imas jos neke dodatne opcije dole ispod tipa show system files... bla bla pogledaj
ovako prije mjesec dana sam promjenio opciju u folder options...odabrao sam
opciju "do not show hidden files and folders"e i sad kad odaberem "show hidden files and folders" jednostavno se nista ne dogodi folder koji je skriven i dalje se ne vidi ljudi pomagajte....kako da namistin da mogu vidjet skrivene foldere...?
☻/ Ko je retardiran
/▌ neka digne ruku
imas jos neke dodatne opcije dole ispod tipa show system files... bla bla pogledaj
###1410989180026
Imaš opciju Hide Protected Operating System Files i isključi ju i klikni Yes...
I da, refreshaj prozor Explorera...kad promjeniš opciju, nekad se neće refreshati sadržaj, pa i dalje ne bu prikazivao sadržaj.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
nista od toga ne radi ....mislin ja klinen ono show hidden files and folders odaberen apply zatom ok i ...nista se ne dogodi ako opet odem pod folder option uvjek ona tockica stoji na do not show..... bez obzira sto ja odaberem od te 2 opcije ...
☻/ Ko je retardiran
/▌ neka digne ruku
...problemi s windowsima...probaj napraviti čišćenje i sređivanje pomoću Tuneup utilitiesa...ako i to ne pomogne ne gine ti reinstall windowsa...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
da ali je stvar u tome sto mi je tako bilo jucer prije nego sto sam formatirao i reinstalirao a i dalje je ista prica....neznan sto cu jedino ako je stvar u nekom virusu kojeg san opet vratio u komp prilikom kopiranja podataka na raćunalo...
☻/ Ko je retardiran
/▌ neka digne ruku
http://forums.cnet.com/5208-6142_102...sageID=2396828 Pod post br.4 pogledaj ponuđena riješenja.
Ocito je nesto u Windowsima...
Ako se hoces igrati, probaj ovo:
- Start -> Run (Pokreni)
- Upisi "regedit"
- Na desnoj strani su key-evi (oni kao folderi):
MyComputer" -> "HKEY_CURRENT_USER" -> "Software" -> "Microsoft" -> "Windows" -> CurrentVersion" -> "Explorer" -> "Advanced"- Na lijevoj strani su stringovi, nadji pod Name "Hidden" i dupli klik
- Pod Value Data izaberes "1" (1 = pokazuje, 2 = ne pokazuje)
Ako nema tamo "Hidden" onda ga dodaj:
- Kliknes sa desnim gumbom i pod new izaberes "DWORD Value"
- Pojavit ce ti se npr. "New Value #1", preimenuj ga u Hidden"
- Dupli klik i postavi value data na "1"
- Base ostavi na "Hexadecimal"
Druga opcija je da si promjenis atribute foldera u vidljivo:
Instaliraj si Total commander, u njemu postavi da vidis skrivene datoteke i preko njega promijeni direktorij da bude ponovno vidljiv.
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
n00b fala nakon 3 pokusaja je proradilo.....![]()
☻/ Ko je retardiran
/▌ neka digne ruku
prema simptomima rekao bih da se radi o nekoj softverskoj napasti tipa virusa.
Nekoliko meni poznatih radi upravo sličnu stvar, tj. sakrije cijelu opciju folder options iz explorera kao i cp-a tako da je nemoguće više išta vratiti na staro čak niti iz registra.
Vrlo lako ih je nakon reinstalacije sustava (to je jedina opcija za rješavanje) vratiti opet na disk i zaista su prava napast.
Jedan od njih je bio i Brontok.A.
Jedino riješenje ti je ponovna reinstalacija čistog sustava te čišćenje svih medija koje imaš a spajaju se na sustav (kamera, mobitel, stick, dvd-i...)
Edit: hajde vidim da ti je uspjelo. Nadam se da je samo tako jednostavno...vidjeti ćeš nakon restarta hoće li se vratiti na staro ili će ostati kako treba.
I meni su se nekad znali zmrdati tako Windowsi...nešt sam čačkao po registryju, ali nisam uspio riješiti na zadovoljavajući način. Tak da sam na kraju završio sa recoveryjem iz imagea...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Drago mi je da si uspio, ali ako je virus kako observer kaze (a i ja mislim da je) vrijednost ce ti se stalno vracati na "2"...
Ako je Brontok.A u pitanju, moze biti da ti dolazi sa drugog umrezenog racunala. Ali taj je virus iz 2006. i antivirusd koji koristis bi ga trebao prepoznati.
Moras si malo pocistiti racunalo/a (ako ih imas umrezene).
Moja preporuka kombinacije programa za ciscenje bi bila:
Za ciscenje spyware-a i wormova Spybot S&D (free)
Za ciscenje gluposti (temp, posjecenih stranica...) i ciscenje registry-a CCleaner (free)
Nod 32 (nije free) ili neki drugi provjereni antivirus po zelji
PS: koji antivirus koristis? Nod 32 bi ga trebao naci...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Bookmarks