelam!
Na glavnome sam napravio bridge konekciju između mrežne kartice i modema koji je spojen preko usba.
Nesmi bit bridge, mora bit router ako želiš da ti oba budu na internetu.
Ja sam to napravio preko switcha. Kupio najjeftiniji switch za 70 kn, spojio g sa modemom i od switch povukao 2 kabela, jedna na laptop drugi na komp. I nema nikakve filozofije, odma mogu na internet, jos namistis postavke kako valja i onda i oni sebe međusobno vide!
FORD FOCUS RS500
I like it!
da ali onda imaš stalnu IP, tj netrebaš se spajati, a ja hocu da mi se mjenja IP adresa i to samo na glavnom kompu, na drugom mi nije vazno!Budem sad jos nesto probao!
Gledaj ja nemam tak spojeno kao ti! meni je samo jedan komp spojen s modemom!
a i da hocu stavit u router mode, nemogu jer mi Ulaz (lan1) ne radi, a i nemogu uci u m odem i promjeniti opcije!
Možda te zeza što pokušavaš pristupiti modemu, a spojen je preko USB-a?
Probaj samo jedan komp spojiti na LAN port modema i otvoriti IP adresu modema.
Ako ti to uspije možeš probati ubaciti u Kasdu postavke gdje se sva 4 porta koriste za spajanje na net:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=746322&postcount=14
(pročitaj sve, napravi backup, onaj dio gdje se podešava routing mod za Optimu ignoriraj)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
sad sam stavio u "glavni" komp 2 mrežne kartice, sa jedne ide na modem,a preko druge se spaja s drugim kompom!
Na internet se bez problema spajam s glavnoga kompa, ali nikako nemogu namjestiti da mogu s jednog kompa u drugi i obratno, jel moze pomoc oko toga. Imao sam Outpust Firewal, i maknuo sam ga s jednog i drugog kompa, sada imam samo eset security.
jel mi moze netko pomoci namjestit ručno postavke da se mgu spojit s prvog kompa na drugi i obratno?
...ako ti je kasda spojena preko usb-a - nećeš uspjeti ništa s mrežom... pa zašto se mrežna kartica zove "mrežna" ???
...i kada ti je spojen preko usb-a - ne možeš ništa postavljati i mjenjati u modemu jer preko usb radi samo u bridge...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Skonto sam da prek usb-a necu dobit to sta hocu! Zato je sad spojeno sve preko mrezne kartice. u "glavnom kopu su dvije mrezne s jedne mrezne ide do modema, a s drugom mreznom se "glavni" komp spaja s drugim kompom.
Nemogu nikak namjestiti da mogu prenosit podatke s jednog kompa na drugi.
Kad idem na Set up a home or small office network, odaberem "this computer connects directly to the Internet".The other compters on my network connect to the internet through this computer", kad zavrsi izbaci mi "An error occured during configuration of the network on this computer. You can configure your network manually, or you can run the wizard again with different settings."
probao sam unjet ručno IP adrese za jedan i drugi komp, na jednom sam stavio 192.168.0.1, a na drugom 192.168.0.2 i provjerim u command Prompt, tam sve štima, ali ja i dalje ne vidimim drugi komp, moze netko pomoc u vezi toga??
Pokusaj ostaviti na automatic ip, onda se spoji i pogledaj koje on adrese dodijeljuje automatski (na status konekcije, pa suport pa details). Onda te iste ti rucno dodijeli na oba, na drugom samo promjeni zadnji broj IP. Nisam siguran hoće li tako raditi, jer nisam tako nikad pokusavao spojit kompjutere preko 2 mrežne al provaj.
FORD FOCUS RS500
I like it!
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Danas sam se malo zajebavao, ali nista nisam napravio!
Wild boy sutra probam pa javim dal bude pomoglo!
Dal moze biti da se mrezne kartice kolju, isti su modeli, isti proizvođači! neznam zašto mi sad nece, a prije sam bez frke sve naštelao!Probat cu isklučiti ovu mrežnu za modem pa probti bez nje, možda je baš tu problem!
evo uspio sam konacno sloziti da sve radi kak spada!Znaci modem je u bridge modu, u kompu koji će "glumit" server su dvije mrezne kartice, preko jedne mrežne je spojen modem, a preko druge je spojen drugi komp.
Sad još moram staviti na "server" antivirusni program i firewal, al sve se bojim da če se sve spojebati s restartom!
Mislim da je je problem bio u mrežnik karticama imam doma 5 komada, pa sam isprobavao razne kombinacije, neke mi nisu htjele se povezat s modemom, neke s drugim kompom.
Bookmarks