Ni slučajno se igrati s tim...imaš update program na zvaničnoj samsungovoj stranici ali ako ti stane na update (a dešava im se često) nema mu lijeka...imaš samo skupu ciglu
Znači ne diraj !
Bok,društvo!
Ponosni sam vlasnik Omie. Ali kopka me to što sam nedavno prije imao Iphone na kojem je touch screen bolje radio. Negdje sam pročitao da se to može riješiti sa novim firmware-om ili nekim dodatkom. Pošto nisam našao tutorial kako update-ati firmware, može li mi netko to objasniti(dali ide kao na Nokiji preko njihove stranice ili ...?).
Ni slučajno se igrati s tim...imaš update program na zvaničnoj samsungovoj stranici ali ako ti stane na update (a dešava im se često) nema mu lijeka...imaš samo skupu ciglu
Znači ne diraj !
Servis.meni je N96 crkla prilikom update-anja.Odnesi u servis neka ga oni update-aju ako rade kao u mobisu.
★★★★★
Samsung Update Service ne podržava omniu ,samo GT-i8510 i L870,za ubacivanje novog fw-a koristi se UserDownloader.
Ako mobitel zaglavi u download modu jedini način je servis ,no tada garancija ne važi jer se koristio program za flash-anje a ne SUS koji skida fw file s servera.
ne znam otkuda ti to, najnormalnije se updatea preko službene samsungove stranice ali hrvatska nije u zemljama koje se mogu izabrat tako da se garancija možda i gubi, ako ga ikad spalim ću vam reć. U svakom slučaju treba izvodit neke kerefeke da možete flashat hrvatske omnie jer ove koje sam vidio dosad dolaze sa nekim neslužbenim ROMovima šta je najčudnije ali daju se upgradeat na najnovije i službene
userdownloader ima veze sa ROMom, i koristi se za dumpanje, odnosno nešto kao čitanje ROMa s uređaja koji ga već ima na sebi. Kod omnie se već odavno koristi exe file za flash offline ili se može direktno preko stranice, što također nije toliko opasno jer se flash neće započeti dok cijeli image ije skinut na računalo. Opasno je stavljati neprovjerene kuhane ROMove iako su oni često mnogo bolji od službenih, ali u svakom slučaju postoji mogućnost da rikne a onda samo servis pomaže
Zadnji uredio Corunir : 27-12-2008 u 01:54
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Garancije se ne gubi Service Update-om koji skida Firmware s servera proizvođača ,u ovom slučaju http://uk.samsungmobile.com/supports...eUpdateMain.do -> Samsung Software Update,ako se preko njega update-a mobitel garancija se ne gubi,ako se skida firmware i vrši offline upgeade putem dodatnih programa (flasheri) garancija se gubi.
Primjer : SEUS (Sony Ericsson Update Service) garancija se ne gubi nakon updatea s tim programom ,a ako se radi s setool lite-om garancija se gubi.
ja govorim o ovom kao online updateu http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp, koji pošto je služben isto ne bi smio utjecat na garanciju, a ove custom verzije se obavljaju na identičan način samo rom nije skinut sa samsungove stranice nego iz nekog trećeg izvora, a netko si ga i sam napravi. Pošto su promjene u ROMu teške za uočit samim gledanjem uređaja koji nije preživio flash, malo kom se u servisu da igrat CSI i vjerojatno će ga jednostavno popravit. Pitanje je priznaju li i u Hrvatskoj ovu stranicu kao službeni update
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Da, ali ako imam verziju DXHH3, koja je,koliko sam skužio,Indonezija,dali moram kod zemlje za update izabrati Indoneziju ili mogu Englesku ili neku treću. Uglavnom bitno mi je da je na Engleskom i da je firmware najnoviji, jer sam pročitao da touch screen puno bolje radi na novijim firmware-ima.
već sam stavio postupak u temi o omniji. možeš izabrat koju god hoćeš zemlju ali moraš prevarit updater http://www.modaco.com/content/i9x0-o...e-version-fix/
Zadnji uredio Corunir : 27-12-2008 u 14:54
samo da kratko napomenem da ni samsung ovlašteni servis centri ne rješavaju ubijen boot na omniji...postoji rješenje ali se tel šalje u rumuniju do "ELCA" i košta naravno...provjereno iz prve ruke...
ak vam je komplicirano odnesite mob u neki ducan koji se bavi svasta s mobitelima i oni ce vam stavit novi firmware i meni na hrvatskom jeziku.
Dinamo rules!!!
Pozdrav ljudi,
Kako sam u kratko vrijeme vlasnik dotičnog uređaja, nemam bas iskustva saflashanjem omnie i900, pa bih Vas zamolio odgovor na slijedeca pitanja.
i900 trenutna verzija firmwarea:
Version
PDA:i900 XGIC3/BHIC2
Tel: i900 XXIB2
Ova omnia i900 je kupljena u njemačkoj i ima njemački jezik (užas) i Windows Mobile 6.1, uređaj je otključan (nije bio zaključan)
1. Koji je najbolji ROM staviti u telefon a da ima engleski jezik a da je pritom stabilan ( iz Vaših iskustava)
2. Koja je razlika između WM6.1 i WM6.5? Dali ima poboljšanja (brzina rada, stabilnost...) S kojim Rom-om ili kako staviti Windows Mobile 6.5?
Hvala
Davor
ja bi za koji dan trebo dobit omniu i odmah mislim promjenit ROM,mislim stavit modani ROM
link: http://www.modaco.com/content/i900-g...search-thread/ vidim da ga ljudi hvale i wm 6.5 je...
Freaked je tu napiso korake za stavljanje ROMA http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=62469 ,sad me zanima jel ja taj ROM sa modaco.com mogu stavit na ovaj objasnjeni nacin...
i zanima me koliko je to riskanto i jel su u medjuvremenu izasle nove verzije tih programa
btw.
ne kuzim ovaj korak 10. ukljucite mobitel,a zatim na 13. koraku takodjer ukljucite mobitel iako se nigdje nije trebo iskljucit
Ja sam stavljao kuhani rom i sve je proslo bez problema....i nije mi sigurno zao jer ona zajeban... da nemas dosta memorije stalno me previse zivcirala
Bookmarks