Samo da napomenem da je moguće flashati cid 53 sa novim xs++-om....
Evo ljudi ko koristi Linux može i probati novi XS++ ali beta verziju,pa ko voli nek izvoli:
Link na originalni postXS++ CROSS PLATFORM: v4.1 *BETA* CrossFire
The info below is from SE_NSE and is developed by DEVS there.The release is a beta and may damage your phone so use it at your own risk.Will work on Linux only.
Quote:
v.4.1
-Flash SEMC DB2000 / DB2010 / DB2020 / PNX
-GDFS Operations SEMC DB2000 / DB2010 / DB2020 / PNX
-NOTE: When customizing - you MUST have a dir named "cust" and inside that another dir named as the phone name e.g. "W850". Then just unzip your custpack to that directory. So you will have something like: ./cust/W850/HB1_06_Gen_CDA102568/tpa etc etc etc
-NOTE: You need to install libfltk 1.1
-NOTE: YOU WILL NEED TO SET UP CORRECT USB PERMISSIONS OR RUN THE PROGRAM AS ROOT!
XS++ will find it in the dropdown box.
XS++ 4.1 x64 binary:
http://www.4shared.com/file/57657309...__v41_x64.html
XS++ 4.1 x86 binary:
http://www.4shared.com/file/57662992..._v41b_x86.html
Jos jedan thread o XS++ na se-nse
Zadnji uredio ravilov : 30-08-2008 u 04:17 Razlog: dodani [quote] i korisni linkovi
Samo da napomenem da je moguće flashati cid 53 sa novim xs++-om....
w610 modded totally.....
wtf. zast za linux?
Citao sam na se-nse da developeri ne vole windowse........
w610 modded totally.....
daj nemoj zezat.... da je samo za linux je li ko probao na windows???
evo ja sad skinuo... ali je uopste nemogu pokrenuti... ne prepoznaje format u kome je aplikacija...
Zadnji uredio tnt_tunja : 07-08-2008 u 13:32
###1410989180026
Za sada je izasao samo za linux...ali mora izaci za windowse...i naravno valjda hoće....
Ovo je samo beta verzija da se vidi kako radi na linuxu....full verzija ce sigurno izaci i za windowse....![]()
![]()
w610 modded totally.....
Istina je da developeri ne vole win (can't blame them). Manje-vise svi rade na Linuxu i koriste njegove razvojne alate (FYI, ELF je zapravo executable format na linuxu). Zato je po meni bilo samo pitanje vremena kad ce izaci verzija za Linux. Osobno to toplo podrzavam.
I sam uglavnom koristim Linux (da, i upravo sad
), i dosad sam morao rebootati u win samo da npr. stavim drugi camera driver.
Isprobat cu ovaj XS++ sto prije, trenutno ga ne mogu skinuti jer sam na ogranicenoj mrezi, pa cu napisati ovdje kako to izgleda.
Samo se nadajte da ce izaci verzija za win...![]()
Pa rekli su na se-nse da hoće....![]()
![]()
![]()
w610 modded totally.....
ma ja iskreno mislim da ce morati izdati verziju i za Windows... jer ipak je ogromna vecina ljudi koji koriste Win a ne LINUX...
###1410989180026
Shame on them.
Ma izdat ce i za win, ali pocnite se navikavati da ce Linux prije dobivati novije verzije.
No, kao sto rekoh, mali izvjestaj kako to izgleda.
Kao prvo, XS++ vise nije jedan EXE file, nego EXE file i poveca kolicina foldera i fileova. Iskreno se nadam da je ovo zbog bete i da ce to opet postati jedan EXE.
XS++ 4.1 ima kodno ime CrossFire (kao sto se 3.1 zove Darwin). Kad ga se pokrene, dobije se ovakav prozorcic:
A ovako izgleda kad se spoji mob:
Evo i Help > About:
Nazalost, stranice FSX i Patch firmware su razocaravajuce prazne:
Sve u svemu, drago mi je da su poceli raditi i za Linux, ali ova verzija ima puno pravo zvati se BETA, stosta jos jest ili bar izgleda nedovrseno, a ima i pokojih bugova...
Npr. meni je krivo ocitao firmware verziju (ocitao je R4ED001, a na mobu je ustvari R4EA031), pa onda u dropdownu za custpack nema nicega, cak ni \own_custpack, pa je bilo nekih greskica kod spajanja/odspajanja...
Jedva cekam pravu verziju.![]()
Pa mislim da su i rekli da su napravili tu verziju za linux samo da se može spojit i očitat mob.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Cek jeli sigurno da ce se sa ovom verzijom moci otkodirati CID 53 K800i ?
moze se samo flashati,kazu na se-nse da ce se sa sljedecom verzijom moci patchati cid53
a koliko ja znam K850i ce biti sada podrzan ili ???
###1410989180026
u ovoj verziji koja je sada izasla nije,a sad cemo vidjeti sto ce biti u sljedecoj
EDIT:mene samo zanima mogu li se vršiti GDFS operacije na db2020 platformi na cid53 mobitelima
Ja mislim da moze....mislim da su neki pisali da su uspjeli napraviti gdfs backup na cid 53 db2020 mobitelima...![]()
![]()
w610 modded totally.....
je li to mislis i kada izadje full verzija da nece biti moguce ili smatras samo dok je ova beta verzija???
###1410989180026
Rekli su da cemo cekat jos negdje dvije verzije za db3150 i A2....![]()
![]()
w610 modded totally.....
znaci mora se jos cekati..... ii cekati i cekati...
###1410989180026
Sta ces, kao sto vec rekoh, ljudi to tamo rade iz dobre volje i entuzijazma, a ne za pare.
Ako je problem cekati, pridruzite se development timu i ubrzajte stvar.![]()
Ravilov da li moze savet oko USB, xs++ radi ali imam problem sa prepoznavanjem...
ZTE Blade, Gen2, CM7 2.3.5 n148
Trebas postelati permissione na USB portove (trebalo bi biti dovoljno "chmod -R ugo+rwx /dev/bus/usb/") ili pokrenuti XS++ kao root.
Ja sam ovo drugo (root), nije mi se dalo zezati sa permissionima samo za brzu probu.![]()
Zadnji uredio ravilov : 09-08-2008 u 00:42
toliko cekanja da izadje novi XS++,a onda izadje samo za Linux,nasdam se da ce i za windows uskoro...
....SonyEricsson C702....
A sta ces. Imas dvije opcije: ili se prebaciti na ozbiljan OS (a ne na onu igracku od win), ili cekati i nadati se.
![]()
Bookmarks