Sve organizirane religije su lose. Mi pricamo o rkc jer o njoj najvise znamo, ali siguran sam da i u muslimanskoj i zidovskoj ima istih i vecih idiotarija.
Pogledaj samo uznesenje te djevice marije? Do 1950 i neke je bila mrtva i pokopana, da bi se onda tadasnji papa dosjetio da bi bilo puno kulerskije da su je andjeli odveli. Pa je to i rekao, 1950 godina nakon njezinog sprovoda. I kad su ga svi (pa i njegovi popovi) pitali kako i otkud mu sad to, samo je rekao da je on papa i da je nepogresiv, a to o mariji je dogma.
A za poljuljati vjeru samo pogledaj oko sebe; ubojice i mafijasi imaju hrpu para, lagodan zivot, sve naj naj, a vecina onih bakica koje s 80 god kopaju po kontejnerima imaju krunicu i zahvaljuju bogu za svaku mrvicu. Pogledaj afriku. Ili jos jednostavnije, odi u bilo koju bolnicu na onkologiju pa mi se usudi reci da postoji bog koji je rekao da je to bozja volja nekog svemocnog boga koji sve to moze prekinuti da zeli.
Ponavljam, jedno je vjerovati u "nesto", i normalno je, jer mi ustvari ne znamo nista. A drugo je vjerovati u tog i tog boga pod pokroviteljstvom te i te crkve.
Kako su nasi krenuli ubrzo mozemo ocekivati RKC-R-A.

Odgovori uz citat
Bookmarks