Moje iskustvo sa simbian mob. uz neko normalno koristenje moba, znaci ne samo par poziva i poruka nego i malo zabave na mobu. rezultat je slijedeci: N95 8gb- 2 dana , N96-1 dan, N85-2 dana. i da napomenem da mob ne gasim u noci.
Trajanje baterije
Model:Nokia N96
Tip Baterije:BL-5F 950mAh
14.1.2009 13:25 skinjen s punjenja
- Poslano poruka: 7
- Primljeno poruka: 8
- Pozivi:3min
- Muzika:15min zvucnici ~10min slušalice
- Internet:10min w'n'w
- GPS:
- Spojen na komp 14:03-14:39 prijenos oko 6+gb podataka
- Instaliranje 6 aplikacija shazam,advanced device lock,slick,xplore,fring,nokia energy programa te namještanja postavki
- kamera:5 slika
- premještanje ikona (otprlike 5+min )
15.1.2009
- Poslano poruka:10
- Primljeno poruka:12
- Pozivi:2min
- Muzika:30min
- Internet:30min wnw
- Kamera:4 slike
- Video:1,5min
16.1.2009
- Poslano :10
- Primljeno :8
- Pozivi 5min
- Kamera:5 slika
- video:2min
- internet:10min w'n'w
17.1.2009 ~12:30 2crtice
- Poslano 7
- Primljeno 6
- Muzika 35min
- Poziv 3,5min
- Internet:7min
12:50 Javlja se prazna baterija prvi put
13:00 Javlja se baterija prazna drugi put
javlja se svakih 10min
od 13:35 sam nastavio sam slušati muziku na zvučnike i bio na netu (wnw)
14:10 Mobitel se ugasio
U pozadini su nekad radili HandyTaskMan i X-Plore te Music Player,te pri svakom pisanju/dolasku poruke otvaran je Adv.Phone Lock
Postavke zaslona
- Svjetlina : skorz minimalno
- Zakretanje iskljuceno
- vrijeme uštede energije 30sec
- Istek osvjetljenja 10sec
Od kada sam ga skinuo s punjenja mobitel sam stavio na uštedu energije.U ovome nisam računao svakodnevno prčkanje i pregledavanje po mobitelu slike,i "traženje" po meniu
★★★★★
Meni baterija traje čitav jedan dan! (N95 8Gb)
Mada, telefon sam uzeo prije 3-4 dana pa se nadam da će se to vremenom produžitit...
Tako je bilo sa SE telefonima koje sam ranije imao (K800, K850), u početku bi baterije trajale jedva
dva dana, da bi se kasnije to produžilo da 3-4...
Samo što će ti se ovdje produžiti do max. dva dana :-(
meni se čini da ja iman problem sa baterijom.
meni se napuni baterija za oko 1:40 h.
mobitel san uzea u krajen 8 miseca (novog) i mislin da je prerano da mi već crkne baterija.
znan da se triba punit oko 2 ipo sata.
bateriju san manje vise punija u komadu.
znači kad je stavin na punjač ostavin je da se puni do kraja (samo kad je stavin da se puni, tada baterija nije skroz prazna, ali mislin da to nije razlog da mi baterija ode u k...... za kraće od pola godine, jer na mome k510 sta san ga ima bateriju san punija svakako i sad nakon 2 ipo godine baterija mu traje više manje ko nova)
kod mobitela nisan primjetia neku drastičnu smanjenost trajanja baterija jer ovako i onako traje najviše 2 dana, ali sad mi se isprazni u roku 1 dan (tj 12 sati) ali s tin da ga vrlo često koristin (w-lan, muzika, snimanje i slikavanje)
je li more biti da baterija kraće traje zbog handy task managera koji mi stalno radi u pozadini (ali ni u to ne vjerujem)
uglavnom baterija mi je prije trajala 2 dana ali san ga manje koristia a sad niti jedan dan ali ga više koristin (ali ipak malo ipak premalo traje)
ja bi vas molia da mi pomognete, da li postoji neki razlog zasto mi se tako baterija brzo napuni ili se mora uzet nova i gotovo.
ako ko moze neka provjeri koko se njemu puni baterija na mobitelu. (inače mobitel je n 95 8gb)
sorry na duzem postu. fala na svakoj pomoći.
@Dolac88-da ti ne radi neki program u pozadini, stalno?
Ja sam prije 7 dana kupio ponovo N82 na crno. Nova potpuno, s folijama, sve za 5. Punio sam je 4 puta po 16 sati i u njoj, za pravo čudo, nemam VIP karticu koju koristim svakodnevno nego Tele2 koja mi je druga kartica.
Zanimljivo da mi baterija traje, maksimalno, ali baš max 2,5 dana, znači uz razgovore do pola sata, jučer sam slušao mjuzu puna 2 sata i koristio GPS, a trenutno mi je ostao "prikačen" na WLAN, a ne da mi se ići u Upravitelj veza da poništim...
Zato se divim ovima kojima baterija na N96 traje po 7 dana. Svaka čast!
Ovo o produljenju vijeka trajanja baterije tijekom mjeseci-čisto sumnjam. Imam SE c702 i baterija traje 2 dana već skoro 4 mjeseca. Na N82 čisto sumnjam da bi se mogla produljiti na 3 ili (Bože mi prosti) 4 dana.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
pa handy task manager mi ne pokazuje da mi neka aplikacija radi u pozadni
Ja sam za vrijeme toga kad sam zapisivao što radim sve s mobom bio doma bolestan. i nisam imao šta koristiti toliko mob.kad odem u školu malo wlan 3x više poziva i ne traje baterija toliko^^a i najviše troši music player a ne pozivi bateriju
Trajanje baterije
Model: Nokia E66
Tip baterije: BL-4U 1000 mAh
14.01.2009. 15.00 h - skinut s punjenja
- - SMS - poslano 2 / primljeno 3
- - POZIVI - 7 min
- - SPAJANJE sa računalom - oko 2 h instaliranja različitih aplikacija,tema i glazbe
15.01.2009
- - SMS - poslano 3 / primljeno 3
- - POZIVI - 13 min
- - FOTOGRAFIJE - 2 kom
16.01.2009.
- - SMS - poslano 2 / primljeno 1
- - POZIVI - 9 min
- - WLAN - 28 min
- - MULTIMEDIJA - 25 min gledanja filma u SM playeru
17.01.2009.
- - SMS - poslano 1 / primljeno 1
- - POZIVI - 8 min
U 22 h mobitel je gecrkt totale
Postavke mobitela:
- Rad s mrežom GSM
- Odabir operatera automatski
- Zakretanje - isključeno
- ZASLON - ušteda energije 20 s
- istek svjetla 15 s
- osvjetljenje 20 %
Mobitel nije gašen po noći, profil - općenito, u pozadini radio samo Handy taskman(konstantno) i energy profiler (ponekad).
TOTAL: 79 h = 37 min poziva, 16 poruka, 28 min WLAN, 25 min multimedije, oko 2 h spajanja s računalom i kopanja po mobitelu.
....pozdrav zmijoljupci....
Test baterije: Nokia E71 (BP-4L , 1500mAh)
3.2.2009.g
8h -> skidanje sa punjača i paljenje
Porukepozivi
- primljene: 1
- poslane: 3
ostalo
- Propušteni ili bez odgovora sa druge strane: 6
- Trajanje dolaznih/odlaznih poziva: 31min 47sec
20h -> 6 crtica baterije
- 5 min "prćkanja" (Energy profiler, "listanje" izbornika...)
4.2.2009.
porukePozivi
- primljene: 3
- poslane: 4
19h -> 5 crtica baterije
- Propušteni ili bez odgovora sa druge strane: 3
- Trajanje dolaznih/odlaznih pozva: 15min 30sec
5.2.2009.
porukePozivi
- primljene: 0
- poslane: 4
ostalo
- Propušteni ili bez odgovora sa druge strane: 3
- Trajanje dolaznih/odlaznih pozva: 58min 59sec
- 5min surfanje webom (web'n'walk)
6.2.2009.
porukePozivi
- primljene: 0
- poslane: 6
ostalo
- Propušteni ili bez odgovora sa druge strane: 6
- Trajanje dolaznih/odlaznih pozva: 1sat 0min 50sec
- 10min surfanja preko W-lana, gledanje filmića (sa Mobitubia programom)
- 15min igranja Worms World Party igrice
23h -> 2 crtice baterije
u ponoć stavljen na punjenje
Tijekom 88 sati (prije nego sam ga stavio na punjenje) sam naparavio 2 sata 47min 6sec razgovora, primio 4, a poslao 17 poruka, te se oko pola sata "igrao" sa mobitelom
Mobitel NE gasim po noći.
U pozadini nije radio niti jedan program.
postavke mobitela tijekom testa su bile:
Senzor za svjetlo: 50%
Vrijeme uštede energije: 50sec
Istek osvjetljenja: 40sec
Svjetlosna obavijest: bez ograničenja
Ušteda energije: Reprodukcija
Rad s mrežom: GSM
Odabir operatera: Automatski
Prikaz informacije o ćeliji: Isključeno
Glasnoća zvona: maksimalna
Sve u svemu sam zadovoljan sa baterijom.
Vjerojatno bi mobitel izdržao još par sati sa dvije crtice baterije.
isto tako mislim da bi se sa istekom osvjetljenja dalo izvući još malo iz baterije
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
S dvije crtice bi ti E71 sigurno izdržala bar pola dana s tvojim korištenjem. Također sam primjetio da potrošnja osjetno pada kad smanjim light sensor i light timeout
E71 (fw.200.21.118)
Nešto slično i kod mene traje baterija. Danas joj je 4. dan na zadnjoj crtici i znam da će izdržati bar do predvečer (još nema upozorenja o slaboj bateriji).
Ugl kod mene je puno manje poziva, ali puno više interneta. Nisam radio detaljni log po danima ali kad sve zbrojim to bi izgledalo ovako:
Skinut s punjača: 4.3. navečer pred spavanje, al računam od 5.3. ujutro
Predviđeno vrijeme pražnjenja baterije: 8.3. popodne
Pozivi: 10ak min
Internet: jedan mail se provjerava 24 sata dnevno, drugi mail samo pon-pet od 6-18h.. Surfanje netom otprilike 1-1,5h sve ukupno. Veza na net je uvijek uspostavljena zbog sinkronizacije s mailom.
Mob također ne gasim po noći niti u pozadini radi neki od programa. Slabo prčkam po njemu, više mi nije tolko zanimljiv kao prvih dana, ali tu i tamo otvorim neki attachment ako mi lap nije u blizini ili nešto mjenjam po postavkama, menijima itd.
postavke mobitela tijekom testa su bile:
Light sensor: 50%
Light timeout: 25sec
Power saver: 35sec (now playing)
Notification light: off
Breathing light: off
Network mode: UMTS
Operator selection: auto
Cell info display: off
Minimalna potrošnja prema energy profileru: 0,19W (u standbyu i niže)
Sve u svemu prezadovoljan trajanjem baterije.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
N82 sa zadnjim softom.
Dva i pol dana max.
Svaki dan spajanje na Pc zbog sinkronizacije kalendara,notesa itd od 20 min pa i do 1 h.
Do 10 sms dnevno i 10-ak min razgovora.
Prckanja isl do 20 min.
Kalendar isl do 15 min.
Par slika najvise 4.
Igranje do 10 min.
Kaj se tice postavki sve je na min.(mislim na osvjetljenje itd).
Prijem nije uvuijek najbolji,najcesce na poslu znaci dodatna potrosnja baterije.
Sve u svemu relativno dosta zadovoljan.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Evo neki review za bateriju N96:
10.5.2009 Ujutro u 09.00 skinuo mobitel sa punjaca.
-1.20h slušanje muzike na slušalice
-15 min wlan (mail, fejs)
-10 poruka
-4 min poziva
Na kraju dana 1 crtica manje, mobitel ne gasim ponoci.
