mislim da jos nije doslo vrijeme da neko "skine" Nokiju.
Naime, posljednjih dana pratim situaciju oko novoga Samsunga i8150 Innov8.
Taj mobitel posjeduje gotovo sve. Male su zamjerke ne popisu negativnih stvari.
S obzirom da je ovo prvi Samsung Symbian s60 serije 3, postavljam si pitanje-što će biti sljedeće?
Po meni Samsung za sada vodi i sigurno će pridobiti dobar dio kolača na tržištu jer Symbian je Symbian, bio Nokia ili XY.
Trese li se Nokiji tlo pod nogama i je li konačno na pomolu promjena vodeće uloge lidera u svijetu mobilne tehnike i telefona?
Nokia je do sada prečesto griješila, čak je i imala nekakvih "izleta" u nepoznato tipa Nokije 5510, 7600...
Trajanje baterije na mnogim modelima Nokije (Symbian) je max do jednoga dana.
Sada, Koreanci su tu upleli svoju mikroprocesorsku prirodu i jedan od prvih uradaka je za ocjenu 4 plus (IMO).
Zanimaju me vaša mišljenja.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
mislim da jos nije doslo vrijeme da neko "skine" Nokiju.
G810,i450,i560,i520.i550, i7110 također su S60v3S obzirom da je ovo prvi Samsung Symbian s60 serije 3,
Nokia je malo zaznula stvar. Da je N96 izasla prije 1g. e onda bi bila zvijer. Ovako nije ništa posebno u usporedbi s N95 8gb, osim famozne TV koje nema kod nas. Svidje mi se novi koliko sam vidio Samsung i7110, e to je ubojica N82, N78,... i svih drugih izdanaka
i8150 da to je svijet za sebe, i dizajnerski i snagom. Koliko prije je Samsung izbacio Touch modele dok 5800xm jos nije ni na tržištu. Nokia se malo uspavala, ali da napomenem sto se tiše baterije, frend ima E71 i baterija mu drži 4 dana....
....
Mislim da nije odzvonilo Nokiji...
Samsung je izdao par modela na symbian platformi.
i kada se pogledaju, većinom su to mobiteli koji imaju dobre kamere, tj okrenuti su slikanju i multimediji.
Sa druge strane, nokia ima N seriju koja je okrenuta multimediji, E seriju koja je okrenuta poslovnim ljudima, i ima one "brojčane" modele koji su za "mlađe"
Tako da nokia, ako ništa drugo, ima širi raspon symbian mobitela.
I da, Samsung ima samo par monoblock (i550, i7110) modela, dok i tu Nokia ima širi raspon.
Osim same ponude mobitela, koliko sam čitao po forumima, internetu, gledao filmiće na youtube-u, u nekim segmentima su Samsung symbiani u zaostaku za Nokiama.
Ali dobro, Samsung je tek počeo sa symbianom. vidjet će mo kako će se stvari razvijati u budućnosti...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Samsung je definitivno prestigao Nokiu kada je riječ o top modelu Symbianera.
i8150 je najbolji Symbian S60 na tržištu, a da je to lako dokazati uzmimo top model Nokie N96 i usporedimo ih
Meni je full drago što je nokia popushila jer su mi se zamjerili sa svojom politikom daj što manje, a drpi što više novaca.
Jednostavno uletio Samsung, ponudio sve od A do Ž i isprašio Nokiu po turu.
zna li se kada će biti dostupan na našem tržištu ?
angels might have been eaten.
da mislio sam na i8150,što se tiće ponude operatera i oglasnik mi nisu interesantni, zanima me dostupnost kod lokalnih ovlaštenih samsung distrubutera, tnx na infu.
angels might have been eaten.
Eto vec dva tjedna imam N96, i obzirom na to koliko je to u biti los proizvod, rekao bih da je odzvonilo, tj. nije odzvonilo ali mislim da se momci u razvoju Nokije moraju malo pregrupirati i preispitati sto i kako zele dalje.
