Procesor, ram ili grafička....
Dal se čuje zvuk iz zvučnika u kučištu.
Provjeri sve konektore na matičnoj (napojni kablovi, ram, procesor, kartice...)
intel celeron 3.0
maticna ploca asus p5vd2-mx se
graficka karta isto asus 256 mb
ram 1.5 gb
kompjuter normalno ugasen navece
ujutru ne pali
agregat ispravan...
kad se upali svjetli zelena lampica i crvena od procesora koja je stalno crvena
slike nema uopste....
kad se skinu kablovi sa hard diska i upali se onda ne svjetli crvena lampica na kutiji ali i dalje slike nema niti se cuje procesor....
ljudi pomagajte... UNAPRED ZAHVALAN...
Zadnji uredio Elisen : 04-09-2008 u 22:29
Procesor, ram ili grafička....
Dal se čuje zvuk iz zvučnika u kučištu.
Provjeri sve konektore na matičnoj (napojni kablovi, ram, procesor, kartice...)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
svi konektori dobro spojeni ram dobro spojen
sve kartice na svom mjestu
nema zvuka zvucnika
Ploča, procesor ili cooler (ako matična ima opciju da ne pali napajanje proceoru ako se cooler ne vrti).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
cooler se okrece,ali procesor se ne cuje..
U pravilu je dobro dok se ne čuje (zvukom ili mirisom). Al kako točno misliš da bi se trebao čuti?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ono kad procesor radi znas zuji cuje se...radi
ovo upalis nema slike gore lampice ali ne cujem procesor
Imaš li IDE diskova? Provjeri da je sve ispravno spojeno i da ti konektori na kablovima idu u odgovarajuće utore...a moguće da je do ploče...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
vjerojatno je do memorije.Ostavi samo jedan slot ostalo počupaj i to onaj u koji si najsigurniji ili ih mjenjaj
da je memorija bi mu svirala maticna
Kad su IDE kablovi krivo prikopčani, meni se na starim sistemima događalo da se uopće ništa ne podigne...ono komp radi, ali ništa se ne događa, nikakvo piskutanje
@RD: Možda nije spojio PCSPKR...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Jel se disk zavrti,optika...? Jel dobro VGA kabel spojen na graficku?
Najbolje ti sve pocupaj s ploce,i dobro ispusi pa ces znat sta je...
provjeri napajanje!
ljudi ovako
kompjuter je ugasen navece sve normalno
ujutro se nije moga
upalit
ima pc-zvucnik ,zavrti disk
znaci upalis ga gore lampice i nista se vise ne desava izvadio ram iz drugog slota ostavio na jednom probao probao u drugom slotu i nista
izvadio graficku kartu probao sa integrisanom i nista
znaci kompjjuter nije rastavljan - svi kablovi na svom mjestu i ne reaguje
upali se ali nit slike ni tona
Zadnji uredio Elisen : 05-09-2008 u 18:00
Ako nema 220V u uticnici onda mislim da moras mijenjat napajanje. Neki dan frend donese komp,vrti i disk,i cooleri i optika,a na ekran nista. Imao sam jedno napajanje,pa sam bzvz stavio njega,i komp je palio bez problema...
iščupaj cd ; dvd driveove sve i ostavi spojen samo hd pa probaj ako neces
udji u bios posto je ta maticna ima AMI bios probaj vratit sve na default(ako nedodje do biosa izvadi baterijicu na maticnoj na 5 min (iskljuci komp iz struje))
Nece komp da se pokrene,tako da od biosa nema nista...
baterijica ostaje![]()
sve istekaj kaj imas, osim jednog RAM-a, HDD-a coolera, proca, graficke.
Ukoliko ni tad ne radi, probaj zamjenom graficke. Mislim da jeo na problem, ili RAM. A da je proc krepo, mislim da nebi svjetlila LED-ica od HDD. Svakako probaj i proc.
No, moguce da je i monitor.
Dali ti se cuo neki beep kada bi palio komp? Ako da, dali se sada cuje? Ako ne, stvar je u kompu.
Probaj zamjeniti monitor i provjeri VGA/DVI kabel, te kabel za napajanje monitora (ako monitor ne daje znakove zivota.
Takav problem može raditi reset koji je zablokiran. Možeš ga za svaki slučaj ištekat s matične. Prebaci se na integriranu grafiku, skini sve s ploče osim procesora. Uštekaj napajanje i provjeri gori li stan-by lampica na matičnoj (provjeri u uputstvu ima li je tvoja matična, ali većina ih ima, najčešće crvena, na matičnoj, ne na kućištu). Ako ne gori (a ima je), onda je napajanje ili ploča. Ako gori, pokušaj upaliti. Pošto nema rama, mora pištati. Ukoliko ne pišti, ili je ploča spaljena ili nije zvučnik ispravno spojen.Ukoliko pišti, ištekaj ga i ubaci ram, te resetiraj bios na jumper. Spoji i pali. Provjeri da li se cooler vrti. Može biti i da je blokiran pa da matična zaštiti procesor od izgaranja.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
...ako i zelena i crvena LED dioda na kućištu svjetle istovremeno kada upališ komp - otišla je ili matična ili proc...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
meni svjetle, ali komp normalno radi.
Zapravo, cim stisnem POWER gumb, upale se zelena i crvena, a zelena par puta trepne. Sve radi.
Samo mi nije jasno, jedan dan kad sam upalio komp. crvena gori, zelena ne, ventilator od napajanja se ne vrti, nema slike, nema beepa uobicajenog. Zna li netko zasto je to?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks