...a čuj, netko mora naić na "fuš", a ovaj put si to bio ti...
...podaci bi trebali ostat, osim ako ne budu dizali nove windowse - stoga bih ti preporučio da ih nazoveš i napomeneš neka ti spreme podatke...
Pošto sam taj laptop kupio 28.03.2008., dakle samo nakon malo više od 2 mjeseca, laptop je crkao.
Nije reagirao HDD, čak nisam mogao otvoriti onaj dio za CD/DVD. Poslao sam ga u servis u ZGB.
Danas sam ih kontaktirao, dijagnoza je - otišla matična ploča, i pošto je pod garancijom, oni su naručili novu.
Sada pitanje, jel baš normalno da na laptopu od 5 somova matična crkne u dva mjeseca?
Drugo pitanje - hoću li ostati bez svih podataka koje imadoh na laptopu? Pretpostavljam da je matična jako skupa i da nema garancije, popravak bi sigurno bio bespredmetan (ispravite me ako sam u krivu).
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
...a čuj, netko mora naić na "fuš", a ovaj put si to bio ti...
...podaci bi trebali ostat, osim ako ne budu dizali nove windowse - stoga bih ti preporučio da ih nazoveš i napomeneš neka ti spreme podatke...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Nista cudno sto je otisla maticna.Zna se desiti i na skupljim i razvikanijim modelima.....neces ostati bez podataka jer su isti na HDD.Maticna je jako skupa i u slucaju da se ponovo pokvari duboko bi morao potegnuti u djep.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Pa ako ima garanciju (najmanje godinu dana) onda bi mu morali tih godinu dana mjenjati maticnu kad god mu crkne... Mislim ako je problem u necemu drugome sto je sprzilo, a ne u maticnoj... Ako je jednostavno problem u maticnoj onda neces imati vise brige... Tesko da ce ti opet crknuti, mislim postoji mogucnost, ali relativno mala...
A to da ti nesto crkne u laptopu nakon mjesec dva, to ti samo moze biti sreca... Zamisli da ti se maticna mucila godinu dana i onda nakon sto ti istekne garancija crkne... Vjeruj mi ovako je bolje...![]()
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Ma, taj laptop je odisao da nije napravljen kako treba. Tako jeftin look, komplicirana tipka Off/On, muzika koja krči i na zvučnicima i na slušalicama... Našlo bi se još za nabrojiti.
Ne znam, prije njega sam imao HP compaq 6110, dvije i pol godine i tada je otišlo osvjetljenje ekrana. I dalje je bio stroj. Tako da me ovo baš neugodno iznenadilo.
U Mobisu!
Ako si imao dvije particije i svoje stvari držao na drugoj particiji, znači ne na istoj od windowsa, onda će ti ostati. Ali ako imaš samo jednu particiju, onda ćeš ostati bez toga. Naravno, pod uvjetom da će morati ponovno stavljati windowse.
Ma, kupio sam novu Toshibu A300 Satellite, 2 godine jamstva tako da vjerojatno F.Siemens ide "na put" kad se vrati sa servisa.
Stavljao sam sve podatke na particiju gdje je Vista tako da će mi sve nestati, ali možda to ni nije tako loše.
U Mobisu!
To se nikada ne radi. Uvijek imati minimalno dvije particije i na onoj koja je sistemska ne spremaju se dokumenti.
Ne bude ništa nestalo, osim ak je u pitanju ljudska sila. Osobno bih im napomenuo da ne diraju ne reinstaliravaju ništa. Stari windowsi budu radili na novoj matičnoj.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
OK.
Znate li možda barem okvirno, koliko košta ta matična? Čisto me zanima iako je neću platiti.
Sam laptop me je koštao 4999kn u Ve-Mil-u.
U Mobisu!
Sumnjam da bu dobio nekaj drugo. Ugl, prilokom prvog starta na drugoj vrsti matične, windowsi budu našli nove sistemske "devajsove", iskočil bu "found new hardware" jedno 10 puta i to je to. Ne obečavam da bu sve radilo tip-top, no par puta sam to napravil i nije bilo nikakvih problema.
Ugl, to je samo da si napravi backup podataka, nakon toga je dobro sve zdrobiti i staviti friške, ak zbog ničeg drugog onda čisto zbog "fuj bljak stari windowsi" osječaja![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Velim, jer ja kada sam prije nekoliko godina mijenjao zgorenu matičnu, morao sam ponovno stavljati windowse jer je bio u pitanju drugi chipset. Or so they've told me.
Bookmarks