Da,svaki mobitel više troši bateriju kad je u dual mode postavljen nego samo na GSM.
A i pošto ne koristiš ni internet ni videopozive onda preporučujem postavljanje na samo GSM.
Ovako trenutno mi je mob postavljen na Dual (i UTMS i GSM), pa posto ne koristim internet, ni videopozive (a neznam kak to, negdje cito da i obicni pozivi idu sad prek UTMS?) mislim da je bolje da bude samo u GSM nacinu rada.
Sad me zanima, dali mob troži znatno više baterije kada je dual mode, nego obican GSM? Hvala.
Da,svaki mobitel više troši bateriju kad je u dual mode postavljen nego samo na GSM.
A i pošto ne koristiš ni internet ni videopozive onda preporučujem postavljanje na samo GSM.
Ma, znam da cu bit dostupan.
Nego, dali to troši značajno više bateriju ili ne?
Mislim da nije toliko značajno, ono- za pola npr..
Ali, sigurno da manje troši (ne mora tražiti još jednu mrežu).
Radije isključi, kad ti tak i tak ne treba.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Mislim da nije ni za pola, opet ti dosta ovisi i o kvaliteti signala. Mislim da se kreče oko 30% veće potrošnje, odnosno da se baterije prije istroši kad je i na UMTS mreži.
Nisam mislio da se za pola potroši sa upaljenim.
Već da se ne troši tolko puno (znači, nije sad da ti se pola više potroši)
Kužite?
Kao što je HCSC rekao, ako si u području pokrivenosti- više ti troši.
Ali troši i kad nisi u području pokrivenosti jer i tad traži mrežu.
A ne znam postotak kolika je razlika sa upaljenim i ugašenim.
Neki kažu da je dosta velika razlika, a neki da nije tolika.
Ali, opet- radije isključi, pa si siguran da manje troši bateriju.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Meni su rekli ovako:
UMTS signal nema jos dobru pokrivenost, pa telefon u dual modu mora stalno prebacivati UMTS <-> GSM, i tu se trosi najvise baterije.
Da UMTS signal ima pokrivenost kao GSM, sve bi bilo OK.
Dakle da, dual mode vise trosi bateriju.
Ali centri gradova su dobro pokriveni 3G signalom kaj ne? Recimo centar Zagreba i T-Mobile ili Vip mreza onda ne bi trebalo imati toliki utjecaj.
Fight the system! :)
Da ali zašto prebacit na UMTS ako ga ne koristite?
Bookmarks