Prvo što mi pada na pamet, a fizički je moguće, je dopplerov efekt koji uz čestične valove (zvuk) vrijedi i za EM valove u tvom slučaju.
Situacija: U autu ste, razgovarate na mob i s nekih 100 kmh naglo stanete na semafor. I tako nekoliko puta.
Pitanje: zbog cega pri tom stajanju dodje do smetnje na telefonskoj vezi? S tehnicke perspektive? To sam primjetio odavno i nikad mi nije bilo jasno, jer po nekoj logici ako EM valovi putuju 300 tisuca kmh onda se to ne bi trebalo dogadjati?
It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...
Prvo što mi pada na pamet, a fizički je moguće, je dopplerov efekt koji uz čestične valove (zvuk) vrijedi i za EM valove u tvom slučaju.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
To bi imalo logike samo ako mobitel ima mogučnost kompenzacije dopplerovog efekta, jer je on vezan za brzinu, a ne ubrzanje. Međutim, ako je kompenziran, a dođe do naglog zaustavljanja, nekratko se pojavi nadkompenzacija i frekvencijski pomak.
Ovo gore je samo teorija koja se veže na teoriju dopplerovog efekta. Međutim, mislim da se tu ne radi o doppleru, jer se frekvencija vala mijenja pri brzini 100 km/h (EM valovi) za otprilike 0,00003 % što je zanemarivo u odnosu na oscilator koji je u mobitelu i propusni opseg koji se koristi, pa prema tome nema utjecaja na mobitel, kao ni potrebe za kompenzaciju.
Mene zanima jedna druga stvar. Kako ti možeš pričajući na mobitel, voziti 100 km/h, naglo kočiti na semaforu i pri tom još primjetiti smetnje na mobitelu :-)
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Meni nikako ne pada na pamet zasto kocis pri 100 kmh na semafor?
Pa brale to se ne koci,produzi se! =)
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
slavonska avenija i taj dio, jako dobar primjer, u trenu ti se svi voze oko 80-100 i onda se pojavi crveno na semaforu, pa da vidiš kočenja..
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
hamm
koliko ja znan zabranjeno je pricat na mob i vozit hhh
a ako imas hands free mozda u toj varijaciji bt veza bude pod dooplerom
samsungu se to ne dogadja![]()
Vidim da se ovo iz tehničkog pitanja pretvara u neko "nadnaravno"
Možda, kad zakočiš, val ti fula mobitel(može bit
)
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
možda je val daltonist pa ne vidi crveno svjetlo na semaforu pa produži, kada shvati da se mobitel zaustavio,zakoči i ubaci u rikverc![]()
![]()
![]()
![]()
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
promjeni brenze. naime, kad naglo zabrenzas sa potrosenim plocicama, sa diska frcaju iskre na 900mhz i to ti se cuje na mobu
(al fakat ozbac)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ne radi se o nikakvom divljanju nego o voznji konkretno vukovarskom i to nocu kad nema prometa, a razgovor je bio s brbljavom curom pa sam dobro primjetio da je prekida, ono izbacuje cijele rijeci kao kad imas 1 crticu signala.
To mi se prvi put u zivotu dogodilo davne 1999. i to na nokiji 5110. Naravno, nisam ja vozioSad me bas zainteresiralo jer prema ovom sto znam o GSM sustavu i EM valovima to se ne bi trebalo dogadjati
![]()
Dopplerov effect mi zasad zvuci najuvjerljivije.![]()
It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...
krivi quotehehe
![]()
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Lijepo se okani voznje s mobom,i nece se vise ponavljat...![]()
stvarno je delikvent...ja sam cuo da neki voze i bez svjetala .. ili nezavezani..kakva dekadencija
Bookmarks