asposutno se slazem sa inovatorom.
Za nokiu poseban pdf, za motorolu poseban pdf za se poseban pdf, i pod ostali proizvodjaci poseban pdf.
Tako je, to sam mislio jer vjerojatno ce SE sada nakon X1 s vremenom poceti izbacivati više uređaja koji su bazirani na WM tako da ima onda cjeli podforum samo o smartovima.
Mislim bilo bi glupo da sada se radi neka reorganizacija zbog jednog uređaja, nego čisto me informativno zanima što u budućnosti kada ce biti više SE baziranih na WM platformi.
Moje mišljenje je da bi s vremenom onda trebalo ubaciti link na podforum Ručna računala # PDA, ne mislim trenutno sada samo zbog XPERIE nego ako ce biti više(a vjerojatno hoće) uređaja pokretanih WM-om
![]()
asposutno se slazem sa inovatorom.
Za nokiu poseban pdf, za motorolu poseban pdf za se poseban pdf, i pod ostali proizvodjaci poseban pdf.
@debeliz: Nemoras postaviti pitanje u Symbian, u principu ne vidim razloga da se pitanje postavi u SE podforum (ipak se radi o SE mobitelu), onda se taj post premjesti u Symbian i ostavi se redirect, tako da autor uvijek naci svoj upit... U UIQ podforumu ce sigurno prije dobiti odgovor od ljudi koji znaju ili su imali slicnih problema nego u SE podforumu.
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
I šta bi na kraju dobio 7 podforuma za smartphones & Symbian.Za nokiu poseban pdf, za motorolu poseban pdf za se poseban pdf, i pod ostali proizvodjaci poseban pdf.
Sony Ericsson ima UIQ podforum (kojeg dijeli s motorolom jer neke modele pokreće UIQ os )s obzirom kako motorola ima vlastiti podforum vezan za UIQ ( a i Linux) onda UIQ podforum u Symbian # OS & Software većinom sadrži pitanja vezana za SE modele pogonjene UIQ-om tako da bi još jedan podforum u SE-u samo dodatno zakomplicirao stvar, a vezano uz WM podforum u SE-u pa 1 još nije ni izašao na tržište a vi već kujete planove za novi podforum ,a da prvo pričekamo i vidimo kako će se interes i prodaja za ovaj model pokazati?Ali kad bi u SE forumu postojao symbian, tada ne bi moderatorima davao posao.
7 istih podforuma je tebi lijepo ?Da, ali bi bilo sve lijepo sortirano.
Da. Jer su u raznim pod-grupama.
No, dobro, dosta sad chata.
Pisao sam prijedlog, no odustao sam od toga jer bi bilo previse reorganizacije, nesto na sto je malo ljudi spremno.
Trenutno ima cca 9 podforuma sa temom smartphonea ili PDA i losu su organizirani, sa podforumima koji pokrivaju hardver i softver, ili samo softver odredenog proizvodaca... zbunjujuce je.
Trebalo bi ih staviti sve pod jedno, znaci krovni smartphone/PDA podforum gdje se sreduju opce stvari poput preporuka i slicno, a unutar njega:
- opcenito WM
- opcenito S60
- opcenito UIQ
- ostali
a da se hardverske teme rjesavaju u podforumima proizvodaca i strogo odvajaju HW od SW. Fora je u tome sto nitko to nece podrzavati niti vodstvo foruma ima dovoljno odlucnosti da napravi logicnu hijerarhiju, koliko god to bolilo.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
@rospaya
Tvoj prijedlog je skroz zanimljiv.
zapravo, sviđa mi se.
samo, što bi ljudi opet vjerojatno pisali o problemima sa softom u podforumu gdje su teme o najavi i recenzijama i raspravama oko modela.
Ali mislim da bi se i to kroz neko vrijeme prihvatilo i uhodalo...
makar, trenutno je Series 60 podforum, zapravo i orjentiran više na SW, nego sa HW (jer su to općenito Nokie, pa se onda o HW posta dosta u Symbian Nokia dijelovima foruma).
Samo bi onda kod svih proizvođača, tj podforuma, smartphoneova trebalo staviti link na podforum o SW za određenu platformu
EDIT: makar cijelo vodstvo vidi ovu temu, unutar vodstva tima, će se još malo raspraviti o tvom prijedlogu.
Zadnji uredio Ico : 15-09-2008 u 23:58
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
većina novih članova pri traženju nečega za svoj smartphone krene u matični podforum proizvođača... potpunim odvajanjem svih pametnih telefona u zasebni podforum možda stvorio samo veću zbrku. u svakom slučaju, s porastom tih i takvih uređaja, moramo smisliti pametno rješenje, pa ćemo sigurno razmotriti svaki prijedlog i vjerovatno uzeti najbolje od toga.
ja sam samo protiv linkanja na sve strane
@ inovator, pogledaj malo bolje... najdrazi mi je primjer sa softverskim problemom na mpx200 ili nekom drugom smartphoneu: vecina ljudi ce otici u Motorolin podforum traziti svoje rjesenje, dok se o tom OS-u pisalo u bar 5 razlicitih podforuma.
Windows Mobile je ista stvar, neovisno o tome dal se nalazi na Motorolinom, HTC-ovom ili Samsungovom uredaju.
Vec ako je organizirano po proizvodacima, gdje je HTC-ov podforum? Ili HP-ov? Definitivno ima dovoljno postova na obje teme da oni dobiju svoj podforum, no oni su svejedno stavljeni pod PDA. Zasto Motorola ima pravo na svoj smartphone podforum?
