Dakle ovako,
dosta čitam ove teme ove dane i moram priznati da mi dvojba još ostaje.
Naime interesira me Nikon d80...
Cijena mu je dosta pala s obzirom na početnu. Sad ga nalazim u kitu w/ 18-135 za oprilike 6 700,00 kn.
U nekim starijim kritikama je dosta ishvaljen i uspoređivan s d200, ustvari da više ide ka d200 nego d70s, koji je njegov predhodnik.
U novijim kritikama, pogotovo odkad je izašao d90, ga spominju u kontekstu da ga je ipak malo vrijeme pregazilo. Nema "live wiew", nema samočistač ogledala, i još po koju sitnicu. Nemojte mi zamjeriti na lošoj terminologiji i lošem engleskom izrazu, nadam se da ste shvatili o čemu govorim.
6 700,00kn je gornja granica do koje bi išao s troškom.
U nekoliko postova dosta je uspoređivan Nikon d80 s Canon D400. Iz te dvojbe se dalo zaključiti da Nikon daje bolje fotografije, naročito u kit varijantama. Naravno da je uzeto u obzir da je Canon D400 ulazni model dok Nikon d80 nije, naime on još ima iza sebe d40 i d40x.
Pokušat ću skratiti!
Isto tako sad je dosta jeftin model iznad Canona d400, d450.
Nalazim ga na nabava.net za:
Hg-spot = kit 18-55 IS + 2 GB, za 4 800 kn
Optimum računalo= kit 18-55 Is + 50 mm f/1.8 + Spedlight 430 EX II + 4 GB SD, za nevjerojatnih 5 700 kn
Kad se zna da Spedlight 430 EX II košta oko 1 800 kn, a 50 mm f /1.8 oko 700 kn, 4 GB oko 500 kn, ispada da aparat s objektivom( koji ima stabilizaciju), košta 2 700 kn.
Ako Nikon snima stvarno bolje slike ja bih se unatoč cijeni i starosti odlučio za Nikon. No onda bi se dvojba mogla proširiti i na Canon d30, koji je klasa iznad d450.
I tako u nedogled vječite dvojbe!!
Molio bih pomoć, naravno da se zna od koga!
Pročitao sam tvoju recenciju o d80, koja je napisana 2007 godine. Radi nje sam i proširio dvojbu. Prije nje je uopće nisam imao, naime bio sam siguran da će moj aparat biti Canon D450.
Moje znanje o fotografiji nije veliko, slikavao bi ono što slikava i svaki običan turist i obiteljski čovjek.
Zanima me koji od gore navedena dva aparat bi bila dugoročnija uz eventualno kasnije kupovanje bljeskalice za Nikona i još kojeg objektiva?
Znam da je kod Canona manje izražen šum na višim iso postavkama i to je jedina njegova prednost nad Nikonom.

Odgovori uz citat
Bookmarks