Moj savjet ti je malo prelistati http://www.dpreview.com/![]()
pozdrav ekipi
rovao sam po forumu , ali nisam saznao sve šta me zanima.
treba mi aparat za slikanje interijera nekretnina i najviše plovila. Do sada sam slikao sa različitim 'idiotima' , ali u kabinama nemogu postizat ono što želim i odlučio sam se za ulazak u SLR.
To je na neki način pro bavljenjem fotografijom jer mi treba kvalitetna slika proizvoda koji želim čim bolje prodat ...
puno čitam po forumima i savjetovao sam se sa prijateljima koji se bave fotografijom više od mene te sam odlučio sa nižim cijenovnim razredom aparata i odabir je pao na canona(koriste ga svi u mojoj okolini) i to 400D ili 1000D . 1000D mi je bliži jer je lakši i ima Live View (koliko sam skužio to je opcija kada se može preko LCD gledat tj. slikat) šta mi je za kabine jako bitno i objektiv Sigma 10-20
Imam mogućnost dopeljat objektiv iz amerike (tijelo bih uzeo ovdje slične cijene) ali smutila me recenzija objektiva na forumu u vezi reklamacija objektiva tj. tvorničkih greški, i slikanja u tamnim prostorijam, pa mi treba savjet dali uopće gledam u dobrom smjeru... i možda bitno slikam sve iz ruke inače gubim previše vremena
hvala
Moj savjet ti je malo prelistati http://www.dpreview.com/![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Sigmu za Canona, posebice za nove modele ne bih kupovao na "neviđeno", tj. bez isprobavanja i mogućnosti zamjene. Ako već nabavljaš iz USA, za Canona je pouzdaniji Tamron.. Ima solidan objektiv 10-24mm f/3.5-4.5 koji je tek izašao i cca 500$
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM, ali ja bi ipak Tokinu 11-16mm f/2.8 AT-X 116 Pro DX.
Kolki ti je uopće proračun?
Mislija sam proračuna za objektive?
ma nemam pojma, još toliko možda i više, sveukupno 1500-2000€ širokokutni objektiv mora bit kako treba jer ću ga koristit za posao i neželim gledat na razliku od 100-200 € koju ću naknadno zažalit....
Pa onda ti baš triba ona ghor navedena Tokina ako je za posa.
Za telca uzmeš jednog od sljedećih:
- Canon 70-200mm f/4.0L USM
- Canon 70-200mm f/4L IS USM
- Canon 70-200mm f/2.8L USM
Za standard zoom imaš Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD i Tokinu 16-50mm f/2.8 AT-X 165 PRO DX, a Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM je nešto skuplji i kolko čujem isporučuje se bez sjenila i podosta se kvari. Ovo naravno moš rješit i sa primeovima i to Canonima EF 50mm f/1.4 USM ili EF 50mm f/1.8 II.
I naravno ne zaboravi kupit barem zaštitne filtere za objektive.
ok hvala ti puno na savjetima, mislim da će Tokina 11-16mm biti moj odabir, samo da dobijem potvrdu iz amerike...
znači za standard zoom ne preporučaš kit verzije
reci dali mi treba dodatni blitz za interijer (ako da šta ) ili je standarni dovoljan
hvala još jednom
Za interijere mislim da je bolja veća osjetljivost(ISO) nego blic, ali ako kupuješ blic samo ne orginal Canon.
Za početak 18-55IS kit će biti više nego dovoljan, osjetno je poboljšan u odnosu na stari kit, posebno optika.
Pop-up blic nije nikad dobro rješenja, bolje je uložiti u kupovinu eksternog blica. Od nedavno sam vlasnik canon 430EXII koji sam uzeo prvenstveno zbog bolje izrade u odnosu na Sigme ili slabije Metzove. Osnovna prednost Metza je što je brže spreman za ponovno okidanje ali to nije nikakva prednost ako mislite fotografirati interijere.
Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...
baš gledam cijene EOS 1000D je tijelo 3700 kn, a kit na nekoj akciji sad :
CANON EOS 1000D Kit 18-55mm + POKLON: 2GB SD Card i Knjiga o digitalnoj fotografiji 4.026,00 kn
mislim da objektiv kakav je da je vrijedi tih 300 kn razlike
i pitanje koliki domet ima ugradbeni blitz?
Zadnji uredio mam0 : 23-10-2008 u 20:31
Ako je u pitanju 18-55Is kit vrijedi i puno više od tih 300 kn. Izrada škripi kao i kod svakog kit objektiva ali ja nisam primjetio većih problema prilikom mjenjanja objektiva(on i 50 mm1.8II se izmjenjuju praktički non-stop).
Radi se o malom i laganom objektivu s više nego funkcionalnom stabilizacijom i optikom u rangu 1000-2000kn skupljih objektiva.
http://www.photozone.de/canon-eos/18...report--review
Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...
a da razmisliš o pentaxu k20d za 5700kn koji je za nekoliko klasa iznad ulaznih canona.imam 400d da ne ispadne da svaki cigo...
Bookmarks