Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Threaded View

Pravi forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ajde pošto imam jednu od kartica koju spominjete (Cinergy HT PCI), da pomognem malo.

Što se tiče prvog pitanja, mislim da je to mit. Imam PCI karticu već duže vrijeme (prije nje sam imao Leadtek TV2000XP) i radi super. Nema nikakvih smetnji (na obje nisam imao nikakve smetnje). A usto sam testirao jednom i Leadtekovu hibridnu, također PCI i isto nikakvih problema nisam imao. Tako da sam poprilično siguran da je to mit (ili čak glupost).

Za drugo pitanje ti mogu također odgovoriti. Ja doma imam integriranu zvučnu na matičnoj, koji većina ploča danas ima, Realtekov HD Azalia sa 7.1 izlazom. Na nju su spojeni Logitech X-530 (5.1) i zvuk je na svima, stereo ali kloniran na stražnje i centralni zvučnik. S time da nema spajanja nikakvog na AUX ili CD_IN, sve ide preko PCI slota . Ta Leadtek TV2000XP ima tu foru sa dodatnim kablićem i točno znam na šta misliš, ali kažem, od kad sam prešao na Cinergy HT PCI puno sam zadovoljniji (nisam bio zadovoljan sa mogućnostima daljinca kod Leadteka i malo me softver zezao).

Jedino što bih ja prigovorio Cinergy-u svom jest IC receiver koji sam ja dobio. Hvata on i sa 3m kako je sms freak napisao, ali nekako mi je Leadtekov bolje hvatao. Na ovom ponekad trebam 2 puta stisnut da bi uhvatio komandu. Prije me malo to nerviralo, ali sada kao da bolje hvata (jednom sam reklamirao karticu, tu Cinergy jer mi je daljinac crkao, ali ovaj drugi radi odlično).

Sad, Cinergy HT PCI imaš u 2 verzije (stara i nova MKII). Sve je isto, osim samog chipa na kartici (na jednom je Philips, a na drugom Conexant ?; nisam siguran za Conexanta, ali na mojoj staroj je Philips - to je važno ako radiš sa Linuxom, jer za Philipsa je puno lakše na Linuxu (Ubunutu) upogoniti televiziju).

Inače, ja sam bratu kupio dodatni daljinski sa IC receiverom preko USB-a (prodao mi jedan čovjek kojem je bilo viška) i taj USB receiver bolje hvata (bolji mu je "kut gledanja" kako to sms freak kaže, a i mislim da je udaljenost jača) nego ovaj moj koji se uštekava preko 2,5mm (ili slične veličine) u samu karticu odozada.

Softver je (HomeCinema) odličan i stabilan (sms freak je dao link na FTP na kojem stavljaju sve novo što izađe), redovito izlaze bete sa novim mogućnostima, a i support od samog Terrateca je predobar. Sjećam se samo kako su u roku par dana, nakon što im je jedan naš momak uploadao stream od Croatelovog Discovery HD kanala na FTP, izbacili betu s kojom si mogao bez dodatnih codeca gledati MPEG4 HD streamove . To je bila 5.80 verzija, prije nisu uopće imali podršku za HDTV (tj. morao si koristiti tuđe codece poput Cyberlinkovog koji se dobio uz PowerDVD 6.5HD pa verzije nadalje).

Inače, ja sam sa svojom mogao bez previše muke oko prtljanja po codecima gledati i MPEG2 (HRT Promo sa Prisavlja) i MPEG4 HD gledati na kompu.
    Zauzeće CPU-a kod mene je od 8-14% za SDTV (upravo gledam tekmu Juve-Real). Na HDTV-u je bilo oko 60-70% i isto nije štekalo. CPU je AMD x2 3600+ na 2400Mhz. Da sam imao grafu koja podržava HD akceleraciju, bilo bi oko 5-10% na HD stream-u.

Ovaj od sms freaka mi se čini boljom opcijom u tome što mi se čini da je jeftinija kartica (a uvijek moš na laptop stavit ako zatreba) neka Cinergy HT PCI (ja sam svoju platio oko 440kn prije godinu dana), a sad kakva je cijena pojma nemam .

Eto, ako imaš ti ili netko drugi još koje pitanje, rado ću ti pomoći.
    Pozdrav
    Zadnji uredio Vuco : 21-10-2008 u 23:08

Slične teme

1. Preporuke: Laptop do max 7000kn
    By therrlu in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 04-05-2007, 23:00
  2. Terratec Cinergy Hybrid T XS
    By sfreak in forum Stolna računala
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 21-11-2006, 10:12
  3. kupujem cd/mp3 player-preporuke