Prvo će ti doći Ico i pitati će te za kaj ćeš koristiti mobitel, kaj ti je važnije, kamera,izgled, baterija i nešto drugo...kada odgovoriš na to e onda može početi dalje...![]()
![]()
Ovako, imam dileme oko odabira novog mobitela pa molim vaša mišljenja... izlazi mi se pretplata u t-mobile tarifi 60 (znam da nije nešto, ali...) pa sad imam mogućnost uzeti uređaj po povoljnjijoj cijeni (ne mogu preći na veću tarifu jer sam u međuvremenu ušao u tarifu obitelj).
pa eto koji bi mi se od slijedećih modela najbolje isplatilo uzeti (spreman sam izdvojiti do 1000kn):
SE:
g502 (598kn bi me došlo na produženje ugovora)
k770 (698kn)
k800 (398kn)
motorola:
razr2 v8 (698kn)
nokia:
6500 clasic (898kn)
e51 (998kn)
n73 (898kn)
ako još ima itko kakav prijedlog vrlo ću ga rado prihvatiti. i da, znam da se svaki mobitel razlikuje po svojim karakteristikama, ali jednostavno me zanima što bi mi bio best buy po vama... hvala
![]()
Prvo će ti doći Ico i pitati će te za kaj ćeš koristiti mobitel, kaj ti je važnije, kamera,izgled, baterija i nešto drugo...kada odgovoriš na to e onda može početi dalje...![]()
![]()
ako trebas napredne mogucnosti i prednosti koje donosi symbian,onda svakako E51(poslovni) i N73(multimedija).
ako ti symbian nista ne znaci K800 je zbog cijene odlican izbor.nesto noviji,ali ne i bolji izbor je K770.
G502 ima malo previsoku cijenu samo zato sto je potpuno nov model,ali je po specifikacijama losiji od K770 i K800.
V8 je iznimno atraktivna,ali i prilicno glomazna(široka).
6500c je jako lijepo dizajniran,ali bi baterija mogla biti problem,jer tesko izdrzi vise od 2 dana.
kao što je Vepar rekao: ako hoćeš poslovni mobitel (W-lan) -> E51
Ako hoćeš mob za multimediju (gledanje filmova, slušanje muzike...) -> N73
S tim da su ti E51 i N73 symbani, pa im možeš dodavati aplikacije.
Ili ako te symbian ne zanima (djeluje ti prekomplicirano), onda uzmi K800i.
Mislim, da je s obzirom na cijenu K800i najbolji izbor, na drugom mjestu (ako ti kamera nie bitna) bi bila Nokia E51, na trećem N73
ili dodaš još 200kn pa uzmeš Nokiu 6500 slide (3.2mpx kamera, slide, jako dobar soft, super izrada...)
EDIT: bio sam vlasnik i N73 i E51 i K800 i 6500slide.
Sa svim sam bio zadovoljan, pogtovo sa N73 (ali je sporija od ostala 3 uređaj). pa ako želiš brži mob, onda E51.
Zadnji uredio Ico : 12-08-2008 u 15:52
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Evo da ti skratim muke odabira, u potpunosti bih se složio s Veprom i Ico-m.
Biraj između smarth modela E51 i N73 (prednosti E51 WiFi, a N73 bolja kamera)
ili SE K800, kojeg ja stavljam na treće mjesto odabira.
hvala vam ljudi na preporukama... nadam se da neću pogriješiti kod odabira modela... javim vam kaj sam odabral...
pozzzz
evo ovako, sad se još dvoumim,
naime e51 me privlači zbog wlana (a mobitel koristim, osim za pozive i poruke, dosta za igrice i mp3-ce, a i dosta surfam netom pa zašto ne spojiti ugodno s korisnim) pa me zanima koja su tu mogućnosti e 51-ce,
i na kraju
čini mi se da n73 nudi dosta više multimedijalnih sadržaja od e51.. ili? help....
i da, još nisam koristio symbiane pa me zanima da li ih je teško koristiti.... tnx
za igre i muziku je n73 definitvno bolja a za surfanje e51 je u prednosti zbog wlana.
n73 nudi bolju kameru, veci ekran i stereo zvuk tako da je za multimediju definitivno bolji izbor od e51
edit: sto se tice koristenja symbiana, nije tesko, samo ce ti trebati neko vrijeme da otkrijes sto sve nudi![]()
Bez straha na Symbian ćeš se brzo naviknuti kroz par dana (tjedan).
E sad kažeš mp3, multimedia, pozivi i SMS. Reko bih rađe si uzmi onda N73. Veći ekran (ugodniji rad) i kamera bolja. Istina E51 ima WiFi, ali ima mali ekran 2.0" (mana) što je stvarno teže za neko imalo duže surfanje, barem moje osobno iskustvo, ja imam mob od 2.8" pa.... sam.... Tako da ako želiš free WiFi surfati pogledaj neki uređaj s većim ekranom. A ako želiš WiFi i povrtemeni surf E51 nije loš, naravno i mp3-ce možeš vrtit, samo je mana ekran.
evo gledam danas malo po T-mobile stranici i vidim da je: promijenjena cijena v8 na 898kn (a na dnu stranice piše: zadnja promjena 02.07.2008. moš mislit...), a n73 više ni nema u ponudi....
V8 sam neki dan nakratko isprobao u T-mobileu i odusevio se ekranom(vanjskim i unutarnjim),kvalitetom i materijalima,a manje me odusevljava sirina mobitela i ergonomija.
mislim da budem danas uzel e51... ali još sam u dilemi......... javim vam
Evo, jučer konačno odlučim uzeti e51, ali u VŽ je nema nema ni u jednom od 2 t-mobilea... peh... ili sreća?![]()
V8,al to je stvar ukusa...ja sam s pederušom non stop tako da mi veličina ne igra ulogu,a i inaće nisam "modni mačak" te volim veće stvari,mob je na linuxu tako da će stvari biti kao i za symbian. Čekiraj ako je u N73 isti kao i za N70 onda bjez jer kad ga nakrcaš drangulijama od programa i multimedije postaje podosta spor.
Uzeo sam sad tu motorolu,i to mi je prva i mogu reć da sam se oduševio,a uzeo je prek volje
Ove spike W-lan i poslovni mob,ja sam poslovan čovjek pa mi to nikad nije trebalo. Kad sam imao od frenda N82 bilo je fora jedno 10 minuta se spojit iz sobe na AP i surfat,onda je postalo jadno. Kamera bolja mi netreba jer recimo kad idem slikat zemljište neko il kad se bacamo u nabavku strojeva za iskop slikam Sonyevim fotićem itd itd.....tak da moraš vidjet kaj je tebi čef i kaj ti je stvarno potrebno od fona....
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 31-08-2008 u 23:40
pa zašto?
tnx troubelmaker na savjetu...
Bookmarks