Xp ili Vista?
Pozdrav,imam jedan problem.Kad Kliknem na gumb Ugasi racunalo ono zatvori sve,pojavi se plavi ekran ko i obicno,odjava korisnika,spremanje necega bla bla...i onda bi se nakon toga komp trebao ugasiti ali on se ko restartira...i opet se pokrece...i nikako ga nemogu ugasiti nego ga stavljam na stand-by iliti Pripravu.Kako da to rijesim?ima li ko rjesenja?Hvala!
....SonyEricsson C702....
Xp ili Vista?
Mozes ga fizicki ugasiti tako da kad ti padne sistem, odnosno kad se ugasi, prije nego se pocne ponovno dizat' sistem ti drzi tipku za palit komp. na kucistu par sekundi i on ti se ugasi.![]()
da znam,tako ga i gasim...imam xp...ocito ga moram ponovo podizat...
....SonyEricsson C702....
Očito ti u biosu nije sve na svom mjestu...
Prvo eliminiraj BIOS,i uvjeri se da nije neki belaj u njemu,a ako nije do njega,u winsima ces jako tesko nac gresku... Mozda Tune up 2008 ili sta slicno... U krajnjem slucaju moras reinstalirat winse...
Jesi prčkao unutar kompa prije ovog problema (nešto spajao/odspajao)?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
meni je isto tako bilo, al mi nije ni reinstalacija pomogla. Problem sam rijesio sasvim slucajno, kupio sam novi hard i maknuo stari i od tada komp se gasi bez problema
Start/Control Panel (Ili Kontrolna ploča) / Power options (nekaj u vezi struje) / Kartica Advance (Napredno) / Power buttons ... tu treba biti Shut Down, ili ugasi, nemam hrvatsku verziju...
Gledaj malo po opcijama...
Možda si krivo spojio onu Reset SW žičicu na matičnoj, pa ti se računalo blesira![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
za tu pojavu nema nekog logičnijeg objašnjenja, osim eventualno nekog novog hardvera.
reinstalacija vindoza ti vrlo vjerojatno neće pomoći, isto kao što ni meni nije pomogla na ortakovom kompu.
postoji mogućnost da je u pitanju nešto u biosu, no i tamo sumnjam da ćeš išta naći, s obzirom da bi bilo kakav negativan pomak resetiranje biosa na default trebalo ukloniti.
e sad, čuo sam od jednog lika da se njemu to dešavalo zbog mrežne kartice, no opet...i to sam isprobao, pa nije rezultiralo nekom promjenom.
ako ništa drugo, uvijek ti preostaje opcija hibernacije, koja je ionako sigurnija od ovog prisilnog gašenja.
a uvijek tu i tamo možeš nakon što ga povratiš iz hibernacije napraviti restart, da ti sve dođe na mjesto...
Mozda bi novi firmware u biosu rjesio problem...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Ako postoji novi BIOS za ploču, stavi ga i isključi sve wake on... opcije, i u BIOS-u i u Windowsima.
kod mene je bila sj*bana maticna. recimo komp se palio nakon 5. pritiska na gumbic a isto tako se gasio kao i tebi u biti rebootao se...garancija i zamijenili mi maticnu
Slican slucaj sam i ja imao,al nisam napisao,jer sam mislio,da je tebi drugi problem... Uglavnom sam pocupao modem,mreznu,zvucnu i ostavio samo graficku. Zatim sam upalio komp bez tih komponenti. Onda ide gasenje i vracanje jedne po jedne komponente,s tim da izmedu vracanja svake komponente je sljedilo paljenje kompa... Mozda pomogne...
Bookmarks