Jedinu svjetlu tocku ove godine vidim u E71 modelu koji je zbilja ispao kao izvrstan proizvod. N96 kao flagship multimedijalne serije je daleko od savrsenstva, spor, sklon zamrzavanju nije bas izvrsno rijesenje za toliko visoku cjenu.
Da, Samsung je jedan od igraca koji bi kroz 5 godina sa svojim brojkama mogao ugroziti Nokiju ako se zadrzi na ovom putu.
Nisam znao što da napišem, ali ovo mi se sviđa da je Nokia dobila zdravu konkurenciju u ponudi smarthphone-a na Symbian S60 platformi. Što znači da će Nokia ili svremernom morati sniziti cijene svojih modela ili će poraditi na svojim uređajima, ako misli ostati vodeća, što je za nas korisnoke prihvatljivo.
Ali za tržišni uspijeh nekong brenda, kao što je Nokija bitan je i support (podrška) što Nokia svakako ima. Samsung???
Osobno još ovijek naginjem ka Nokijinim modelima.
HC4L
Samsung je oduvijek proizvodio kvalitetne aparate sto se tice samog hardwera ali sam ih zaobilazio u velikom luku zbog njihovog noob softwara.
Sad razmisljam o G810 jel se doima stvarno kvalitetnim aparatom s kvalitetnim materijalima dok s druge strane svaka Nokia ima ono nesto sitno zasto je izbjeci...
Posjedujem E51 i ekran mu je pun prasine, iako nema maskice vec kuciste. Navi tipka je izgubila boju. N95 se klima. Zasto Nokia ne zeli izraditi kvalitetan Symbian telefon.
...kolega, sumnjam da će nakon samsung smartphonova nokia krenuti nizbrdo...
...ipak nokia drži velik dio tržišta, kuda sam običnim tu i sa smart telefonima...zaključivati nakon kratkog razdoblja, kao i raspravljati o tome - sasvim je nepotrebno...svaki proizvođač ima svoj dio kolača, korisnici neprestano testiraju, kupuju modele različitih proizvođača, a dosta se opet ljudi drže svoga da samo koriste i kupuju aparat "određenog" proizvođača...
...hoću reći - kratko je razdoblje iza nas da bi na osnovu toga zaključivali da li je ili nije nokii odzvonilo - a moje osobno mišljenje je da joj odzvonit neće...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Iako osobno ne volim Nokiju, smatram da joj još nije odzvonilo. Malo su se uspavali na staroj slavi (N95), ali vjerovatno će ubrzo stići novi top model i svi će zaboraviti katastrofu sa N96 i opet uzdizati Nokiu u nebo.
Ja mislim da će promisliti što će sljedeće izbaciti na tržište.
Mislim, Nokia je još uvijek "ime" i naravno da se promjena neće osjetiti unutar jednog polugodišta.
Ali, Samsung je opasan igrač, a konačno je sustigao Nokiju "na njezinom teritoriju". Prvih nekoliko Samsung Symbiana je gotovo bez mane.
Samsung nije izbacio polu-proizvod.
Mislim da Nokiji nije svejedno i da se od unatrag dva mjeseca više ne može dopustiti ponašati se bahato i opušteno kako je do sada naviknula.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Kako se ono veli... jedna lasta ne cini proljece? Nokia je imala i gorih mobitela od N96.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Samsung je konacno vrlo ozbiljan,a Nokia se opustila.i pored toga ne vjerujem da ce se nesto previse promijeniti.
Zadnji uredio Vepar : 02-11-2008 u 08:33
Koliko Nokia ima udjela u tržištu, još je ne zabrinjava "neki tamo" Samsung, koji je krenuo u juriš na svoj dio kolača... Ali mislim da je to dobro, zdrava konkurencija, a to vuće sa sobom niže cijene...
Bookmarks