Koliko sam ja tebe skužio, ti bi spajao disk koji je na napajanju od kompa, preko adaptora na USB od laptopa. To ti baš nije preporučivo, a ako komp spojiš mrežnim kabelom na router, moći ćeš podesit share i preko mreže pristupat diskovima.
Imam mrežnu na lapu, i koristio sam je oko 6 mjeseci, dok nisam nabavo wireless router.
Sada koristi WLAN, a na kompu je USB router spojen, te ne mislim mijenjat to. Sve super radi, a nije sporo nešto. Ne downlodam ja nešto velko da nebi mogo malo pricekat xD.
A zasto bi bilo problema? BTW: MaxTV mi je spojen u router.
Koliko sam ja tebe skužio, ti bi spajao disk koji je na napajanju od kompa, preko adaptora na USB od laptopa. To ti baš nije preporučivo, a ako komp spojiš mrežnim kabelom na router, moći ćeš podesit share i preko mreže pristupat diskovima.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Možeš tako, ali će biti komplicirano svaki puta to raditi...
I postoji opasnost od problema uzrokovanih uzemljenjem, jer bi ti disk preko napajanja bio spojen na uzemljenje od kompa, a preko adaptora i USB-a na uzemljenje od laptopa (ukoliko postoji). To ponekad zna uzrokovati velike probleme.
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Nema tu nikakvog uzemljenja jer na sličan način rade i "normalna" vanjska kućišta...![]()
Normalna vanjska kućišta imaju plivajuće napajanje, pa je masa kompa/laptopa ujedno i masa kućišta. Većina laptopa ima uzemljenje, pa dok je laptop na punjaču, stvara se zatvorena petlja uzemljenje kuće -> komp -> disk -> adapter -> laptop -> punjač -> uzemljenje kuće. Zna se dogoditi da se ta petlja ponaša kao antena za smetnje (čest slučaj kod spajanja kabelske na TV karticu). Ukoliko je još recimo komp na neuzemljenoj utičnici, kondezatori za filtriranje u napajanju dižu masu kompa na 110 V, te se javlja struja preko diska prema laptopu.
Dok laptop nije na punjaču, problemi su moguči jedino prilikom ukapčanja, ali USB je hot plug, pa ne bi trebalo biti problema.
Naravno, ovi problemi se mogu, a ne moraju dogoditi, ali mislim da se ne isplati riskirati i laptop i komp radi uštede od 20 - 50 kn (u odnosu na različite alternative).
Laptop kada jer priključen na punjač, dobiva samo + i - 14 v.
Kako znaš da - nije interno spojen na uzemljenje? Konkretno na Compaq Armadi M500 je spojeno uzemljenje na - i ima filtar na ulazu, pa kad je punjač spojen u neuzemljenu utičnicu, zna se osjetiti kako pecka (poklopac od ekrana je metalni).
mozes li pojasniti to interno spojen na uzemljenje?
Znači, u punjač dolazi faza, nula i uzemljenje, a izlazi + i -. Ako je unutar samog punjača - vezan na uzemljenje (kao što je to napravljeno u napajanjima od kompa), znaći i da je laptop dok je na punjaču uzemljen. Na laptopu su metalni dijelovi spojeni na minus, koji je u punjaču spojen na uzemljenje.
Samo sto moj lap nema metalne povrsine, osim onog patenta za otvaranje ekrana, i poleđinu ispod RAM-a i HDD-a.
Citao sam na nekom forumu da netko nema uzemljenu kucu i da trese kučište kompa.
I rekli su joj da za milog boga ne komp. A na njeno pitanje za lap, oni su rekli da njemu netreba napajanje.
Ovako, što se napajanja tice, uzeo sam LC POWER P4, na njemu piše MAX350. Nema razmaka ni W, ali mislim da je napajanje 350 W. Što će biti i previše. Najvjerojatnije ide nova grafa, RAM, još jedna DVD prža, i to je to.
Sad me zanima, dali je taj LC POWER napajanje dobro? Mislim, stari mi ima LC POWER 550W u kompu, a 350W mu je bilo premalo pa mi je dao xD.
Mislim da je Codegen ipak bolji, na njemu bar piše kolko ima stvarnih vati snage
Ajd nemoj tolko okolišati po temi, ne samo ovoj, nego općenito. Od početka teme do danas tu se svašta napričalo - a naslov je nešto sasvim drugo.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
E, ljudi!!!
Hebiga, izgleda da u moj komp nemre napajanje jace od 150W!
Nabavio to od 350W, otvorim kuciste i vidim da je novo napajanje duže 2-3 cm, a pošto je ovo sada napajanje na cooleru od CPU-a (oko 5 mm) znaci da bi mi pola coolera puhalo u napajanje i da bi otišao CPU u vjecna lovišta (shutdown temperature = never (ili disabled, neznam kako piše u BIOS-u al tako nesto)
E, sad, pitanje, jel moguce da ja to napajanje držim negdje drugdje, a ne u kompu? Npr. pored njega sa otvorenom lijevom stranicom? Pošto imam mačku, vec je jednom ulazila unutra, a onda mi se samo dlake skupljaju po kučištu...
Druga opcija je da maknem one zastite metalne od PCI kartica, maknem modem (nikom ne sluzi) i skroz dolje i naslonjen na PCI slotove bude napajanje? Kabel bi išao kroz tu rupu za PCI slot (mislim, na kucistu).
Zanima me onda kako bi riješio ventilaciju od napajanja, jer bi ona puhala u kuciste, koje bi stvaralo jos vecu temperaturu.
I trece, ostaviti napajanje 150W i moliti Boga da sve radi normalno. Koje su posljedice ako spojim 2× HDD, 1× DVD prža, 1× 128 DDR1 RAM, Graficka nVidia neka stara 6 godina, AMD AthlonXP proc? Jel bi to izdržalo ili bi napajanje otišlo u vjetar?
Ipak mi se najispativije cini kupiti kuciste za HDD i tako imati 2 HDD-a xD
Kakvo je to kućište koje ne može akomodirati napajanje od 350W? Možda trebaš ona napajanja za SFF PC-e (nisu puno skuplja, a možeš ih naći na par lokacija)...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Ajde uslikaj kuciste,i skrati i sebi i nama muke... Napajanja su uglavnom standardnih dimenzija. Jedino ako tvoje kuciste nije midi tower,pa fali prostora...![]()
Još jučer sam ga uslikao, ali sam ljen otici 10 m. po BlueTooth adapteri mob da prebacim slike xDAli budem, kad slozim konfu neku.
Nije Midi, vec je kuciste Mini. Ima 3×5.25' za CD ROM i DVD.
Danas sam imao priliku spojiti 2 kompa iz '94 i na jednom je Win 95, a na drugom neki program za radioamatere.
Ovaj koji ima Win 95 ima i CD ROM od 8× čitanje, a 2 HDD-a (jedan od 1GB, a drugi nije spojen, pa nisam ni htio spajati, isto tako nisam ni CD ROM htio spajati). A zamislite, napajanje je 200W. Također i u drugom je napajanje 200W, a puuno je slabiji. Da ne govorim da oba kompa nemaju PS/2 za miš i tipkovnicu, vec neki okrugli za tipkovnicu i serial port za mis. O USB da ne govorim...
UGL. novo napajanje necu kupovati, ovo sam dobio na poklon i ako ga necu moc iskoristit ovdje, ide u neki drugi komp.
Nigdje nisi napisao o kojem kompu se kod tebe radi, ali kako je USB 2.0 pretpostavljam da nije neki šrot. Kućište je vjerojatno ono u kojem napajanje stoji uspravno, kraj procesora. Takva kućišta bi po meni treblo u presu bacat jer su sve samo ne dobra.
Napajanje možeš slobodno staviti izvan kućišta, ali bi bilo dobro da je kućište od napajanja spojeno s kućištem od kompa i trebao bi ubaciti ventilator tamo gdje je bilo napajanje (najbolje ti je iskoristiti lim od od nekog crknutog napajanja kao nosač).
Ako znaš nekoga tko ima crknuti komp, da ima normalno kućište kojeg se želi odreći, to bi bila najzdravija opcija.
Oprostite što dižem staru temu...
No, nisam ništa napravio, sve stoji kao i prije.
Ovo je ono što bi kupio:
Mrežna (cca. 50-70KN)
RAM (sad je 128MB SDRAM, ja bi uzeo 1GB DDR1 ili 512MB DDR1) cca. 100-200 KN
Kućište za HDD 3,5" (P)ATA (cca. 150 KN) (mislite li da je bolje da kupim 5,25" pa mogu staviti i DVDRW pa da mogu na Eee PCu imati DVDRW, a HDD da stavim s onim stalkom 3,5" to 5,25"? Malo skuplja investicija ali...
eto to bi bilo to, i dali bi morao koji jumper prebaciti ako zelim s SDRAM na DDR1?
Za napajanje nema mjesta jer mi je kučište mini-tower.
Hvala!
Nadam se da smijem postati ispod posta, jer je on vec dovoljno dugacak, a i dosta je vremena prošlo.
Nego, gledao sam malo ta kučišta, i ovaj mi se svidio dizajnom i cijenom: http://www.diskont24.com/product.php...cat=469&page=1
samo neznam kad piše very easy to build in, no screws needed, da mi se slučajno ne raspadne.
EDIT: Ovako, što se RAM-a tiče, SDRAM je definitivno preskup.
Pošto imam utor i za DDR1, kupit ću DDR1, s tim da neznam dali trebam nešto još podesiti na ploči, te koje su posljedice ako stavim na DDR1, a namješteno je na SDRAM?
Kao najskuplji izbor bi došao ovaj RAM:
http://feniks-kompjutori.hr/index.ph...481&kateg=0306
A pošto neznam što će mi 1GB RAM-a (mislim da je 512MB čisto dovoljno), dali bi se primjetila kakva poboljšanja u odnosu s 512MB na 1GB? I dali to preporučate?
Komp bi slušio za ajmo tako reci uredski rad, no i za igranje. Zanima me da li bi San Andreas radio na mojoj grafičkoj - nVidia neka sutra ću vidjet koja. Koliko je MINIMAL MB za grafiku potrebno San Andreasu?
Idemo onda na sljedeće:
http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=3605
512MB odlično - to bi odmah sutra otišao kupiti, da nije rasprodan
Neki kažu da moram jumpere premjestiti, a mene zanima GDJE i KOJE? Matična je Matsonic MS8137C+ (v2.0)
Pa dalje: Ako nema velike razlike između 512MB i 1GB, uzeo bi ovo:
http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=7367
Iako ona prva, iz Feniksa je duplo veća, duplo skuplja, a ima 10 god garancije (ova ima 3 god).
Uzeo bi i ovu http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=8981 da je ima u ZG.
maticna podržava 266 mhz DDR RAM, ali ne i 400 mhz, dali ce moc raditi na 266, ili nece RAM ni skužiti da se nalazi?
Zadnji uredio .:Kristijan:. : 14-12-2008 u 03:59
Bookmarks