Znači ovako, što ti preporučiti:
Od gore navedenih brendova preferiram HTC ali krenimo redom.
Kažeš da ćeš dosta koristiti WiFi stoga ti odabir stavljam na što veći ekran, ugodnije i kvalitetnije surfanje, a situacija je sljedeća: HTC TyTN II 2,8" TS ekran, HP iPAQ 614 (610) 2,8" TS ekran te Asus P750 2,6" TS ekran, stoga Asus-ov model po tom pitanju je najlošiji. Onda vidim da ti je GPS bitan, ajde svi imaji ugrađen GPS modul, HTC koristi Qualcomm-ov chipset dok Asus SiRF Star III chipset za koji vele da je (naj)bolji, a kod modela HP neznam koji je ugrađen. Mada se ne kužim pretjerano u same GPS chipset-e i nisam isprobao usporedni test, tako da ti ne mogu reći koji je bolji ali smatram da nije neka razlika i da bi za tvoje potrebe bilo koji ugrađeni GPS modul trebao zadovoljiti.
Dalje, spominješ i bateriju: po tom pitanju HP-ov model je najjači 1590 mAh, naspram 1300 mAh kod Asus-a i 1350 mAh kod HTC-a. Mada HP i Asus imaju jače procesore (iste) Marvell PXA270M 520 MHz dok je kod HTC-a Qualcomm MSM7200, 400 Mhz. Sad koliko ta razlika od 120 MHz igra ulogu u brzini, mislim da ipak Da, ali i ovih 400MHz je dostatno, mislim za tvoje potrebe. Što se tiče memorije situacija kod HTC-a i HP je izjednačena 128 MB RAM, 256 MB ROM što stavljam prednost naspram Asus-ovih 256 MB ROM, 64 MB SDRAM-a.
Sad ono ostalo, a opet značajno za PPC uređaje je: jedino HTC ima punu QWERTY tipkovnicu dok HP i Asus imaju alfanumeričke, što ipak smatram da je brže i lakše tipkanje na qwerty tipkovnici, ali se radi o slide modelu PPC uređaja, a isti je i dimenzijama nešto veći.
Mislim da sam ti malo pobliže dao usporedbu nekih bitnih pokazatelja što će ti možda malo olakšati odabir. Po ovom gore navedenom sveukupni dojam mi je nekako da je HP model najprikladiniji, mada ni jedn nije loš/iji. Ali nekako moje subjektivno mišljenje priklonio bih se HTC ili eventualno Asusu zbog njegove vanjštine, što dizajnom što dojmom same kvalitete izrade.
...p.s. kao što vidiš kamere se nisam doticao.

Odgovori uz citat

Bookmarks