Pa nakon sto se reboot-a ostavi 10-tak sekundi ili u biosu podesi da se buta s harda, jer ti je sad podešeno da se buta prvo s cd-roma. I prije svega formatiraj particiju i mora raditi.
Neko vrijeme koristim linuxe, ali se ipak zelim vratit na windowse pa sam isao instalirati xp, sve je teklo glatko, iskopirale su se datoteke i kada se komp resetirao nije htio ici dalje samo mi je nudio boot sa cd- a, i tako nekoliko puta pa sam probao sa vistom no dogodila se ista stvar, a sada dok pokusam instalirat xp, nakon resetiranja ni ne nudi boot, vec sam ode na ponovnu instalaciju. Kako da izbrisem linuxe i stavim xp bez gubljenja podataka?
There are no shortcuts in evolution.
Pa nakon sto se reboot-a ostavi 10-tak sekundi ili u biosu podesi da se buta s harda, jer ti je sad podešeno da se buta prvo s cd-roma. I prije svega formatiraj particiju i mora raditi.
Kad se boota s cd-a, započmi instalaciju i kad se prekopiraju datoteke, komp će se rebootati i prije nego ti se počme bootat s cd uđi u bios i pod first boot deveice stavi hard i mora raditi.
Da ti GRUB ne pravi probleme? Probaj nakon instalacije, kad on reborta, opet ući u install cd i tamo u recovery consoleu upisati fixmbr i fixboot. Naravno, stavi i u biosu da se boota s harda.
Nisi onda formatirao disk kako treba. Operativni sustav ne koristi NTFS file system kao defaultni,vec koristi Linux Native koji nece podrzat Xp na particiji dok je ne formatiras. Ako ne uspijes s svog kompa formatirat disk u NTFS file system kojeg Xp zahtjeva,iscupaj disk,i formatiraj na nekom drugom kompu. Najvjerojatnije ti se disk nece pojavit u My Computer izborniku,al ne brini,to cemo ti objasnit kad dode do toga... Eto...
Sve ukloni s diska. Dakle,kompletno formatiranje u NTFS...
Mislim da bi to pomoglo,al isto pricekaj da netko jos potvrdi,ili ti mozda nesto bolje preporuci... Fixboot i fixmbr (po meni) moraju ic prije formatiranja. Nisam to nikad radio,tako da ti ne mogu zagarantirat 100%...![]()
daj si skini g-disk s neta, i particije makni i formatiraj i radit ce 100%
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
evo, tek sad polako przim svu glazbu s harda, ima jos kakva nova preporuku prije potpunog brisanja?
da, odnesi komp u neki mali servis gdje se nalaze ljudi sa velikim znanjem i plati im da sve obave za tebe...
Tu bi ti ubunta pomogle, jer bi mogao dignuti linux, bez diranja po disku i instalacije. Pokušaj s nekih partition managerom viditi je li ti particija aktivna. Pokušaj iz setupa od XP-a izbrisati, pa ponovno kreirati particiju na koju instaliraš.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Meni također nakon reboota nije htio pokrenuti dalje instaliranje, ali ni bootati sa CD. Riješio sam to sa CD-om od Win 98.
Dali si siguran da instaliraš na C disk, jer kada sam ja odabrao D, nije mi htio pokrenuti setup.
Nije važno dali je first boot CD ili HDD, jer, ako ne stisne neku tipku da boota sa CD-a, boota sa HDD-a.
ma ne znam, sve sto mi je bitno sam skopirao na drugi hard ili sma sprzio na dvd- e i sad mogu kompletno formatirat hdd na koji planiram inst xp, zanima me dali ce nakon toga radit sigurno ili treba jos nesto posebno postelavat?!?
Trebalo bi sve raditi. Ali, nikad nemogu 100% garantirati.
Ako si sve skopirao, probaj. Nemas što izgubiti osim vremena.
javim rezultate!
Obriši tu particiju na koju pokušavaš instalirati XP, ponovo je napravi, formatiraj i onda instaliraj XP.
Mislim da je to vec pokusao, i nije uspjelo.
evo formatirao sam cijeli hard i javljam vam se s windowsa!![]()
Bookmarks