= Citat = Izvorno postao indiana Pregledaj post
hvala bimbi na 'straight forward' odgovoru :-)

Losa vijest po mene, ako sam dobro shvatila po forumima i testovima, je da ne mogu ocekivati prihvatljiv fotografski rezultat pri slabom svjetlu (odnosno na visem ISOu) od dzepnog/torbicnog fotoaparata :-(

U medjuvremenu od kad sam postavila ovo pitanje, jos sam malo istrazivala i doznala da postoji model A650IS sa istom optikom i senzorom kao i G9, a cijena mu je kao za S5 IS. Losije je izrade od G9, a 12x zoom od S5 bi mijenala za kvalitetniju fotku.

Dok tehnologija ne uznapreduje do tog nivoa da nocne fotke stavim u dzep, cini mi se da bi najbolja solucija za mene bila imati kvalitetan mali fotic, opet tipa A590IS (ili neki drugi sa kvalitetnijom optikom, sto jeftiniji?), i polovni Fuji S9600. Vjerojatno bi neki rekli da onda za slicne novce mogu dobiti i EOS350, ali poslusat cu savjet da kad krenes u SLR vode, to je rupa bez dna, a vec jedan hobi koji je rupcaga bez dna imam, tako da mi dodatni ne treba :-P.
Zelim imati fotic uvijek pokraj sebe, a opet i relativno kvalitetno pofotkati koncert, tulum i slicno.
Nacelno se slazem sa natipkanim, iako je vrlo upitno koliko ce fotografije uslikane A650 modelom biti kvalitetnije od oniih dobivenima S5 modelom.

Naime, nije mogucnost optickoga povecanja jedino sto optika ugradjena u S5 nudi vise od optike koja se ugradjuje u aparate kompaktne klase.

Svakako, kvalitetna fotografija u uvjetima smanjena svjetla, je prilicno zahtjevna kategorija za fotografsku opremu. Ultra compact i compact foto aparati se sa takvim zadacima prilicno tesko snalaze ili kao razultat daju fotografije vrlo upitne kvaliete.