Ocito je da nesto ne valja, a ako bi se segmentiziralo po proizvodacima nitko nikada ne bi mogao naci informacije koje mu trebaju.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
www.gadgethive.com
ima i samusng poneki S60 uređaj (i550,i560, G810)al dobro.
da, znam da više proizvođača koristi WM.
zato mi se i čini logično da software_ski problemi WM-a budu u jednom podforumu. jer se isti SW problem može pojaviti i na HTC-u i na Samsungu (naravno govorim o uređajima koji imaju OS).
isto tako i neke aplikacije sa Symbian nokia se mogu koristiti i na Symbian uređajima drugih proizvođača.
no u svakom slučaju, tvoj prijedlog je OK.
a i Inovator je rekao da tržište takvih uređaja raste, i zbog toga će se isto morat malo reorganizirati...
OS jest isti, no postoje vrlo bitne razlike u implementaciji, instalaciji tih OS-ova na recimo mpx200 ili mpx220. da sad ne ulazimo u analizu pojedinih modela, motorola ima i linux based modele, te je taj pomak i bio glavni zbog kojeg sam zahtjevao dodatan podforum unutar Motorole samo za smartphone.
segmentiziranje po proizvođačima ima uvelike smisla, jer ako bih baš išao banalizirati stvari, ako bi svi WM based išli pod smartphone, onda bi svi dummy mogli u takav podforum. da ne govorim da postoji cijeli niz dummy modela koji imaju apsolutno isti soft, a izbačeni su pod različitim markama.
što se mene tiče, ja ne vidim prepreku da HTC, HP, palm ili bilo koji veći proizvođač ima svoj podforum, dapače. samo je sad problem i taj što recimo netko ima primjerice Mda Vario III, a i ne zna da je to HTC Kaiser...
ali, kako rekoh, nema potrebe sad za razglabanjem, potrebne su neke promjene i do njih će evidentno i doći. samo da skupimo kvorum među vodstvom
molio bih i ostale članove, osim rospaye, koji češće koriste podforume o kojima trenutno govorimo da se uključe i nabace neki prijedlog. bitna su nam sva vaša mišljenja.
Da, slazem se, ima dosta proizvodaca koji koriste S60, no kod na je to Nokia u 99% slucajeva. Samo sam htio ilustrirati kako kod WM-a informacije cure po hrpi lokacija, bez ikakvog reda.
@ Inovator, nema nikakvog smisla da smartphone proizvodaci dobiju svoje podforume. Trenutno nema dovoljno postova da bi se opravdao ijedan smartphone podforum, a kud tek jedan Asusov ili Miov.
Sto se samog WM-a tice, operacijski sustavi i implementacije su jako slicne i imaju tek sitne razlike, sto se najbolje vidi sa kratkim pogledom na PDA podforum. Ako cete ih vec trpati pod hardverske razlike, napravite samo HTC podforum, ionako ih on vecinu proizvodi![]()
www.gadgethive.com
Ja sam za moj stari prijedlog i kod njega ostajem.
Dakle, unutar NOKIA-e poseban pdf (koji i postoji)
i tako i za SE, motorolu i ostale.
Iako nije loša ideja za tih 3-4 pdf-a pa se na svakom može pronaci nešto vezano za npr. WM ili s60. Ali smatram da ce vecina korisnika ici postati u pdf gdje je proizvodac, a ne koji je softver. Mislim da u tom slucaju treba biti link na s60, ili WM...
@ .:Kristijan:. u redu, tvoj stav i prijedlog nam je poznat, bit će razmotren kao i svi ostali, kako forumaša, tako i vodstva foruma, nema potrebe ponavljati ga svako malo. pusti da još netko da neki prijedlog...
@rospaya, kristijan , a svi oni koji će imati kakav prijedlog.
Kako je već napomenuto postoji potreba za reorganizacijom foruma, ali da ne bi došli u situaciju da moramo za par mjeseci raditi opet drugu s ovom ne treba previše žuriti. Svjesni smo da su se stvari u svijetu mobitela promijenile, ali isto tako treba biti svjestan da se svijest ljudi puno teže mijenja. Nekad su mobitele su OS-om koristili samo rijetki i uglavnom poznavaoci onog što imaju u rukama. Danas imaš situaciju da, nazovimo ih, laicima dobivaju u ruke takve mobitele i nemaju pojma što imaju u rukama. Takvi će, za razliku od , uzmimo za primjer, rospaye rješenje problema uvijek tražiti prema nazivu proizvođača. Jer oni imaju u rukama Nokiu, Motorolu, SE, a ne Symbian ili WM mob.
Složiti forum tako da budu zadovoljene obje strane, a istovremeno izbjeći hrpu duplih tema i ponavljanje istih pitanja nije jednostavno. Nitko od nas ne želi se praviti pametan i reći da to može riješit nabrzinu. Potrebno nam je vrijeme za dogovor. Svi prijedlozi su i više nego dobrodošli.
Jedino vas sve molim da prijedlozi budu uistinu nešto novo. Postovi tipa, ja se slažem s rospayom ili ja se ne slažem s kristijanom ili... samo će zagušiti temu i molim vas da ih izostavite. Svaki od do sad danih prijedloga sadržava elemente o kojima treba razmisliti, a nadam se da će tako biti i s ostalim prijedlozima.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks