došao maloprije sa posla...
ebeš to...
strgan sam...
kad Dinamo igra protiv Sparte?
BTW: poz svima
Nakon što je američki Kongres odbio prijedlog Bush-eve administracije da se da jedna financijska inekcija Wall Street-u došlo je do drastičnog pada dionica koje su se nalazile na njoj.zakaj ih ljudi prodaju?
Taj pad se osjetio i na Azijskim i europskim burzama ( u to se ubraja i Zagrebačka) kako su dionice Ine bile na toj burzi i one su pretrpile štetu i sad ljudi da spase svoja ulaganja rapidno ih prodaju da im sva uložena lova ne propadne.![]()
došao maloprije sa posla...
ebeš to...
strgan sam...
kad Dinamo igra protiv Sparte?
BTW: poz svima
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ma kontam ja da je sranje na burzama diljem svijeta, ali zasto su svi toliko uvjereni da ce im ulozena lova propast? tj, recimo, nisi mislio prodavat dionice jos godinama, zasto ih onda sada prodati, zasto svi misle da ce im vrijednost padati?? pa cak i da mol postane vecinski vlasnik (a na ovakav panicarski nacin bome i hoce) odakle ideja da se vrijednost ininih dionica nece oporaviti?? ovo je kriza. krize dodju i prodju. right??
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Dosađujem se, čudo... Nisam ovdje već neko vrijeme bio u ovoj temi, pa neznam o čemu se radi, a nemam vremena da sve pročitam..
Sve ima svoj vijek trajanja,nitko ne zna kad aće početi ili stati.krize dodju i prodju. right??
njanja
kako mrzim kad se u nes ne kuzim, a dionice i burza su jedna od tih stvari, nit se kuzim nit me zanimaju.. znam samo da caca ima inih dijonica (ne znam kolko paketa, ne znam nit kolko je dolazilo u paketu, to on kupijo kao zaposlenik, blabla, nebitno).
te dionice nisu kupljene da bismo ih prvom prilikom prodali pa zaradili koju kunu. kupljene su da stoje. da kapa ona neka jadna svotica sto godisnje kapne kad imas dionice. kupljene su da bi se nasle, et, kad zatreba, kad zagusti, da se mogu prodat. nisu kupljene s ciljem da ih se na prvoj "akciji" (ja ovo sad na burzi dozivljavam kao akciju, sezonsko snizenje) prodaje. al vidim da masa ljudi koja je na isti nacin kao i moj caca kup'la dijonice sada prodaje. zakaj??
sto uciniti?
edit: glava me bolikakvi mrtvi fondovi? vot? ako mol dograbi 51% dionica (a oce, jel?) inine padaju. jel ce se oporavit? gad demit.
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
.al vidim da masa ljudi koja je na isti nacin kao i moj caca kup'la dijonice sada prodaje. zakaj??
sto uciniti?
edit: glava me boli kakvi mrtvi fondovi? vot? ako mol dograbi 51% dionica (a oce, jel?) inine padaju. jel ce se oporavit? gad demit
Prodaju svoje dionice jer se boje da će im vrijednost drastično pasti pa na kraju neće moći ništa zaraditi ili bi ta zarada bila slaba.
Ljudi koji su kupovali dionice mislili su da se na njima mogu obogatiti preko noći (danas kupim,sutra prodam po većoj cijeni )
Porast ili pad dionica ovise o oporavku američke ekonomije jer oni diktiraju cijenama (pad ili porast).
a stamp se u dionice kuzi??
cijena inine dionice ce 100% pasti nekon 3.10,koliko nemam pojma,do kad nemam pojma..kao niti itko drugi...
nemoj se opterecivati sa time,osim ako ti sada treba kes,onda bi ti savjetovao da sutra prodas
+otac ti je dionice kupio po 1600kn ili cak i nize,a sada su 27xx kn,ako to nije ok zarada za nekog tko nema pojma o burzi ili icemo,onda nije nikaj![]()
znaci, mi ih nismo kupili s namjerom da ih preko noci prodamo i obogatimo se, jel bi nama onda bilo pametno zadrzat i cekt da se ameri oporave (a budu, samo je pitanje kad) pa da se sve unormali, ili se ina ipak nece oporavit zbog mola? fakat ne znam.. jes da smo mi kupovali dionice za smijesnu cifru (1200kn), jos smo posteno u plusu.. opce nisam pametna.. ne brinu mene ameri, mol me brine..
ako se ne varam danas ameri opet glasaju za krediti plan...ako odobre,sutra dionice definitvno idu gore...
bez obzira na mol?
ajmo ovak, zajeb'te amere, zamislite da krize nema, koncentrirajte se samo na mol. sto bi se desilo kad mol dograbi 51%? s nama malim dionicarima koji nismo prodali molu? koje su sanse da se cijena ine oporavi i ustabili (u doba ne krize, jel, ovo je hipotetsko pitanje sad)
Evo mene iz škole
Luna- prodaj pola, da budete sigurni pa bacite tih pola u neku štednju.
Nemam pojma o stanju na burzi, ali ovo bi ja napravio da nisam neki "veliki" dioničar.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Jedan dio ljudi sigurno je to napravio,digao kredite za dionice u nadi da će nešto zaraditi na njima kad ih prodaju.znaci, mi ih nismo kupili s namjerom da ih preko noci prodamo i obogatimo se
Kada bi MOL preuzeo većinski udio u ini (51% ) onda bi preuzeo monopol koji drži INA i nju bi stavio u svoju grupaciju i diktirao cijenama nafte i bezina na HR tržištu.ajmo ovak, zajeb'te amere, zamislite da krize nema, koncentrirajte se samo na mol. sto bi se desilo kad mol dograbi 51%? s nama malim dionicarima koji nismo prodali molu? koje su sanse da se cijena ine oporavi i ustabili (u doba ne krize, jel, ovo je hipotetsko pitanje sad)
U slučaju da MOL preuzme INU cijene dionica ovisile bi o daljenjem poslovanju INE pod novih vlasnikom.
a gle, nitko ih nije kupio s namjerom da spusi na tim dionicama, svi su isli na neku zaradu pa tako i mi. no ne na brzu zaradu, kuzis? to je trebalo stajat i cekat neke vece pothvate (tipa svatovi, kuca za dvije godine, djeca, blabla) ovo je meni doslo nekako prebrzo, ne bih ja prodavala dionice jos al tatu je strah..
imam osjecaj da sada djeluje masovna panika, al opet, tko moze nat kako ce se kretat dionica ine kad mol bude imao vecinu..boli me glava. idem gledat idijotizam od big brader, totalni debilizam za razbibrigu..
Neki ljudi koji su išli kupovati dionice i smatrali su da mogu brzo zaraditi ,brza zarada je dobrodošla kod svakoga (legalna ) ,sumnjam da se večina njih uopće informirala o mogućim gubitcima/dobitcima kod kupnje dionica i sad pokušavaju spasiti svoj ulog tako što ga prodaju bez razmišljanja hoće li te dionice ponovo skočiti u neko određeno vrijeme.a gle, nitko ih nije kupio s namjerom da spusi na tim dionicama, svi su isli na neku zaradu pa tako i mi. no ne na brzu zaradu, kuzis? to je trebalo stajat i cekat neke vece pothvate (tipa svatovi, kuca za dvije godine, djeca, blabla) ovo je meni doslo nekako prebrzo, ne bih ja prodavala dionice jos al tatu je strah..
Išli su kao guske u maglu.
Dajte si mira od dionica...radite nešto u životu i zarađujte lovu a nemojte po cijele noći razbijati glavu u vezi dionica![]()
Ma mi smo Hrvati neradni narod...htjeli bi novce a da nište nebi radili...e pa nejde to tako![]()
Idem ja dalje tekmu gledati
![]()
o milo moje, sravnila bih te sa zemljom sada!!
nije li ti palo na um mozda da ne zivim od dionica, to mi nije primarni nacin zarade pa zato i strepim nad ovo malo dionica sto imamo, sto je caca "zaradio" grbeci se na naftnim busotinama i ostavljajuci tamo svoje zdravlje? bogati, da sjedim doma i ceskam imaginarna jaja nasmijala bih se na ovaj tvoj post! al ovako ga ne mogu provarit..
Ajde Luna smiri se...no bed filings![]()
aha
javi se kad naberes radnog staza, da vidimo jel ces imat ista razmisljanja
naravno da pizdim! sve sto su moji roditelji a i ja postigli u zivotu nije puno, ali je posteno i steceno iskljucivo radom! i onda kad mi netko ispali da smo neradnici jer strepimo nad dionicama koje nam bome nisu pale s neba..
:massmurder:
ajde mir hahari...tko još brije na benzin
![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Bookmarks