Ako ste u posjedu telefona kojem ste zaboravili sigurnosni kod ili ste jednostavno kupili takav telefon kojem je taj kod promijenjen sa defaulta 12345 na neki drugi, a nezna ga ni bivši vlasnik pa tako ni vi, ne očajavajte jer i to je riješiv problem. Prije je bilo nekih kalkulatora za te kodove s kojim se taj kod resetirao, ali to nije radilo kod novijih bb5 telefona već samo kod starijih. Ovo je sada nešto drugačije i pouzdanije. Bitno je da vaša nokia ima USB i da se može spojiti na nokia pc suite.
Pa "lec gou":
1. Instalirajte Nokia PC suite i spojite vaš telefon sa kablom da se instaliraju svi driveri
2. Skinite i instalirajte NSS (nemesis service suite) - vjerujem da znate što je to, ima ga na netu za download, malo guglajte, ne dajem linkove radi reklame.
3. Spojite nokiu na usb, pokrenite NSS, pritisnite ikonu povećala, pa ikonu "phone info"
4. Nakon toga, pritisnite izbornik "permanent memory" na desnoj strani i kliknite na "Read" i pričekajte da se proces završi
5. Idite u instalacijski direktorij NSS-a (obično u C:\program files\NSS\backup\pm i unutra ćete pronaći PM file
6. Otvorite taj pm file sa Notepadom i potražite liniju označenu sa "[308]" (bez navodnika) i pod njom potražite podliniju 5 gdje piše 5= neki dugačak broj
7. Sada jednostavno izbrišite sve trojke(ispada svaka druga znamenka) i sve nule iz tog dugačkoga broja i ostaje vam samo SIGURNOSNI KOD (Moj kod je 08111 što se i može primjetiti na ovoj slici)
8. Da to sve provjerite slijedite ove upute i ako niste taj broj mijenjali trebao bi vam ostati 12345 što je tvornički kod.
NAPOMENA: Da se riješe nedoumice, kada budete brisali suvišne znamenke iz onog broja NE TREBA ništa snimati niti uploadati taj PM file u mobitel! Nakon brisanja tih znamenki ostaje vam kod koji je aktivan trenutno u telefonu i samo ga negdje prepišite i kasnije upotrijebite!
Ovo je isprobano na mojoj N6120c i na prijateljevoj n95 8gb, ali ponavljam, bitno je to da ga NSS prepoznaje i da može isčitati potrebne podatke.
Nadam se da nije bilo prekomplicirano. Važno je da to funkcionira! Uživajte!
Ima u jednoj staaaroj temi http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=40617
upute za resetiranje na tvornički 12345 sa NSSom :-D
Istina i bog, postoji post ali nažalost to vrijedi za s40 telefone na s60 to ne radi!
Ma radi,ja sam na N70 bez problema resetirao zato su i nastale upute,bitna je ona kvačica kojom se određuje dali je Symbian ili ne.
Još nisam imao S40 telefonpa da i na njemu mogu probati.
Ja probo na svome 6120c i ne radi. Izgleda da se nemože na novijim telefonima, N70 je ipak malo stariji.
Jedno pitanje za bpondara kad već imaš isti mob kao i ja:
Može li NSS očitati mob dok je isti zaključan sigurnosnim kodom? Kod mene je recimo autolock podešen da je potrebno ukucati i security kod za unlock tipkovnice. Uz to imam upaljeno da je kod paljenja moba potrebno isto ukucati security kod. Sad me ful zanima može li NSS uopće pristupiti mobu dok je ovaj zaključan jer recimo windowsi ga ne mogu prepoznati kao stick, a čini mi se da ga ni PC suite ne bi prepoznao (jer uopće ne dobivam poruku da odaberem pc suite mod ili data manager mod).
Ako je odgovor potvrdan onda uzalud svi kodovi![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Je, istina, u biti ovaj postupak vrijedi samo kad je telefon upaljen jer ako mu staviš drugu SIM karticu, onda ga nećeš moći upaliti jer neznaš sigurnosni kod, a NSS ga ne prepoznaje dok se mobitel ne podigne do kraja. Znači, ako imaš takav slučaj da kupuješ mobitel onda prije toga moraš na ovaj moj način pročitati koji je sigurnosni kod ako je promijenjen sa 12345 i vlasnik ga nezna. Malo se kompliciraju stvari s tim, al može koristiti.
Super, to me zanimalo, jer ako mi ga neki điber mazne nek se malo namuči ili nekom plati da ga otključa. Tnx![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
izvadiš bateriju ,vratš je nazad i zajedno stisneš zelenu tipku ,* i tipku br 3 dok ih držiš sve stisnute stisnes i tipku za paljenje i odoše svi security kodovi programi i.t.d. telefon ko nov !
a imaš pravo sory sad sam probo na jednom i nedide !
Bookmarks