A oprosti, kako da mi znamo koji i kakav komp imaš? BTW, ako nije stariji od 10 godina, možeš kupiti bilo koju pržilicu.
evo ovako kupio bih novu dvd przilicu a neznam koja bi mogla na moj komp tako molim vas da me uputite
A oprosti, kako da mi znamo koji i kakav komp imaš? BTW, ako nije stariji od 10 godina, možeš kupiti bilo koju pržilicu.
ja znam samo da imaju dvije vrste na koje moras paziti pri kupnji: IDE/SATA i IDE/PATA.
opet će vas levi isfolirat.Tako je prpšli put nadograđivao konfiguraciju a vi se ubili slaganjem
Zatvorite mu post pa neka se idući puta naući![]()
Kako nisi naveo nikakve potrebne podatke, a internet nije tolko napredovao da mi možemo vidjeti što ti imaš u kompu, pogledaj sljedeće linkove i odaberi bilo koji pržilicu za koju si spreman izdvojiti određeni iznos novca:
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx...00&podgrupa=14
http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp...ptpog&c=C20107
http://www.links.hr/index.php?option...egorija=052112
Jednom si već preveslao ekipu, ne bi volio biti na tvom mjestu i to napraviti opet. Sretno u kupovini!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
DVD przilica moze na svaki komp, samo je napajanje bitno da je kod kompa jako jer ona se puno napaja i to kad se maksimalno vrti.
@ REX to ti samo vrijedi to pata/sata za hard diskove ali ne vrijedi za dvd przilice i opticke pogone
Živi kao da ti je svaki dan posljednji
Ako će ga utješiti kod mene dvd pržilica i dvd rom uz napajanje od 300W (ali ne pravih) sasvim normalno radi. Ne troši pržilica tolko da zbog nje treba kupovat jače napajanje.
A čisto informativno, postoje SATA pržilice, PATA je odavno mrtav pa se to odrazilo i na optičke pogone.
preporučio bih neku pioneerovu. Imam je već 2-3 god i radi bez problema. Iako mislim da je to sve manje više isto.
Napajanje nije problem - imam u kompu sa nekim jeftinim napajanjem 400w koje je došlo s kućištem dvd rom i dvd pržilicu i nema problema. Nije to grafička da treba jače napajanje.
E vidiš, meni su dvije pioneerove riknule. Zato sumnjam da u tom nekom normalnom cijenovnom rangu možeš naći marku koja će se posebno istaknuti.
ja imam LG-evu i radi odlicno.
@ josip su ja kad sam iso uzimat przilice ja sam moro rec da uzimam IDE/PATA jer matincna mi ne podrzava SATA
MATICNA-mb asrock p4s55fx+
PROCESOR-CPU intel pentium4 2400mhz
COOLER-cooler za pentium4
MEMORIJA-256mb pc2700 ddram
HDD-40gb 7200
GRAFIČKA-ati radeon 9200-8x (128mb)
to je moja konfa e sad koja przilica mi odgovara a da naravno nije skupa(imam oko 200kn za uloziti u to)
Znači, matična ti ima sata konektor, provjeri još dal na napajanju imaš sata konektor (crni, tanji od običnih konektora). Ak nemaš, kupiš adapter za kakvih 10 kuna.
A sad, svatko ima osobna iskustva. Moje je da sam imal prže svih mogučih proizvođača nit jedna nije krepala (je jedan prastari cdrw, mislim da je bil CyberDrive). Jedina stvar koju gledam kod nove prže je da je crne boje.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
gdje se moze vidit da li imam sata konektor(na napajanju...ali gdje tocno s vanjske strane kompjutera ili ga moram rastaviti da vidim?)
SATA konektor koji izlazi iz napajanja (moraš otvoriti komp da bi ga vidio):
Ako ga nemaš onda kupuješ ovaj nastavak:
![]()
ma mozda si to dobio uz maticnu (ja jesam) kada si kupovao racunar (ako si nov uzeo)... gdje si sacuvao (ako si pametan) sve cd-ove sa driverima i manuale i jos kojekakve plastikice kabla sarafcice i gluposti koje dobijes uz nov racunar pogledaj medju tim stvarcicama ako si sacuvao to.
jao kak sam se razbacal sa zagradicama.
evo kako to izgleda u real lifeu ako ti nije dovoljna gornja slika,reko da se ne mucis da ne otvaras centralnu da vidis iz prve ruke kako to izgledasalim se otvoreno mi je kuciste stalno pa nije bil tesko slikat. klikni na sliku uvecaj sebi
![]()
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
evo pogledao sam na maticnoj nemam onih 5 crnih i 1 crveni ulaz sto znaci da ga mogu spojiti samo preko pata-ide jel to tocno
moja preporuka PLEXTOR
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
tnx hvala svima kupio sam neku lg-evu przilicu za 200 kn i jos nesto sitno![]()
samsung S202 ili s203 serija , LG 6x serija boljih trenutno nema.
For the hoven lands...
Bookmarks