11.5.2009
-1.32h muzike
-36 min. je mobitel bio prikopcen ma mail, skidao sam prezentacije
-6 poruke
-6 min poziva
Na kraju dana ostao na 2 crtice.
12.6.2009
-32 min slusanje muzike
-10 min mail
-3 poruke
-4 min poziva
Mobitel u 16.27 umire.
Mislim da je baterija definitivno poboljsana.
Dakle postavke su bile:
-Svjetlina: 100%
-Automatsko zakretanje: Iskljuceno
-Vrijeme ustede energije: 20 sec
-Istek osvjetljenja: 15 sec
-Rad s mrezom: GSM
Mobitel mi je sjajno ovo odradio, makar sam se trudio ga "postedjet". Htio bi jos nadodat da su jako promjenili pisanje SMS-a. Nadodali su hrpu jos opcija.
Zadnji uredio HCSC : 13-05-2009 u 09:34 Razlog: obrisan višak
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ljudi,molim pomoć!!!!!
Ovako,imam Nokiu E65,i do prije 5 dana je radila ko bombona,ali jednom kad sam je skinuo s punjaca,ujutro oko 8 sati,i mobitel sam taj dan koristio osrednje,znaci par razgovora,par sms-ova...navecer se mob ugasio zbog prazne baterije i tako i iduci dan takoder...Otisao sma u Mobis i decki su mi rekli da nije problem u bateriji i da neznaju sta trosi toliko energije...
Zato sad pitam vas,mozda je netko imao slican ili isti problem????
koje programe si instaliral neposredno prije nego si primjetil probleme s baterijom?
Jel imaš garanciju? Imaš. Onda ga moraju popraviti. Vjerujem da si napravio hard reset (*#7370# ). Ako nisi napravi. Napomena, s ovim unosom se brišu sve ne tvorničke postavke. Dakle, imenik, unosi u kalendar, naknadno stavljeni programi, hack itd.
posjedujem N79 i nisam dosad nikad imao s60 mob sa boljom baterijom (a imao sam ih punooo)...
uglavnom bateriju punim svaku 4. noc prije spavanja..
postavke su podesene na srednje (znaci nije ni najjace svjetlo displaya niti je najslabije, vec na nekih 3/4...
dnevno posaljem 20-30 poruka, pola sata poziva sve skupa, cesto koristim i net (sto edge, sto wifi...)
opet ponavljam, nikad bolja baterija na s60 mobitelu (barem sto se tice ovih koje sam ja promjenuo i sa ovakvim perfomansama)...
"all in one"
tako i meni,ovo mi je najjači symbian šta se tiče baterije,meni traje 4-5 dana bez problema.
danas ujutro skinut s punjača u 8.00
baterija: 1200 mAh,BL-6F
fw: 20.175
automatsko zakretanje isključeno
svjetlina-sredina
mjuza 45 min
garmin 20 min
sms:4 poruke
pozivi:10 min
igranje wormsa i crasha 30 min
wlan: 30 min,on mi daleko najviše troši bateriju...
17.37h otišla jedna crtica![]()
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Ima neko za N78 da ukratko opise koliko mu traje baterija? Ili ako neko zna, orijentaciono?
M50 > ST60 > C55 > M55 > CX70 > N 6120 classic > HTC TyTN 2 > HTC Wildfire > N 6120 classic
ja koristim e 51 i koristim ga maksimalno kolko se moze koristit mob,sve radim sa njim,od muzike do interneta ,skidanja i svasta nesto,imo sam onaj program ion bateri nesto,koji pokaziva trajanje baterije i najvise mi je mogo 19 h i nesto sitno minuta,sad sam izbacio taj program i ubacio adv. bateri sajver i sad sa njim naguram i na tri dana,uz isto koristenje mobitela,stim da od kad sam kupio mob pravilno ga punim
Bookmarks