Potrazi SATA drivere za XP instalaciju. Mozes ubaciti uz pomoc nLite-a u instalaciju ili uz pomoc floppy-a ucitati prije instalacije (ako se dobro sjecam). Mislim da je tu bio problem...
Ovako slagao sma racunalo jednoj curi jer joj je salno stekao, koristila ja xp, ali je komp star nekih 5 godina, posto nikakvo ciscenje nije pomoglo, rusio sam windowse, ali kad sam stavio svoj cd sve je islo normalno do jedne tocke kad se pojavio plavi ekran i neki error, negdje sam nasao da starija racunla trebaju i neku disketu s driverima, a sad to vise ne mogu nac.
Mislim da bi jos nesto moglo biti problem, ali nekako mi je to nemoguce, naime prije kad sam pokusao stavit isti xp na jedan laptop isto mi se pojavilo, zanima me dali je moguce da je cd ostecen i da radi samo do te neke "tocke"?
There are no shortcuts in evolution.
Potrazi SATA drivere za XP instalaciju. Mozes ubaciti uz pomoc nLite-a u instalaciju ili uz pomoc floppy-a ucitati prije instalacije (ako se dobro sjecam). Mislim da je tu bio problem...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Ako je do sata drivera, pisati će da ne može naći disk i uopće neće početi instalaciju. Ukoliko krene instalirati pa se pojavi plavi ekran, onda je nešto neispravno, tvoj CD ili njen komp, najčešće RAM ili disk.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
pa prije bih rekao da je moj cd problem jer je vec dosta star, ali jel je moguce da on pokrene instalaciju i tek kasnije "skuzi" da je neispravan?
Taj XP sto je ona imala je bio instaliran na FAT32 sistemu, a ne na NTFS sistemu...
Formatiraj Disk na FAT 32 i onda ces moc' nastavit instalciju.
100% garantiram ti!![]()
Nabavi ti ispravan instalacijski CD i format na NTFS.
ovo sa FAT 32 nije pomoglo
FAT32 ti je za Win 95, 98 i Millenium, W2K i XP su na NTFS. S FAT32 ne možeš praviti particije preko 32GB, a ima još nekih ograničenja. O pouzdanosti ne treba ni pričati.
ovo sa FAT 32 nije pomoglo
Ispravan CD, NTFS....
Ček, a koja je uopće konfiguracija?
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Prvo,posto je star komp,lijepo ga raskopaj i sve odspoji,pa sve ponovno,nakon sto ocistis,spoji natrag i uvjeri se da je sve na istom mijestu. Tada mu zapovjedi da boot-a s optike i s ispravnim instalaciojskim CD-om instaliraj OS koji zelis,i tu nema filozofije. Komp star 5 godina moze biti dosta jaci nego sto mislis. Moj je star 6 pa ima 512 rama i 1,7 procesor i 128 grafike,a to mora povuc windowse kako god okrenes... Takoder,nek odradi nove particije uz full format na NTFS,a ako nece i cd je ispravan,onda te HDD zeza...![]()
jos cu sutra nesto probat, vise neam zivaca, pa sam ja rekao toj curi neg ga odnese na servis iako se ne isplati, jel zna netko koliko bi bila cijena stavljanja windowsa u hgspotu, jel se naplacuje i pregled racunala radi ustanovljavanja greske?
Pa neznam bas da ce joj instalirati, jedino ako ima originalne Windowse. A cijena ovisi, mislim da je 150 kn po satu (koliko naplacuju za reinstalaciju OS-a). Ako nema originalne Windowse onda ce joj ponuditi da kupi ili ce platiti 75 kn za laznu reklamaciju (cijena pola sata) ili ako ne ostavi komp onda nece nista naplatiti.
Philip B. Crosby
ajde ti lijepo si nabavi novi CD...jer je velika mogucnost da ti je cd negdje ostcen i da na tom mijestu stane...prije toga pokusaj ga malo ocistiti i pogledaj da li je izgreban!!!
###1410989180026
Pada mi na pamet i to da, u slučaju da postoje dva optička uređaja, instalaciju treba raditi s onog na master kanalu. Ostalo je već sve rečeno, bar koliko se ja razumijem.
evo jos jedna stvar koja je mene iznenadila...procitao sam na nekom stranom forumu da opticki medij (CD) na kojem su snimljeni windowsi, preporuca se da bude u BOJI onaj dio na koji se przi-s kojeg se cita (znaci donji)...
cinilo mi se na prvu ruku smijesno, ali i ja nakon bezuspjesnog pokusaja instaliranja jednih winXP na noviji laptop, pokusao sa ovom solucijom i rjesio isprve!
pa evo prije nego odneses na servis, probaj i ovo...
Ma nema ti to veze s bojom... Bitno je da je sve sprzeno kak' treba i da taj CD bude Bootabilan.
To ima veze jedino za neke prastare optičke uređaje, ali njima paše što svijetliji CD sniman na što manjoj brzini.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Pada mi na pamet i to da, u slučaju da postoje dva optička uređaja, instalaciju treba raditi s onog na master kanalu. Ostalo je već sve rečeno, bar koliko se ja razumijem.
cini mi se da si totalno u pravu sto se toga tice...pokusaj na taj nacin to odraditi!!
###1410989180026
vratio sam joj komp i rekao da ga nosi u servis, ali tamo su joj rekli da se ne isplati popravljati, nek kupi novi...
svima hvala na trudu!
Bookmarks