Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    samsung,iphone,blackberry
    Operater
    Sve mreže koristim
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Blackberry 8310

Danas sam kupio gore navedeni uređaj u vip-centru pa kao i svi imam dosta nejasnoća po pitanju nekih stvari koje su mi nove. Napominjem da nisam uzeo BB uslugu.
    1. Da li je moguće ubaciti besplatne navigaciske mape u gore navedeni uređaj preko PS-a (ako mogu s koje stranice ih skinuti).
    2. Postoje mape na stranici www.nav4all.com za one koji imaju instaliranu BB uslugu, jer imaju 48 mb, ako ih ides skinuti ovako na mobitel iznose cca 2500 kn (cca 5 kn = 100 mb) jer im je na start paketu preskup download (odnosi se na Vip mrežu)
    3.Kako se uključiva GPS i čemu konkretno služi?
    4.Da li se može ovaj mobitel otključat da bude slobodan na sve mreže?
    5.Vip nudi navigaciske sustave od Garmina neznam da li se naplaćuje svaki ulaz u te mape ili ih jedan put skineš i one ti traju neko vrijeme dok ne izađe neka nadopuna pa se spojis i skineš.
    6.Naplaćuje li se promet pri spajanju na navigaciju (tj. da li funkcjonira kao obična auto navigacija ili nekako drugačije)
    Zadnji uredio jalic : 12-11-2008 u 22:03
    Imao sam ljubavi velike i male živio sam burno radio skandale

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Samsung S8+
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    12.409
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.409, Nivo: 26
    Bodovi: 12.409, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jalic Pregledaj post
    Danas sam kupio gore navedeni uređaj u vip-centru pa kao i svi imam dosta nejasnoća po pitanju nekih stvari koje su mi nove. Napominjem da nisam uzeo BB uslugu.
    1. Da li je moguće ubaciti besplatne navigaciske mape u gore navedeni uređaj preko PS-a (ako mogu s koje stranice ih skinuti).
    2. Postoje mape na stranici www.nav4all.com za one koji imaju instaliranu BB uslugu, jer imaju 48 mb, ako ih ides skinuti ovako na mobitel iznose cca 2500 kn (cca 5 kn = 100 mb) jer im je na start paketu preskup download (odnosi se na Vip mrežu)
    5.Vip nudi navigaciske sustave od Garmina neznam da li se naplaćuje svaki ulaz u te mape ili ih jedan put skineš i one ti traju neko vrijeme dok ne izađe neka nadopuna pa se spojis i skineš.
    6.Naplaćuje li se promet pri spajanju na navigaciju (tj. da li funkcjonira kao obična auto navigacija ili nekako drugačije)
    Ad. 1. - Najdetaljnije mape su one od Gramina tj. AdriaRoute. Trenutna verzija je 2.10. Potrazi malo u garmin XT topicu u Nokia podforumu i naci ces mape bez problema. Ono sto ti uz to treba je Garmin za BlackBerry koji znam da postoji, ali ne znam da li ima crackirani. Ali Google je tvoj prijatelj.

Ad. 2. - Nisam bas razumio pitanje, ali cini mi se da iz ovoga izlazi da imas BB a nemas BB uslugu, sto je greska jer taj mobitel je veoma povezan s tom uslugom i ne aktiviranje iste je problem ne samo za ovo vec i za mnoge druge situacije. Razmisli o aktivaciji.

Ad. 3. - GPS zanci Global Positioning System i sluzi utvrdjivanju tvoje lokacije, ali i odredjivanju smjera do neke zadane lokacije, sto je super korisno ako uz GPS imas detaljnu mapu npr. Zagreba ili Hrvatske, jer ga samo ukljucis i upises da zelis ici u Cesarcevu 24 i on te "vodi" do tamo glasnovno ti davajuci upute gdje skrenuti i pokazujuci ti na karti.

Ad. 4. - Da, ali koliko ja znam nije bas jeftino (oko 50$)

Ad. 5. - Sluzba za korisnike.

Ad. 6. - Ukoliko ti skida kartu zasigurno da, a ukoliko ne skida onda vjerojatno ne, ali i onda postoji mogucnost slanja i primanja jedne manje kolicine podataka.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jalic Pregledaj post
    Hm, mislim da si izveo budalastinu tipa kupovine tramvaja u Varazdinu gdje nema tracnica i ne mislis voziti putnike.
    Al dobro zanemarimo to

Vecina navigacijskih programa je izvedena tako da karte vuce preko neta jer je promet besplatan breko blackberry.net APN-a kojeg ti nemas posto nemas uslugu aktivnu. to ti je ujedno odgovor i na zadnje pitanje.

Nav4all mi je malo celav program i uopce nisam zadovoljan njime. Ima puno boljih.

GPS sluzi za pozicioniranje uredjaja, a navigacijske karte te mogu voditi do odredista turn by turn.

Vipova navigacija se moze zakupiti na dnevnoj i mjesecnoj bazi. Imas na www.vipnet.hr

I za kraj prijedlog. Ili se rijesi uredjaja ili aktiviraj BB uslugu jer ti ovako nicemu ne sluzi osim za telefoniranje i slanje SMS-a.
    dobar grah daleko se čuje

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pokreće li VIP Blackberry za privatne korisnike?
    By tom2y in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 04-07-2007, 17:10

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove