Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

dvojba n95 8gb ili w960i

Kupujem novi mob i odlucio sam se za smartphone(do sad jos nisam imao smartphone).
    Kolko vidim N95 8GB je jedan od najboljih, ali oko mi je zapelo i za SE W960 pa imam
    par pitanja i nedoumica(oprostite ako je tema već bila ali nemam trenutno vremena za trazenje).

1.) Gledao sam na malo clipove na youtubeu i nekako mi se UIQ čini brži i stabilniji od S60 na N95 8GB.
    Jel mi se to samo čini ili je stvarno tako?
    2.) Dali se trajanje baterije produljilo sa zadnjim softverom na N95 8GB i kolko traje uz neko normalno koristenje na kojem mobu?
    3.) Na kojem mobu je brži prijenos podataka s kompa?
    4.) Da li GPS na N95 8GB radi dobro bez spajanja na internet?
    5.) Nisam držao ni jedan od ta 2 telefona pa me zanima jel se jako vide pixeli pogotovo na N95 8Gb?
    6.) Da li se moze gledati neki veći film na SE W960 bez štekanja s obzirom na slabiji procesor?

Nisam neki ljubitelj slide telefona, ali nisam imao ni mob sa touch screenom, a mobitel bi imao godinu dana sigurno pa me
    zanima kako se nokijin slide drži nakon toliko vremena(citao sam da nije nešto posebno).
    Mob kupujem iz oglasnika(novi) i koristio bi ga za pozive, poruke, muziku, možda koji filmić, internet ponekad...
    Nekak me sve vuče na SE W960(baterija, brzina, touch screen, izgled) ali onda vidim da ima onaj konektor koji s vremenom gubi kontakt,
    nema ugrađeni gps(kojeg ne bi ni koristio nešt previše, al ko zna šta se bude promijenilo za godinu dana), a kod nokie me najviše smeta
    slide i čini mi se da kvaliteta izrade i nije bas neka

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam imao n95 u rukama i veliko razocaranje, ekran za mene katastrofalan, uopce ne kuzim kako netko moze gledat u taj display, pikseli su krupni, poput na modelima tipa 6630, n70...
    Tak da nakon toga me njene funkcije nisu ni interesirale i ostao sam do daljnjega na svojoj legendarnoj n80...
    a i prilicno je ciglast, osjetno veci od npr n80...

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    N95 8gb je opcenito bolji i napredniji izbor od W960,a izrada nije tako losa kao kod klasicne N95.
    slide se ipak brzo rasklima i to je najveca mana.
    W960 ima bolju bateriju i bolje je izradjen pa ako ti GPS i jos neke sitnice nista ne znace,W960 bi mogao biti dobar izbor.

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da ti je Vepar ljepo rekao sve. Nisam ni ja ljubitelj slide modela, sveremenom se to rasklima. Pa tako da kad sve već dvoumiš onda rađe uzmi SE W960
    HC4L

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jul 2008
    Mobitel
    iPhone √16
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vako ja ti iman nokiu pa ti govorin iz prve ruke
    pixeli ti se ne vide toliko (normano da ih mozes vidit ali ne smetaju ni malo) ekran ti ima 16 milijuna boja i ekran je ogroman i kad gledas videa na njemu ne vidis pixele.
    baterija te vjerojatno neće zadovoljiti ali kad gledas to i nije toko bitno. meni traje 1 ipo do 2 dana ali dosta ga koristin (uglavnom slusam muziku oko 2sata a u skoli gledan videa oko 2 sata) i da zvučnici su famozni

ni ja ne volin slajd mobitele i ovo mi je ubiti prvi
    slajd nije toko los kako svi govore ali meni on toko ne smeta (ubiti ja neman nikakve primjedbe osim sta ide 1mm gori doli kad je zatvoren i to je to)

ps gleda san testove o w960 i nisu bas zadovoljni i napomenuli su da je izrada losa
    pogledaj test na mobilnisvet.com

i da ti rečen ja san fun SE ako te sta zanima samo pitaj

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako, imao oba. Ja bih ti za potrebe koje si naveo preporucio N95 8gb jer je slide dobar osim ako naletis na los uredjaj. Ekran nije touchscreen ali je zbog dobrog dizajna uredjaja jednostavan za koristenje. Sam sustav na s60 izgleda nesto zrnatije nego na uiq platformi unatoc istoj rezoluciji ekrana zbog same jezgre i to se ne moze promjeniti, no to me nije toliko smetalo. Meni je n95 8gb full all in one multimedia mobitel. Mada će ti baterija kod zesćeg korištenja na N95 8gb trajati 1-2 dana a na W960 2-3 dana. A i W960 moram priznati nije niti sluga ovome P1 sa kojeg pisem ovaj tekst, a da ne objasnjavam zasto mozete jednostavno procitati malo poduzi tekst na mobile review.
    Inače sama uiq platforma je zamjetno stabilnija i brza od bilo koje druge platforme za mobilne uređaje. Ako na isti hardware stavimo S60, uiq, windows mobile, pa i iphone os x tada će ih uiq bez ikakvog problema doslovno pomesti.
    Primjerice da bi S60 radila barem usporedno sa uiq na W960 morali su dići takt procesora preko 300mhz dok w960 radi efektivno na 180mhz. Samo za usporedbu stara n95 je bila spora kao noć u odnosu pa i one stare uiq 2.0 modele mobitela. W.mobile da bi bio konkurentan mora ići preko 400mhz, sve ispod toga je ubij me njezno, a znamo i sami na kojem taktu radi apple iphone, kao mali mini laptopić.
    Zadnji uredio Wisher : 15-09-2008 u 20:53

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jos 1 pitanje. ako kupim w960 i kad aktiviram web'n'walk preko cega se spajam na net ak nema 3g signala(kolko vidim nema edge)?
    mislim da budem uzeo w960 jer mi je taj slide jako sumnjiv pogotovo jer mob namjeravam imat duže vrijeme, a sta je da je i vaznije mi je da je soft brzi

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    14.040
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.040, Nivo: 28
    Bodovi: 14.040, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ★★★★★

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao uprolazu Pregledaj post
    jos 1 pitanje. ako kupim w960 i kad aktiviram web'n'walk preko cega se spajam na net ak nema 3g signala(kolko vidim nema edge)?...
    Ako nisi u dometu 3G signala, spajati ćeš se preko GPRS mreže (2G). Naravno uz nešto slabiju propusnost u odnosu na 3G.

malo OFF: Vidi tko se je pojavio... koliko sam primjetio nije te bilo oho, pozdrav observer-u.
    HC4L

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Sony Ericsson Xperia X1i
    Bodovi
    9.734
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.734, Nivo: 23
    Bodovi: 9.734, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moj glas za W960i.

Ne svidjaju mi se NOKIA-e, a cuo sam od dosta ljudi da slider se malo klima.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2003
    Mobitel
    SE: C905, P1i
    Operater
    098, 091
    Bodovi
    14.525
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.525, Nivo: 29
    Bodovi: 14.525, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    NOKIA je ipak u prednosti, ako to što se slider rasklima ne smeta funkcionalnosti mob, mislim da je zanemarivo.
    www.karate-nedelisce.hr

"Zaklela se zemlja raju da se sve tajne (laži) doznaju"

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @HCSC yap, evo me na kratko opet malo. Sto ces, morao sam si malo uzeti lufta

Ako nemas 3g signala tada ces surfati preko gprs konekcije kao ja upravo sada

Inace meni je osobno n95 8g jos uvijek solidan uredjaj u ovoj usporedbi. Ali da moram birati ne bih uzeo niti jedan vec bih preporucio osjetno jeftiniji P1. Inace da na ovoj n95 8g stave poklopac kamere,xenon bljeskalicu,tipkovnicu kao na P1 ili bar slide qwerty,touchscreen te bolju bateriju sa bar 2-3 dana komfornog rada kupio si bih ju i ne bih mjenjao bar 3 godine

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao observer Pregledaj post
    A i W960 moram priznati nije niti sluga ovome P1 sa kojeg pisem ovaj tekst, a da ne objasnjavam zasto mozete jednostavno procitati malo poduzi tekst na mobile review.
    Sluga? Pa prije će P1 biti taj sluga nego 960, kaj ti pričaš čovječe....
    Na mobile review nemojte ići jer svi znamo da gospon Eldar prezire SE kompaniju tako da u mu recenzije i nisu neko mjerilo pri uzimanju sony ericssona..

Osobno ne vidim niti jednu prednost koju ima P1u odnosu na w960 osim stylusa..

Koliko god 960 bio dobar, moj glas ide ipak za nokiu.
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @wildbabe
    Svatko ima svoj ukus na srecu. Meni je W960 imao jedinu prednost u ugradjenoj memoriji. Posto dosta tipkam mnogo mi vise odgovara tipkovnica na P1 (treba se samo naviknuti). Stylus mi je odvratan na W960, podsjeca na onaj na P800, zivo sranje. Kvaliteta izrade mu je osjetno losija nego na P1, i jako skuplja prasinu. Imaju neke sitne promjene u softwareu, ali su vise manje po svemu ostalome isti. Inace tipkam dosta mailova pa i ovo pisem na P1, a probaj mi to izvesti svaki dan na obicnoj mobitelskoj tipkovnici koju ima W960 a da ne poludis. Taj mobitel je neopravdano skuplji od P1 samo zbog vise storage spacea. To je moje misljenje kao korisnika koji sam koristio sve navedene uredjaje i mislim da je vjerodostojnije od onoga sto ste vi procitali na (ne)pristranim reviewima na webu. Ja sam se sa razlogom vratio na uiq platformu opet, i to na bas ovaj model. I necu ga jos dugo mjenjati. Ali opet velim, to je zbog mojih potreba a vecini bih ipak prije preporucio N95 gb jer niti priblizno ne koriste mob u svrhe kao i ja.

Edit, vidim da imas taj w960 koji sam imao. Mislim nemoj ovaj moj tekst krivo shvatiti da sam pristran samo zato sto sam trenutno na P1 modelu. Jednostavno velim da imam osjecaj osjetno vece slobode i kvalitete na njemu nego na tome w960 modelu. Mada priznajem da slucajno ne postoji P1 onda bih vjerojatno ostao na w960...mozda.
    A i tako P1 navodno prima kartice od cak 8gb a ne samo 4gb kako pise u starom reviewu. Tako da me zaista vise ne privlaci w960 niti malo.
    Pozdrav.
    Zadnji uredio Wisher : 17-09-2008 u 17:12

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eh... mislim da je n95 8gb otpao. u igri su mi w960 i p1(zakljucio sam da bi dosta koristio msn na mobu pa bi mi dobro dosla tipkovnica)
    jel se lako naviknut na nju? jel moguće pisat s jednom rukom?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @uprolazu na W960 koristis tipkovnicu kao i na svakom drugom mobu uz dodatke glasovnih tipki, a tipkovnicu na P1 treba koristiti sa dvije ruke i nije za svakoga. Treba ju svakako prije kupnje isprobati kod nekoga drugoga. Primjerice wildbabe smatra da je w960 bolji a ja smatram da P1 ima daleko vecu prednost. Sve se svodi na kraju na potrebu i ukus pojedinca. No ako se covjek moze naviknuti na klackalicu tada se moze jako brzo tipkati, daleko brze nego na w960. Ja ne podnosim klasicne mobitelske tipkovnice...dok natipkam sestu rijec zaboravim sto sam htio reci i kako mi ide recenica

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da sam se konačno odlučio za p1 jer je jefitniji a čini mi se da ne nudi nista vise od w960. vjerojatno mi tipkovnica ne bude problem
    tnx svima, može

Zatvorena tema

Slične teme

1. Odgovora: 3
    Posljednji post: 21-08-2008, 14:30
  2. iphone 8gb vs. se w960i
    By glucop in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 22-03-2008, 16:44
  3. Odgovora: 5
    Posljednji post: 26-02-2008, 21:01
  4. Sony Ericsson W960i teme , programi , 3d igre