Pošto nisam nigdje vidio temu sličnu ovoj, nisam znao gdje bih stavio. Vidio sam da tu piše Tehnologije pa sam je tu stavio.
Zanima me je li moguće "ubiti" svijetlost, tj. postoji li nekakav predmet (ne sad šuplja kocka), plin, kemikalija... koja ne će propustiti svijetlost, a da se može normalno disati i kretati?
Kao što žarulja proizvodi svijetlost, bilo bi dobro napraviti nešto što proizvodi mrak, tamu. Na takvo što ciljam.
To baš nije moguče. Tvari ili ne absorbiraju dovoljno svijetlosti ili bi bile štetne ako ih udahnemo. Druga opcija je generiranje ogromne gravitacije, ali to bi onda bila crna rupa pa bi uz svijetlost usisala i nas.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
...ili na neki način kreirati oko sebe okolinu što sličniju crnom tijelu koja bi apsorbirala sva EM zračenja između čega i svjetlost
Ali ovo ne bi bilo ni blizu tome da usred dana upalimo 'nešto' i stvorimo mrak ofkors, ovo bi bilo više kao trajno rješenje. Ako bi uspio crnu rupu natjerati da radi preko sklopke, e onda bi mogao dobiti "prekidač za mrak" bez drastičnih preinaka okoline (naravno, ako zanemarimo da bi nas progutala i napravila kaos u sobi)![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Antifoton...![]()
Crna rupa na prekidač? Zanimljiva teorija![]()
ko bi to počistil nakon paljenja?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
još jedna rna rupa?
To što tebi trba je tamna tvar (http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Matter) Najbolje otić do susjedne galaksije i pokupiti malko tamne tvari. Ne propušta svjetlost garantirano.
ima na dolcu. to ti je ono crno po bananama
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Pa, kad ti sunce ide u oci.![]()
zatvori prozore spusti rolete i ugasi svitlo i vidit ćeš taj predmet
teoretski to je moguće izvest s crnom rupom
u praksi zasad nemoguće
mada mene nebi čudilo da ljudi izmisle to koliko god bilo neshvatljivo
Mislio sam na primjer žarulje -> obrnuti proces, znači ne da stvara svijetlost, nego je uklanja
Jedino dostupno je neki plin.
Još samo treba iz tog (gustog, crnog dima) izolirati tvari koje štete ljudima.
Ili možeš hodati po sobi s gas maskom.
Vezano (više- manje) uz ovu temu, imam jedno trik pitanje.
Ako znamo kolika je brzina svjetlosti- kolika je brzina mraka?![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ako postoji, onda je jednaka brzini svjetlosti.. premda ja mislim da brzina mraka ne postoji, vec je to nekakvo opce stanje koje nema svoju brzinu..
vec vidim kako ce ovo zavrsit, tema sa 1000 postova i rasprava do u nedogled. mislim da na ovo pitanje tu na forumu ni ne moze nitko odgovorit 100%, jer ni sami znanstvenici mislim da ne znaju odgovor na to...ali tko zna, mozda tu na forumu ima koji![]()
cvita
Uz pokoje pivce, ja mislim da ćemo otkriti nešto što drugi znanstvenici još nikad nisu![]()
Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php
Gle, mrak je i dok je dan, samo što ga fotoni "prikrivaju"...
A evo sad i pitanja: da li postoje boje?
Ajde mi vi recite...
Zašte je plavo plavo, a žuto žuto?
Plavo je zato jer taj predmet koji je plavi propušta samo plavu boju, ostale apsorbira... Prema tome, u potpunom mraku je... jabuka, kakve boje?
mislis reflektira plavu a sve ostale apsorbira
a svjetlost je jako fascinantna stvar znam dosta o njoj al mi se neda pisat hhhh
Bookmarks