Pozdrav!Evo ja imam nokiu e66 negdje oko mjesec dana.Mobitel je super,samo je malo problem sa baterijom traje oko 2 dana.Slajd je super,bolji je nego na samsungovim mobitelima koje sam imao dosad.Za sad čista petica.
Vidim da se svi žale na bateriju kod ovog Nokijinog modela (i ne samo ovog).
Moj rođak isto tako ima E66 i baterija mu je držala do dan i pol.
U čemu je problem? Uglavnom svi modeli dolaze sa definiranim postavkama da uređaj radi u DUAL modu odnosno da radi na obje mreže (GSM i UMTS). UMTS mreža postoji, nažalost, još uvijek samo u većim gradovima.
Kako moj rođo živi u jednom mjestu blizu grada naravno (što je i sam potvrdio) mobitel mu se cijelo vrijeme prebacivao s GSM na UMTS i obratno, što očito troši bateriju. Zavisno o jačini signala.
Kada sam mu ja promijenio mod rada, tako da mob radi samo na GSM mreži, trajanje baterije mu se povećalo na tri dana (uz intenzivno korištenje).
Isto tako je napravilo i par frendova sa N95 8GB koji su ostali oduševljeni ovim otkrićem.
Ne kažem da je to univerzalno rješenje, ali vrijedi probati. Jer ovako i onako, UMTS ima smisla samo kod prijenosa podataka, a za razgovore nije bitno.
Nakon novog punjenja ide mi treći dan i imam još 3 crtice. Dual mrežni rad sam iskopčao čim sam prvi put upalio mob. Nego, pročitao sam na nekoj prošloj str da se nekome pomiče otvoreni slide u desnu stranu. Isto je i kod mene. Znači otvorim slide. I donji dio malo guram u desnu stranu i slide ide u desnu stranu. Jel još netko ima takav slučaj?
Imam i ja...već je prije netko u ovoj temi raspravljao o tome... izgleda cijela serija takva...ali meni ne smeta ...ništa strašno....
....pozdrav zmijoljupci....
hm..što se tiče baterije, nakon prvog 23-satnog punjenja, baterija trajala 24 sata, nakon drugog 20-satnog punjenja, evo baterija nakon 22 sata na jednoj crtici...znači ista stvar, nadam se da će se to popravit... Da li je netko stavio novi frm v110... moj product code je 0570032 te mi nokia software updater ne nudi novi, tak da bi trebo mijenjat product code, samo me brine da li gubim garanciju i dali se da hakirat novi soft?
što se tiče slidea, i moj se pomiče malo u desno, sad probao, al nisam to iskreno ni primjetio do sad..tak da mi ne smeta...
al kako ćemo bateriju sredit... ??![]()
Da li mi može tko napisati točne dimenzije mobitela kada nije otvoren. Kupujem torbicu pa nisam siguran da li su na službenim stranicama dimenzije kada je otvoren ili zatvoren.
107.5 x 49.5 x 13.6 mm
Zatvoren
Nisam znao da dolazi uz mob.
Zadnji uredio index : 14-01-2009 u 19:00
Meni baterija traje oko 3 dana uz normalno korištenje bez gašenja noću.
Nisam update-ao frm. jer imam isto product code kao i ti, ali sam hakirao mob po ovom što je napisao Ico u #4 postu:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56431
E da i za sad još nisam našao aplikaciju koju ne mogu stavit gore.
Zadnji uredio Ico : 14-01-2009 u 15:48 Razlog: spojeni uzastopni postovi. postoji tipka EDIT
Ja imam stari fw i meni je oko 0,25w (80% vremena)... max je bilo 0,41 (1%), min 0,02 (1%). Unutra je mem kart, na njoj n-gage, garmin, sve zivo i nezivo... Tema koju koristim je takodjer inst na mem. kart... Mislim da moj mob ne jede puno bateriju... Ili?
Jučer sam dobio certifikat!!! Jupi!!! Instalirao sam si neke programčiće. Ntorch radi, al je led puno slabiji nego je na SE K750i, al dobro bar imam svijetlo kad ću ga trebati. Danas mi je četvrti dan s tim da ga gasim po noći. Ima se još jedna crtica.
jel može netko pogledati u Nokia Energy Profiler da li mu je ista situacija kao i kod mene:
http://img61.imageshack.us/my.php?image=51218695cq6.png
stalno mi radi neke oscilacije, i jede bateiju ko blesav...sve sam programe odinstaliro koje bi mogle to prouzročit, kad izvadim mem.karticu van onda bude ok...
Da li netko zna kako da maknem one ikone na početnom displey-u i kako za glavni imenik postavi SIM karticu?
Zadnji uredio index : 15-01-2009 u 19:40
alati -> postavke ->općenito -> personalizacija ->početni zaslon (aktivni ili ne)
btw. pronašao sam što mi radi oscilacije na bateriji. GARMIN
ubio sam proces TSRAutoStart.exe, on se pokreće sa mobitelom i radi, a nije potrebno da radi ako se garmin ne koristi tak da....čim sam ga ubio nokia battery profiler odmah pokazuje manje brojke...sad cu vidit kolko će mi trajat baterija i jel bio uopće do toga problem...
instaliraj JBakTaskMan i u procesima nadji taj proces i kill, mislim da ima i opcija Kill on boot, il tako nešta, mislim da se onda nebi trebo palit kad se restarta, al neznam nisam probo, inače se pali, i upali ti se opet kad pokreneš garmin, i ostane radit naravno i kad ugasiš garmin..![]()
Bookmarks