Koja ti je konfiguracija (matična)?
Jesi probao nazvati servis tamo di si ga uzeo, možda oni znaju u čemu je stvar?
kupio sam novi HP Compaq nx 7400 sa predinstaliranim freedos-om i sad probam instalirati Windowse SP2 i ok javlja hard drive not found !! ok to sam riješio tako da sam Slipstrem-ao drivere "SATA/RAID hdd disk" u instalaciju windowsa..e sve ok instalacija ide skinem najnovije drivere sa HP-ove stranice a kad sam probao instalirati drivere za audio "banana" koma prvo instaliram drivere od microsofta "Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio" i instalacija krene ok i nakon toga reebot .. zatim instaliram drivere "ADI SoundMAX HD Audio Driver" i kod setup-a mi javi: HDA Audio Bus Driver not foud .. probao sam reinstalirati pa opet na stranim forumima ljudi govore da su uzeli drivere sa orginalnog XPhome za hp i da je im onda proradilo a ja ih nemam jer mi je prijenosnik isporučen sa predinstaliranim freedos-om...
ima ko kakvo rješenje hvala unaprijed..
Koja ti je konfiguracija (matična)?
Jesi probao nazvati servis tamo di si ga uzeo, možda oni znaju u čemu je stvar?
U servisu su mi lijepo objasnili da sam trebao kupiti računalo sa windowsima jer ovo koje se prodaje nije predviđeno za instalaciju windowsa !! neznam koja im je to fora ali dobro ?? usput su mi preporučili da kupim originalni OS za njega i sve bu OK !! Sad neznam na koga da budem bolje srdit na servis ili HP Suport jer ovi Audio driveri koji su na njihovim stranicama NE RADE.. možda nekome rade ali kod mene ne !! ali na svu sreču našao sam po forumima nekakve drivere za IBM AudioHD Bus Driver i proradilo mi je .. vrijedi truda zvuk je odličan !!
Inače moj prijenosnik je HP Compaq NX 7400 sa Intel Celeronom i btw. sa njim sam dobio samo jedan CD na kojem je samo Link na HP stranice a drivera nema ?? to mi je prva kupnja prijenosnog računala .. malo sam razočaran s tim a sa kupovinom stolnih računala nisam imao nikakvih problema .. sve dobiješ kak spada jedino ak nije nešto bundle ali zato je cijena tu !!
Pozdrav grupi Fogy !
I ja sam imao slican problem sa driverima za zvuk na windowsima xp, ali na njihovim stranicama sve uredno nades.
na ovom linku su svi kompletirani najnoviji driveri za HP NX7300/7400
Microsoft Hotfix za audio i bluetooth KB888111
Intel Chipset - setup
Intel GMA950 - setup
ADI SoundMAX HD
LAN Broadcom BCM440x
WLAN Broadcom Wireless
HDA Modem
Bluetooth - setup
http://rapidshare.com/files/32062666/NX7300.rar (veličina 58 mb)
hvala jonyb-iju![]()
Zadnji uredio zerobravo : 19-06-2007 u 16:32
najbolje školjke su srednjoškoljke
http://pics.livejournal.com/blblblblx/pic/000r554e
...pa sad isto sranje sam imao sa Asus-om i Realtek driverima za audio - stvar je u tome da je problem bio u Bus-u i trebalo je zavrtiti nekakve zakrpe za XP - rezultat tri dana kopanja i na kraju je proradilo...
Google je zakon za te stvari - osobito support forumi...
da, ovdje imaš taj Hotfix
može jedno pitanje :
ima li taj nx7300 bluetooth adapter u sebi?
problem je što u device manageru imam unknow device, a kad želim pokrenuti onaj njegov bluetooth piše da Bluetooth device not found.
ako ima, a pretpostavljam da ima ugrađen adapter gdje i kako da instaliram drivere za njega????????
Zadnji uredio zerobravo : 19-06-2007 u 19:19
najbolje školjke su srednjoškoljke
http://pics.livejournal.com/blblblblx/pic/000r554e
pozdrav..
imam isti problem kao sto je ovdje..
imam laptop HP Compaq nx6310
krenuh ja u reinstalaciju windowsa posto je vec bio spor, sve u redu napravio.
ali me ovo sa zvukom muci..
instalirao ja prvo "UAA Bus Driver for HD Audio" koje sam nasao na stranici od HP-a i zatim zelim instalirati "ADI SoundMAX HD Audio Driver for XP" i baci mi
"" The HDA Audio bus driver is required and not found""
jel ima ko rjesenje mojih muka?![]()
![]()
nx 7300 ima bluetooth adapter, ja sam kupio sa instaliranim xp home i hpovim smećem i bio je spor, formatirao sam ga, stavio pro i skinuo sa hpove stranice drivere i sve mi radi osim zvucne ali ionako koristim usb zvucnu, i bluetooth explorera, znaci bluetooth radi ali si moram na nokia bluetooth explorer. Pri formatiranju pazite da stavite disable sata, i da si skinete prvo net framework 1, 2, 3, i drivere za ethernet da bi mogli skidati s neta druge drivere. Poslije formatiranja komp je brzi
imate link gore sa svim driverima, hvala na linku
sve rijesite da u supportu hp-a saznate koji je chipset na maticnoj jer se sm bus hd i ostale gluposti instaliraju sa driverom za chipsetim
pozdrav! ovak, imam sličan problem s tim HD audio realtek. kupio sam laptop acer extensa 5220 i sve ostalo radi samo mi neće instalirat drivere za zvuk. sve sam već pokušao. instalacija dođe do nekih 90% i zatim iskoči poruka "Neuspjela instalacija". pomozite, već sam lagano ljut
Evo slučajno sam naišao i vidio gdje ima isti problem sa mojim laptopom.Evo ovako:
Prije par mjeseci kupio sam laptop "Compaq 6715b" i sve je radilo ok do jučer kad sam morao reinstall Win XP.
Sve drivere sam instalirao bez problema ali soundcard nikako. Prvo sam instalirao Bus driver, sve je proteklo u redu, i nakon restarta započeo sam instalaciju SoundCard ali dolazi poruka "Hda audio bus driver not found".
Nije mi jasno šta se dešava, driveri su isti koje sam instalirao prvi dan nakon kupnje laptopa.
Googlao sam ali nigdje konkretnoga odgovora za moj problem.
Pomozite poludio sam neznam više šta da radim, več sam dva puta reinstalirao windowse i uvijek isto
potrebno je prije instalacije staviti zakrpu. Na cdu nađi kb888111.exe, trebal bi biti u direktoriju MSHQDFE. Instaliraj to, pa probaj opet drivere.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Problem je rješen deinstalacijom WinXp sp-3 i instalacijom WinXp sp-2
bok !
imam hp 6715b i isti problem.jer moze link sa driverima od istog?
prvo sam skinio i stavio ms uuu aa drivere pa onda sond max i izbacuje gresku da ne moze nac taj hda bus
Za SP3 ne treba MS UAA patch...![]()
Ja imam problem sa Acerom Aspire 5720zg.....sve radi ali zvuk ne,radio se o nekom realtek hd audio busu...i nece mi to instalirati???
Bookmarks