Pokusaj s drugom sifrom... Ja imam opciju da se komp pali s bilo kojim dugmetom ta tipkovnici,a ovo s sifrom nisam nikad vidio... Mozda igraju ulogu driveri za plocu...
U BIOS-u sam uključio opciju power on by keyboard i upisao lozinku koju je potrebno unijeti na tipkovnici da se upali komp (druga varijanta je paljenje sa nekakvim power gumbom kojeg ja nemam na tipkovnici). No, upisivanjem tih pet slova komp se ne pali.
Matična je Gygabyte EP35-DS4.
Pokusaj s drugom sifrom... Ja imam opciju da se komp pali s bilo kojim dugmetom ta tipkovnici,a ovo s sifrom nisam nikad vidio... Mozda igraju ulogu driveri za plocu...
Probat ću s drugom šifrom i također stavit opciju da se pali s power gumbom - možda je to bilo koji gumb. Da li trebaš držat gumb pritisnut par sekundi kad pališ preko tipkovnice?
Power gumb je jedan jedini na kućištu kolko znam. Alternativne moetode paljenja su kolko se sjećam Power on by hotkey, Power on by any key i ovo s passwordom. Hotkey je npr kombinacija tipki (ctrl+F1 npr).
Koristiš li usb ili ps/2 tipkovnicu? Da li ti usb tipkovnica dobiva napajanje kad je komp ugašen (moja matična to recimo nema tako da otkad koristim usb tipkovnicu ne mogu koristiti taj feature, novije matične su valjda evoluirale po tom pitanju)?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Koristim ps/2 tipkovnicu. U uputstvima od matične piše: You need an ATX power supply providing at least 1A on the 5VSB lead. Vjerujem da je taj uvjet zadovoljen jer imam Corsair TX 650w napajanje. Dvije su opcije koje se mogu odabrat u BIOS-u: unos šifre do 5 znakova ili taj power gumb (piše press power button on the windows 98 keyboard to turn on the system). Valjda po nekom standardu postoje win98 tipkovnice sa tim power gumbom. Uglavnom, čekam da mi se sad skine nešto s neta pa ću probat stavit na taj power gumb i pritiskat tipke po tipkovnici - možda naletim na neku koja pali komp.
Da, napajanje zadovoljava uvjete. Ako ti ne pali s pet znakova, probaj s jednim. Isto tako, uključivanje pomoću dvoklika na miš je isto fora, ali pritom ne bi smio pomicati miš nego kliknuti kao kad otvaraš neku aplikaciju.
Unio sam šifru od 2 znaka - pomislio sam da možda nije fora u tome da ih treba pritisnut istovremeno (što je s 5 znakova nemoguće, al nikad se ne zna što je neki programer zamislio) no neće niti istovremenim pritiskom na ta dva znaka niti kada ih upišem jedan za drugim.
Ne znam, možda je do tipkovnice (microsoft multimedia keyboard). Treba mi ta funkcija da ne moram svaki put otvarat "vrata" na kućištu kad palim komp. Pa bi bilo zgodno da se pali na unos "upali" kombinacije. Ne reagira ni kad odaberem opciju sa power gumbom.
Odustajem![]()
moras unit sifru i uprit enter
Enter je rješenje problema. Dobro da su u uputstvima napisali samo da se unese šifra, teško im je bilo dodat i da treba enter pristisnut![]()
Hvala svima, problem riješen.![]()
Prije neg se tema zatvori,ne treba nis dugo drzat kad je "any key" opcija aktivirana... Samo stisnes kratko bilo koju tipku...
budući da nemam anykey opciju, a to sa power buttonom ne radi, ostaje mi samo varijanta sa "passwordom" - mogu stavit jedno slovo npr. pa je ok.
Problem je što kad upalim komp, ugasim ga i ne isključim na prekidaču od napajanja stvar funkcionira (npr "upali" + enter) ali ako je komp bio isključen na napajanju i ponovno uključeno napajanje tada neće
Nije ta opcija od životne važnosti ali je korisno da ne moram svaki put otvarat poklopac na kućištu jer je ispod gumb za uključivanje. Sad da li je to normalno što neće u gore opisanoj situaciji? Valjda neću rasklimat poklopac za 2-3 mjeseca
Pa jel tvoj gumb za paljenje neispravan,ili je na glupom mijestu i nepristupacan?
Ako je neispravan,imas po Chipotekama taster u protuvrijednosti čunga-lunge,pa ga zamijeni. Samo pratis kabel iz gumba,i odspojis ga na ploci,te upiknes novog... Ja npr. svaki put kad ugasim PC,na produznom kablu ugasim onu sklopku sto je isto kao i da sam iskljucio onu na napajanju (sto se kompa tice). Tad vise anykey opcija ne prolazi i to je jasno. Zato ide uvijek s gumbom za paljenje...Nisam 100% skontao sto te muci...
![]()
kad isključim sklopku na napajanju i ponovno je uključim tada mi neće upalit komp preko tipkovnice nego samo preko gumba za paljenje na kućištu. nakon shutdowna (ukoliko nisam isključio i prekidač na napajanju ili isključio preko sklopke na produžnom) pali preko tipkovnice. ako je to u redu, onda ok. ali kad se ukjuči sklopka na napajanju (i da je pod naponom - dakle i na produžnom uključeno) trebao bi valjda dobit toliko struje da se može palit preko tipkovnice?
To je ok kad iskljucis napajanje da se kasnije nakon sto ga ukljucis nece preko tipkovnice upalit... On tu struju dobije ako je napajanje ukljuceno i pod naponom je,al stvar je u tome sta tu postavku BIOS ne pamti koliko i druge postavke,i zato ti nece upalit preko tipkovnice ako iskljucis napajanje ili produzni neko vrijeme. Prakticki,zaboravit ce postavku da si mu zapovijedio da se pali preko tipkovnice,i naravno,kad nakon iskljucivanja napajanja,ili produznog,nece reagirat na tipkovnicu... Dakle,postavka je aktivna do prvog iskljucivanja napajanja ili tog nesretnog produznog... Uh...![]()
Bookmarks