evo ovako,kupujem novi komp (komponente posebno pa ću slagat) pa me zanima kako znt jel dosta jako napajanje za tu konfu...
kupio bi
procesor AMD Athlon 64 X2 6000+
MB MSI socket AM2 K9N NEO F V2
vga xfx nvidia geforce pci-e gf8500gt 256 ddr2
hdd sata 2 160GB
DVD/RW interni superallwrite & lightscribe
memorija ddr2 800mhz 4GB (2x2gb)
i kučište sa 400W napajanjem....
Jel bi to bilo dosta ili treba nešto jače napajanje???
HVALA
Za ovu konfu bi ti sasvim dovoljan bio i Fortron 400W PNF. Ako ne njega, onda bilo shto od brand name napajanja poput Coolermastera, Chieftec-a, 400-430-450W (ovisno o lovi koja je na raspolaganju).
I josh jedna stvar. Ako se na toj novoj mashini planirash i igrati, pod hitno mijenjaj grafichku karticu.
400 W napajanje je danas minimum ispod kojeg ne bi trebalo ići. Razmisli malo, što ako poželis dodati još jedan disk ili jaču grafičku karticu ili ...
Onda tih 400 W postaje malo na knap .
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
da znam o tome sam i ja razmišljao...grafičku ću sigurno mjenjat....al uzet ću ja za svaki slučaj neko napajanje od 450-500W
Podrazumijeva se da govorimo o napajanju koje stvarno daje 400 W, o nekakvim noname na kojima je napisana snaga bar duplo veća od stvarne ne treba trošiti riječi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Recimo Ćuftek od 450W ti je ovdje logičan odabir...nije skup, relativno tih, a daje popriličnu količinu "soka"...samo eto, razmisli ako ćeš raditi SLI sustav ili dodavati još koji disk (+RAID) razmisli o jačem napajanju kao što je recimo Corsair VX![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks