Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Hardcore forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    N8
    Godina
    36
    Bodovi
    11.381
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.381, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

za sto sluzi "6 pin PCI-E power cable"

imam kablo (vise njih) "6 pin pci-e power cable" pa me interesuje je li ono neophodno i za sto sluzi jer do sada mi ga serviseri nisu stavili ni na jednu graficku, koliko sam ih promijenio, pa ih imam nekoliko ovde mislim da to ima veze sa ovime sto pise na kutiji "400 watt power supply with a minimum of 26 amps on the +12 volt rail." pa me bas interesuje zasto to nikad ne koriste a dodje uz skoro svaku graficku

Pravi forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ti to imaš vjerojatno konverter molex - > 6pin PCI-E kada veliš da si mjenjao grafe, a sve ti ostalo ?

Onaj tko to nema na napajanju (taj 6-pin PCI-E), onda koristi taj adapter pa da može priključiti noviju grafu na starije napajanje koje nema novije konektore (o snazi nema veze).
    Ti možda imaš napajanje koje ima na sebi 1 ili 2 6-pin PCI-E pa ti ne treba taj adapter.

Što se tiče ovih 26A na +12V, to je kao preporuka za cijeli sustav sa tom grafom. Kvalitetnih 400W će biti i previše.

PCI-E utor može davati 75W mislim u 1.0 inačici, pa jačim grafama fali štroma. Stoga se na njima nalaze uglavnom 6-pinski PCI-E koji daju dodatnih 75W, e 8-pinski (bio je na 2900XT karticama ako se dobro sjećam) 150W.

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    N8
    Godina
    36
    Bodovi
    11.381
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
    Ti to imaš vjerojatno konverter molex - > 6pin PCI-E kada veliš da si mjenjao grafe, a sve ti ostalo ?

Onaj tko to nema na napajanju (taj 6-pin PCI-E), onda koristi taj adapter pa da može priključiti noviju grafu na starije napajanje koje nema novije konektore (o snazi nema veze).
    Ti možda imaš napajanje koje ima na sebi 1 ili 2 6-pin PCI-E pa ti ne treba taj adapter.

Što se tiče ovih 26A na +12V, to je kao preporuka za cijeli sustav sa tom grafom. Kvalitetnih 400W će biti i previše.

PCI-E utor može davati 75W mislim u 1.0 inačici, pa jačim grafama fali štroma. Stoga se na njima nalaze uglavnom 6-pinski PCI-E koji daju dodatnih 75W, e 8-pinski (bio je na 2900XT karticama ako se dobro sjećam) 150W.
    evo to je to kablo

a kako mislis previse,ja se kanim uzeti nekih 550w napajanja?
    (radi se o grafickoj koju jos nisam ubacio u racunar) a inace imam pci-e 2.0, znaci dovoljno je samo da je ustekam sto se tice napajanja da zanemarim tu recenicu gore sto sam sa kutije prepisao. i kad se razumijes kazi mi sta znaci
    "one PCI Express supplementary power connector or two available hard disk drive power connectors from the power supply that are connected to nothing else in the system"
    brijem da i to ima veze sa napajanjem pa me interesuje jel trebam jos neke kablove stekat il samo da je ubacim u pci-e slot

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, to je adapter za one koji nemaju na napajanju 6-pinski PCI-E konektor. Starija napajanja uglavnom.

Nije sve u [W] kod napajanja. Eto ja na svom Fortronu od 400W koji dođe 250kn valjda, najnormalnije preko tog adaptera furao ATI 4850 uz x2 na 2.4Ghz, 3GB, HDD, prža i ostalim što je manje važno (WLAN kartica, TV Tuner i par ventova). Zato velim, kvalitetnih (od kvalitetnog proizvođača) 400-450W i nemaš problema, osim ako ne ideš u ekstreme (tipa 2 ili više grafičke kartice u SLI/CF-u). Iako imaš PCI-E 2.0 utor, svejedno uštekaj sa napajanja ili preko tog adaptera (ako nemaš na napajanju) taj 6-pin PCI-E u grafičku karticu. Bolje nego da se kasnije pitaš gdje je problem.

"one PCI Express supplementary power connector or two available hard disk drive power connectors from the power supply that are connected to nothing else in the system"
    brijem da i to ima veze sa napajanjem pa me interesuje jel trebam jos neke kablove stekat il samo da je ubacim u pci-e slot
    Nisam siguran jer ne znam gdje si to pročitao. Sa kutije od napajanja ili sa kutije/manuala od grafičke kartice (što bi onda značilo da se tiče tog adaptera) ?

Uglavnom, stavi normalno grafu u matičnu i spoji svakako taj 6-pinski PCI-E. Bilo direktno sa napajanja (ako imaš taj priključak) bilo preko adaptera (s time, da je onda preporuka da uzmeš molexe koji na istoj grani nemaju velikog potrošača; To vrijedi za one koji imaju kao više rail-ova od +12V). Puno lakše bi bilo nešta više reći, kada bi znali koje napajanje i koju grafu (ili još bolje cijeli komp) imaš ili ćeš imati.

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    N8
    Godina
    36
    Bodovi
    11.381
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, to je adapter za one koji nemaju na napajanju 6-pinski PCI-E konektor. Starija napajanja uglavnom.

Nije sve u [W] kod napajanja. Eto ja na svom Fortronu od 400W koji dođe 250kn valjda, najnormalnije preko tog adaptera furao ATI 4850 uz x2 na 2.4Ghz, 3GB, HDD, prža i ostalim što je manje važno (WLAN kartica, TV Tuner i par ventova). Zato velim, kvalitetnih (od kvalitetnog proizvođača) 400-450W i nemaš problema, osim ako ne ideš u ekstreme (tipa 2 ili više grafičke kartice u SLI/CF-u). Iako imaš PCI-E 2.0 utor, svejedno uštekaj sa napajanja ili preko tog adaptera (ako nemaš na napajanju) taj 6-pin PCI-E u grafičku karticu. Bolje nego da se kasnije pitaš gdje je problem.

Nisam siguran jer ne znam gdje si to pročitao. Sa kutije od napajanja ili sa kutije/manuala od grafičke kartice (što bi onda značilo da se tiče tog adaptera) ?

Uglavnom, stavi normalno grafu u matičnu i spoji svakako taj 6-pinski PCI-E. Bilo direktno sa napajanja (ako imaš taj priključak) bilo preko adaptera (s time, da je onda preporuka da uzmeš molexe koji na istoj grani nemaju velikog potrošača; To vrijedi za one koji imaju kao više rail-ova od +12V). Puno lakše bi bilo nešta više reći, kada bi znali koje napajanje i koju grafu (ili još bolje cijeli komp) imaš ili ćeš imati.
    pa napajanje je doslo sa centralnom a ono je KY400-ATX P4, 400w
    (trenutno 7600gt,dual core 3.0, 200gb hd, externi 160gb-ako ima veze, maticna P5VD2-VM, 2gb ddr2 kingston)
    zato kontam sad uzeti novo od 550 jer je ova 8800GT SUPERCLOCKED EDITION 512DDR3 jaka graficka i kontam od viska ne boli glava a treba mi i jos hladjenja ubacit nekog i ventilatora nekoliko pa nek ima struje , pa me interesuje kad budem imo to novo napajanje jel dovoljno da je samo ustekam u pci-ex slot il treba i ovo kablo sa slike ustekat,i ako treba u sta da ga ustekam: crni prikljucak ide u graficku a dva bijela gdje idu??? iz HDD-a imam jedan takav bijeli mislim jedan bijeli mogu u HDD a drugi... ako uopce tu treba

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemaš kvalitetno napajanje, stoga svakako preporuka za potrošiti malo veće novce na kvalitetno napajanje koje će biti dovoljno i za budućnost. Nekako sam mišljenja da ti kada kažeš da planiraš 550W, da su to slični W kao i tvoje trenutno napajanje.

Potroši malo više kuna pa kupi Sharkoon-a 450W, Corsair VX450, Seasonica 430W koji se ponovno pojavio na tržištu. Od nekih jačih, Hiper 630W Type M koji košta nekih 570kn ili naravno, Corsair-a od 550W. To su sve kvalitetna napajanja, neka jeftinija, neka skuplja.

Inače, gledaj da ova konfa:
    Intel E8400 3.0Ghz
    DFI DK P35-T2RS
    Kingmax 2x2GB DDR2 800
    Western Digital 640GB
    Pioneer DVR-215 DVD/RW
    PCI-E Gigabyte 8800GT 512MB

je trošila ~200W pod opterećenjema (Prime95 za CPU i 3Dmark2001 za grafu). I to je trošak iz gradske mreže, što znači da samo računalo troši još manje jer je iskoristivost napajanja (Corsair 520W) oko 80% na tom opterećenju.

Kada kupiš napajanje, pogledaj jel ima na sebi 6-pinski PCI-E. Ako ima, taj adapter ti nije potreban jer ćeš onda moći direktno na napajanje spojiti (što moraš, usprkos tome što imaš PCI-E 2.0 na matičnoj).

Ako nemaš, onda crni ide u grafičku (samo na jedan način može ući, tako da nemreš fulat, samo strgati), a dva druga su molexi (muški mislim) i to onda spojiš na 2 molexa koja imaš na napajanju. Molexi su priključci koji su se prije koristili za spajanje HDD-ova i optike (a nekada je i pokoja matična imala na sebi molex). Danas ga je zamjenio naponski SATA konektor (na HDD-ovima i optici sve češće).

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    N8
    Godina
    36
    Bodovi
    11.381
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemaš kvalitetno napajanje, stoga svakako preporuka za potrošiti malo veće novce na kvalitetno napajanje koje će biti dovoljno i za budućnost. Nekako sam mišljenja da ti kada kažeš da planiraš 550W, da su to slični W kao i tvoje trenutno napajanje.

Potroši malo više kuna pa kupi Sharkoon-a 450W, Corsair VX450, Seasonica 430W koji se ponovno pojavio na tržištu. Od nekih jačih, Hiper 630W Type M koji košta nekih 570kn ili naravno, Corsair-a od 550W. To su sve kvalitetna napajanja, neka jeftinija, neka skuplja.

Inače, gledaj da ova konfa:
    Intel E8400 3.0Ghz
    DFI DK P35-T2RS
    Kingmax 2x2GB DDR2 800
    Western Digital 640GB
    Pioneer DVR-215 DVD/RW
    PCI-E Gigabyte 8800GT 512MB

je trošila ~200W pod opterećenjema (Prime95 za CPU i 3Dmark2001 za grafu). I to je trošak iz gradske mreže, što znači da samo računalo troši još manje jer je iskoristivost napajanja (Corsair 520W) oko 80% na tom opterećenju.

Kada kupiš napajanje, pogledaj jel ima na sebi 6-pinski PCI-E. Ako ima, taj adapter ti nije potreban jer ćeš onda moći direktno na napajanje spojiti (što moraš, usprkos tome što imaš PCI-E 2.0 na matičnoj).

Ako nemaš, onda crni ide u grafičku (samo na jedan način može ući, tako da nemreš fulat, samo strgati), a dva druga su molexi (muški mislim) i to onda spojiš na 2 molexa koja imaš na napajanju. Molexi su priključci koji su se prije koristili za spajanje HDD-ova i optike (a nekada je i pokoja matična imala na sebi molex). Danas ga je zamjenio naponski SATA konektor (na HDD-ovima i optici sve češće).
    e bas ti hvala, razjasnio si mi mnoge stvari koje su me mucile.
    pa ovde gdje zivim nema bas neke ponude pa najbolje sto sam nasao je
    550W ANTEC TP-TRIO 550
    430W ANTEC TP-TRIO 430
    COBA KING 550W PCIeX 1xPCIeX
    PowerLine 530W PCIeX 120mmF 19dB
    ATX, FRONTIER, 550W

eh kako da znam dal napojna ima taj 6-pinski PCI-E jel ima neka posebna oznaka,jel neko od ovih ima taj 6-pinski PCI-E.

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Od svih tih imena, Antec je jedini koji vrijedi. Ovo ostalo je komatozno.

Posebnih oznaka nema, otiđi na site proizvođača i pogledaj za dotični model koje sve konektore ima.

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    N8
    Godina
    36
    Bodovi
    11.381
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma ajde budem na kraju odnijeo u servis pa znat ce oni valjda naci sta treba. hvala na infu

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    sony ericsson
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    antec ti je skup ali budi siguran da ti se svaka kuna isplati ja imam tp-trio 650 i možeš dvije konfiguracije gonit bez ikakvog problema

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 96
    Posljednji post: 18-08-2008, 00:38
  2. "Power schemes" nece se snimati i resetiraju se
    By imaticx in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 15-11-2007, 16:59
  3. Prijedlog: spajanje foruma "DECT telefoni" sa "Fiksni operateri"
    By Compov in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 27-04-2007, 15:03
  4. Odgovora: 10
    Posljednji post: 02-12-2006, 18:35
  5. Čemu služi "zaštita" (fileova) na D500??
    By maxtheboss in forum Samsung
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 06-12-2005, 19:40

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove