Postoji li neki program koji može iz pjesme izbaciti određeni glas? Naprimjer: u nekoj pjesmi se čuje glas osobe koja kaže ime pjesme, izvođača ili stranice. Meni to smeta jer kvari pjesmu, a pjesma je nova i našao sam samo tu verziju na LimeWire-u. Pa ako ima, volio bih da mi kaže ime i ako je moguće, da mi date link (ako ne ovdje, onda pm).
![]()
Zadnji uredio The Judge : 25-07-2008 u 20:19
ne ne vjerujem da takav program postoji jer sam se i ja za to zanimao pa znam....postoje neki programi koji to "rade" ali to je muljaza...uglavnom ti svi programi nista ne pomazu samo malo zamuljaju zvuk ali opet se cuje ono sta ne bi trebalo
Naslov ti je dosta los...
Postoje programi,al rezultati su nezadovoljavajuci,i ne preporucam da ih koristis...
![]()
Teško, jako teško. Nešto slično smo pokušavali davno u Cool Editu Pro al rezultati su bili vrlo loši. Uglavnom ne vrijedi truda.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Onda ti jedino preostaje da si izrežeš taj dio pjesme, koji te iritira.
Da,nekad,sad sam ja baš pokušavo sa nasljednikom od Cool Edita,Adobe Audition 3.0,ali bezuspješno...
Recimo,kad sa originalnog cd-a izvučeš pjesmu,onda već se osjeti nešto,ali to opet ovisi o kanalima,kak su usnimljeni...
Jer glas je mono zvuk,tzv central channel..A ako ti makivaš centralni kanal(glas) a nešto se isto "vozi" po tom kanalu,znači..iščupat ćeš i to....
Znači vocal cut ti je moguć u dva slučaja;1. Sa jako gadnom skupom opremom 2. I u serijama ala CSI i te gluposti....Od kuće radinosti...;nula bodova...
nije da se pravim pametan,nego,bavim se sviranjem od svoje 7 godine,tak da znam...sve sam pokušavo...
makivaš > WTF??? Prevedi mi to.
Zašto bi glas bio mono? Može biti i stereo, ako imaš stereo mikrofon i to čisto OK ispadne kad se snimi.
U pjesmama koje 90% nas sluša nema centralnog kanala, postoje samo lijevi i desni. Centralni, prednji desni i lijevi, stražnji desni i lijevi te subwoofer postoje u DTS formatu. Glazba koja je tako snimljena će nekima zvučati predobro, a nekima pak prejadno. Ja sebe svrstavam u drugu grupu jer u 5.1/7.1 volim slušati/gledati samo filmove dok pjesme samo u stereo.
Da ne pametujem previše, problem je u tome što naš glas radi na određenoj frekvenciji odnosno zvučnom spektru, a isto tako i glazba u pozadini radi na drugoj frekvenciji/spektru. Dok su te dvije frekvencije odvojene, glas se može eliminirati, a čim se poklope, to više nije moguće. U tom slučaju nastaju razna izobličenja što na kraju ne liči ni na što i ne vjerujem da ikakva oprema to može maknuti.
šta da ti prevedem?
Da..postoje lijevi i desni kanal....naravno...ali glas je centralni kanal,kakav stereo glas...Pa kak bi to zvučalo...Stereo suround je sasvim druga stvar...
je..ti možda čuješ u jednom zvučniku bubanj,koji prelazi lagano amplitudiran u drugi kanal i tako dalje... a kak će to glas napravit?
Sad pjeva iza tebe,začas u zahodu i neznam gdje...![]()
Očito nisi čuo za stereo mikrofone, dijele se čak i uz neke matične ploče...Kad pjevaš s lijeve strane, čuje se na lijevom zvučniku, kad pjevaš s desne, čuje se na desnom.
Čekaj,kad držiš mikrofon s lijeve strane usta?Zezam se...naravno da postoje takvi mikrofoni,ali mi pričamo o dvije različite stvari.... No,ja nebi da više idemo u off topic,jer smo već debelo zaglavili..
Zaključak cijele priče; Programi koje mi koristimo nemogu maknut čisto vokal iz pjesme...
Probaj naći instrumental pa presnimi taj dio koji ti se ne sviđa. Ili, ako je taj dio refren (ili ga ima na još nekom dijelu u pjesmi) presnimi s tim dijelom- koji je "normalan". Kužiš?![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Može ti poslužiti MIDI u najgorem slučaju, ali ćeš teško izvući za ti se ne skuži prijelaz.
Ono što je The Judge govorio ima smisla ako je to jedina informacija koja ima jednaku amplitudu i fazu na oba kanala, pa bi oduzimanje lijevog i desnog kanala izbacilo glas, ali bi nastao mono zvuk, ali recimo bas bi bio problem (zvučalo bi kao da su zvučnici blizu i u protufazi) i ne bi baš dobro ispalo.
Treća opcija je kvalitetan frekvencijski filtar, puno vremena i strpljenja, a kako se radi o relativno kratkoj dionici, vjerojatno bi u najgorem slučaju uspio barem prigušiti glas. Po meni se to ne isplati radit.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
s obzirom da se u 99% slučajeva radi o već smiksanoj stvari, opciju brisanja samo tog glasa možeš zaboraviti.
a uz to, poanta voiceovera i je ta da te iritiraju, te da na taj način zaštite dotičnu stvar od nelegalne uporabe...
Zadnji uredio V3rt!g(o) : 29-07-2008 u 21:12
ja za to koristim (kad mi treba) virtual dj i je da nije zadovoljavajuć al ima vocal +/- tak da ak se malo igraš tamo s bassom može se zadovoljavajuće dobar zvuk dobit
Bookmarks