Bio sam danas u Tele2 centru u Karlovcu (i usput se hvalim kako je Karlovac dobio Tele2 centar).
Vele mi da su dobili 5 USB modema i da su ih prodali isti dan. Jedino su im ostali PCI modemi. Sad čekaju novu pošiljku.
Ne brini, imaju oni strucnjake za marketing i to mi upravo smrdi na marketinski potez kako bi se prikazalo da su modemi jako trazeni. Stari trik kojim se sluze mnoge firme.
Bio sam danas u Tele2 centru u Karlovcu (i usput se hvalim kako je Karlovac dobio Tele2 centar).
Vele mi da su dobili 5 USB modema i da su ih prodali isti dan. Jedino su im ostali PCI modemi. Sad čekaju novu pošiljku.
Znam da su manji ducani u ZG dobivali 10 USB modema, a ovi Tele2 centri mozda i vise, no svaka posiljka proda se isti dan.
Ovaj broj modema je stvarno smijesno mali ali ocigledno da nisu ocekivali takvu navalu jer je ta opcija krenula prije tjedan dana pa su mislili dok ljudi to cuju pa dok se odluce :-))
Zanima me dali se moze staviti podatkovna kartica u mobitel i spojiti preko neta, a time ostavriti vecu brzinu neta ako mobitel podrzava brzinu prijenosa HSDPA 7.2 mbit??
Probao sam tele 2 stick uredaj i maximalna ostvarena brzina je 1.6 mbit u centru Bjelovara, bila je kisa pa je mozda losiji signal bio![]()
Unaprijed hvala
p.s. U Bjelovaru ima jos USB Modema tko god je zainteresiran, Tele 2 Centar - Ivana Gundulica 14, Bjelovar
Zadnji uredio Tele2 bj : 07-11-2008 u 19:19
Mislim da je to izvedivo, samo pristupnu tocku (APN) moras promijeniti u mobileinternet.tele2.hr...Ne vidim razloga da ne radi u mobitelu.
Inace HSPA brzina je deklarirana do 7,2 mbita, ali rijetko kad iznosi toliko. Evo kod mene je trenutacno 2,5 mbita.
Hvala lijepo, to smo si i mislili, znaci ako imas dobar telefon stick ti ni ne treba, ubacis podatkovnu karticu u mob i surfas kao s stickom i ustedio si 500 - 700kn
TELE 2 ACCES:
APN - mobileinternet.tele2.hr
Acces number - *99#
Korisnicko ime i lozinku ostavite prazno
Tako bi trebalo biti... LP
Ovo baš i nije najjeftinija opcija.
Ja kao pretplatnik u VIP-u imam aktivitanu Mobile broadband 3GB opciju i to me dođe 145kn mjesečno. Prije toga sam bio na 512MB i to je koštalo 45kn. A ne treba mi posebna kartica. Mob koristim kao modem i problem riješen.
I ja imam vip mobile broadband 512 za 45 kuna ali ću si uzeti jednu od ovih tele 2 tarifa jer mi se neda svaki put kad idem na net spajati mobitel i laptop, to mi je nepotrebna gnjavaža.
PREDATOR
Da, ali to se isplati samo onima koji su VIP pretplatnici, a ne vidim isplativost u tome da netko otvara pretplatu na VIP-u samo radi Interneta jer to opet onda ne izadje jeftinije. S tim da na VIP-u ne mozes uzeti data opciju ako si na Easy modelu.
Ja sam zadovoljan sa ovom ponudom, intenzivno testiram vec 4 dana i sve je vise nego ok, stabilna veza, odlican jednostavan software.
Oglasi su strogo zabranjeni na ovome forumu. Ovoga puta samo opomena.
Zadnji uredio frish : 08-11-2008 u 20:13
I ja upucujem sve pohvale, stvarno jako dobro radi.
Jel netko zna da li se prenosi neiskorišteni dio paketa u idući mjesec ?
Cisto sumnjam
I ja ! Tražio sam po FAQ-u ali ni slova o tome ! Hmmm..... Ugovor nisam nikakav dobio, u uputama ne piše, na njihovim stranicama ništa...
modemi će biti dostupni ,tamo gdje ih nije bilo , u toku sutrašnjeg dana !
Po cijeloj Hrvatskoj?
Da i ja komentiram ovo u vezi Carneta.
@ borisxy
mislim da ti je pogled na stvari preuzak, nisu svi mladi ljudi koji korist internet studenti... čak i da jesu oni nisu jedini korisnici mobilnog interneta.
@magicri
u potpunosti se slažem s tobomtako sažeto a dobro pojašnjeno
Samo da odgovorim i ne planiram vise komentirati, znam zasto sam to napisao i okolini koju poznajem je to i logicno je, studenti i srednjoskolci imaju vece potrebe za netom, od onih koji to nisu, ali naravno nije to pravilo, ali uglavnom znam da ipak vecinom su korisnici iz te skupine...
@borisxy
Ti govoris o svojoj okolini a ja isto tako kazem da mi koji smo zavrsili fakultet (30+ godina) a nemamo jos dijece koji bi bili srednjoskolci takodjer spadamo u kategoriju koja jako koristi interenet.
Pa da vidimo ciji su argumenti jaci :-))
Bookmarks