ja povremeno imam taj problem, ali na tcomu...
nisam nista prijavljivala pa ne znam u cemu bi bio problem![]()
Ovaj problem traje nekih 3 mjeseca već. Net normalno radi, recimo da skidam nešto (iako ne ovisi o tome).. Nakon nekog nedefiniranog vremena veza stane, konekcija ostane aktivna ali nema prometa. Malo zatim počne na modemu blinkati lampica za DSL link (ne za promet u mreži nego ona koja konstantno svijetli). Nakon nekih najviše minutu lampica se stabilizira, veza se vraća u normalu i ostaje mi isti IP (nije došlo do pucanja veze). Ovaj problem se javi cca 2-3 puta dnevno.
Modem je žičani koji sam dobio od njih: Edimax AR-7084A
Ima li tko sličnih problema ili pretpostavlja gdje bi mogao biti problem?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ja povremeno imam taj problem, ali na tcomu...
nisam nista prijavljivala pa ne znam u cemu bi bio problem![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Nazovi szk.
nazovi njih i oni ce te nesto pitat ti ces odgovorit i sve ce bit ok tako mi je prijatelju bilo
moguće je da je problem u samom ruteru, ako kažeš da si primjetio da ti ip ostaje isti.
najbolje i najefikasnije rješenje je prijava kvara, pa neka ti mijenjaju opremu.
inače, takvi simptomi se znaju javljati kod prevelike brzine na parici, no, to je onda puno učestalije.
jesi možda kojim slučajem nešto petljao po instalacijama (zid-splitter-ruter)?
Nope, instalacije stoje iste kao i za vrijeme dok sam imao T-Com dsl s kojim nije bilo ovakvih problema.
Zvat ću i szk kad mi se regeneriraju živci i povrati strpljenje.
Prije toga ću još probati s novim firmom za router, a ako nekome zatreba:
Edimax AR-7084
e da, to sam isto zaboravio pitati...
ako imaš sp3, vrlo je vjerojatno da ti upravo to stvara probleme...
Nemam SP3, ali sam svejedno sinoć stavio novi fw. Zasad nisam primjetio sličan problem.
Jedino što sam primjetio da je veza vrlo živahna što se tiče dolaznog prometa. Gotovo cijelo vrijeme nešto primam, mali je to promet, ali postoji. Prije toga nije bilo, a komp mi je i ovako čist od virusa i sl.
vanjski IP mozda ostaje isti, ali unutarnji provjeri dali se mijenja. mozda ti je enablean dhcp i time ti se svakih x vremena mijenja unutarnji ip. najbolje da disableas dhcp, postavis fiksni ip, i onda vidis dal se to isto dogadja. ako ti je disablean dhcp, onda je to veci problem.
disableaj dhcp da ti se ne mijenja interni ip, pa onda vidi dal ce dolaziti do prekida veze. starting ip ti je 192......100 i ide do 192....200 (pool count je 100), i interni ip se mijenja svakih 259200 sekundi, sto je svakih 72 sata, znaci po tim proracunima svaka 3 dana bi ti trebalo doci do trenutnog prekida veze. ali bez obzira na sve, disableaj dhcp tako da ti ostane fiksni ip 192.168.2.100, ovo je takodjer pogodno za port forward, kod skidanja i uploada torrenata.
sp3 ide preko automatic updatesa, možda ga nisi primjetio?
nema potrebe za disejblanje dhcpa, sve mora normalno raditi pri standardnim uvjetima.
Isključen mi je automatski update jer ga nikako niti ne koristim.
Vezano za DHCP: isključio sam ga jučer i odtad je sve ok. Mislio sam pričekat još koji dan da budem siguran da se problem neće vratiti. Inače taj prekid se događao skoro svaki dan, nekada i par puta dnevno pa neznam da li je povezan sa ovim vremenom kad se mjenja unutarnji IP (lease time, bilo je podešeno na 72h).
Izgleda da nije do routera, danas već dva puta "puklo".. Ako nešto u međuvremenu saznam javim ovdje. Probat ću zvat szk da vidim šo oni pametno imaju reći na ovo.
Imam isti ruter i prije par dana kad sam se spojio znalo je pucat po par puta.
Radili smo "update" firmwarea, opet je znalo pucat, al eto jucer i danas nije pucalo, iako nisam bio previse na kompu.
Budem pricekao jos par dana pa javim sto se dogadja.
Pozdrav
meni je isto pucalo pa zvao szk pa mi lik reko da tam nes namjetim na always on pa je manje pucalo za za par dana opet po starom pa sam opet zvao i reko je da je napravio neku promjenu u sustavu i da ce mi se ruter resetirat i kao bit ce bolje i nis .. sad sam iskljucio dhpc pa cu vidit oce bit bolje (edimax ar7084a)
ak nece bit nista bolje , imam i kasda router i d-link ... oni iz tcoma .. el bi snjima isto pucala veza ?
e i i otkad imam optimu neradi mi search u dc++ , na forum.hr sam cito da treba podesit portove al neznam gdje se to u routeru namjesta a tam nikak da dobim odg. jer mi neko brise postove
xlr, traži zamjenu opreme.
jel tko probao OptiDSL potjerati preko D-Link G684T modela?
da, taj je davao T-COM... probaj, javi, hvala
t-com oprema je anex b, optimina anex a...
dakle, neće raditi...
znam da je u pitanju annex A u ovom slučaju, no recimo siemens se da natjerati i na optimu, a d-link u postavkama nudi annex m kao opciju adsl konfiguracije
Može li se Siemens Gigaset SE515dsl natjerati da radi na Optimi?
da, ali moraš u njega upucati ovaj FW:
http://zombix.net/images/rta770wau-v...ocfe-se515.rar
Bookmarks