Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 21 od 21
    Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[Promocija] seemplee.com

Tek sam nedavno ušao u vode izrade web stranica i za sada se držim samo html-a i css-a. Nije toliko bila moja ideja koliko mi je par ljudi reklo da bih mogao napraviti sajt za sebe preko kojeg bih mogao naći ponekog klijenta. Nakon dvije napravljene web stranice, napravio sam jednu i sebi. Sajt je napravljen je u cca 4-5 dana, mada su se dijelovi sajta mijenjali iz dana u dan kako ne bih bio zadovoljan sa nečime.

Na žalost, portfolio koji je gore je mršav, jer 95% mojih radova je napravljeno na trenutnom i bivšem radnom mjestu i njih ne smijem prezentirati kao moje vlasništvo. Ali, s vremenom...

www.seemplee.com

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    poradi na poštivanju W3C standarda, dizajn koji si složio mi je kul, ali obzirom da radiš samo html+css, XHTML standards mode validiran je 'a must' ako želiš nekaj ozbiljnije raditi u tom uskom segmentu (web dizajn bez developmenta iliti programiranja, ali i općenito treba radit webove po standardima). sretno i dalje...

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Već vidim kako će me ta pravila stjerati u grob. Čitava nauka oko izrade web stranice. Najgroznija mi je činjenica što sam 2 i pol mjeseca pohađao seminar iz web dizajna, a ispada da smo prošli 5% ukupne materije. Imam ja još puno žganaca za papati, a zdjela mi se čini tako velikom i dubokom.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Necu previse cjepidlacit, stranica je izvrsna, i definitivno bi postao tvojim klijentom! vrlo je jasna, pokazuje djelatnosti! mislim da obavlja svrhu

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao frish Pregledaj post
    Već vidim kako će me ta pravila stjerati u grob. Čitava nauka oko izrade web stranice.
    ma nije kvaka u nauci, kvaka je kad to savladas (recimo da izradjujes u xhtml 1.0 strict) da ce ti > 95% layouta izgledati istovjetno u svim novijim browserima i imat ces sitno posla natjerat da zgleda 100% isto i ustedis si gomilu muka i problema.

dok si na html 4.01 transitional - u startu ti to razliciti browseri prilicno razlicito rendaju...

u svakom slucaju, ima stila u tom kaj delas, meni se jako svidjelo. to ti je vec jako dobar pocetak, fuckas standarde ak to ne zgleda dobro. a tvoje zgleda... pa kad savladas malo i tehnikalije - na konju si.

zaleti se na www.csszengarden.com i napravi svoj laoyut za doticni (tu ces skuzit kak je njima strukturiran html dokument i kak za takav treba pisat CSS. a i nauciti da se puno toga moze bez tablicnog layouta). ako slozis svoj dizajn za zengarden, baci i to u svoj portfolio tamo, zanima me vidjet kaj si slozil...
    Zadnji uredio zappan : 14-06-2008 u 16:22

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidiš, nas su učili ovakvom metodom i trenutno znam samo nju. Vjerujem da ću s vremenom napredovati i da ću mijenjati tehničke strane izrade web stranica, ali do tada će ipak proći nešto vremena. Tek sam zašao u ove sfere. Kad je u pitanju "programiranje", znači kodovi i ostalo, tu mi treba puno više vremena da nešto shvatim, povežem i primjenim. Yeah, another dumb designer.

SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan Pregledaj post
    ma nije kvaka u nauci, kvaka je kad to savladas (recimo da izradjujes u xhtml 1.0 strict) da ce ti > 95% layouta izgledati
    Nitko normalan ne koristi strict
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    ma nemoj.
    http://www.muzika.hr/fanclub/
    http://www.muzika.hr/kalendar/2008/
    http://www.muzika.hr/kalendar/2007/

za manje webove, blogove, portfolio sajtove i sve ono nad čim imaš kontrolu unosa podataka koji se prikazuju koristi se strict zato što se može. tj. koriste ga oni koji ulažu u svoje znanje, sposobnosti i vještine.

meni je uvijek žao vidjeti da dobar dizajner radi u 4.01 transitional jer browseri to automatski rendaju u quirks modu, prijelaz na html 4.01 strict, ili xhtml 1.0 rješavaju u startu dobar dio problema s razlicitim rendanjem stranica u različitim browserima. to je razlog zašto težiti strictu (ne hvalisanje ako je netko pomislio). ignorant je najlakše biti, al ulog u znanje se vrati kad tad...

transitional mi je opravdan na ogromnim portal sajtovima gdje ne možeš imati kontrolu nad svim sadržajima ili zbog 'legacy' sadržaja koji bi trebalo preurediti. ali s tendencijom prema strictu u onom dijelu koji možeš kontrolirati. i za kraj, BBC: XHTML strict i valid - dakle može se i na velikim portalima

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidiš, nas su učili ovakvom metodom i trenutno znam samo nju. Vjerujem da ću s vremenom napredovati i da ću mijenjati tehničke strane izrade web stranica, ali do tada će ipak proći nešto vremena. Tek sam zašao u ove sfere. Kad je u pitanju "programiranje", znači kodovi i ostalo, tu mi treba puno više vremena da nešto shvatim, povežem i primjenim. Yeah, another dumb designer.
    čuj, mogu ti reći samo puno sreće, uloži truda u to. smisla za dizajn imaš, ovo kaj si radil meni zgleda vrlo dobro, interesantno i moderno... tak da - samo nastavi!

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam diskusiju i online help sa rospayom sinoć, pa mi je neke stvari objasnio, mada je to samo kap u more onoga što ja još moram savladati. Ali kada dođe do sukoba mišljenja oko toga kako nešto tehnički izvesti, onda ću jednostvno morat probat obje solucije i vidjeti koja meni najbolje paše, leži. Ali u svakom slučaju, prijedlog i konstruktivnu kritiku je uvijek dobro čuti/pročitati. Dizajn je ipak manje-više nešto oko čega smo subjektivni. I tamo postoje neka pravila, ali ako njih prekršiš, nije tako strašno.

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    Zašto to misliš?

Ja upravom radim na jednom projektu koji će biti strict, a sav sadržaj koji će korisnici unositi će biti još gori od strict-a, tj. imat će ograničenu količinu html elemenata i točno određene atribute koje smiju koristiti.

TinyMCE sa specificiranom whitelistom + HTML Purifier na serverskoj strani i ja miran.

Ukoliko se predomislim, javit ću ti, za sada se čini obećavajuće

@frish, nije loše, samo ti ne bih preporučio siva slova na bijelo-sivoj podlozi jer je teško čitati.

Što se korištenja tablica za layout tiče zaboravi odmah u startu i traži povrat novaca tamo gdje si bio na tečaju. Uz malo googlanja naći ćeš milijun i jednu stranicu u kojoj je jako lijepo objašnjeno zašto se tablice ne koriste za layout već samo za, kao što im ime i sugrerira, tabularne podatke.

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Godina
    33
    Bodovi
    18.575
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.575, Nivo: 33
    Bodovi: 18.575, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sve pohvale od mene
    Lijepo,pregledno...uredno napravljeno,mozda jos malo sadrzaja treba nabacit,al sve je u najboljem redu ...ovaj logo pri vrhu je isto tako za pohvalu...ne znam zasto ali me se izgledom najvise dojmila sekcija kontakt

I btw. makni ono: web hit counter,na dnu ovog texta na pocetnoj.

@gog
    Pa ova se slova bas najvise uklapaju u cijeloukupnu sliku sajta...pozadina i to sve,izgleda profesionalno...
    Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @gog

Možeš si mislit kak ću dobiti novce natrag. Evo. Svatko je svog mišljenja kako se što mora raditi. Ako su nama tako pokazali, ja kao početnik drugačije ne znam i neću znati još neko vrijeme. A što se sivih slova tiče, ne znam, meni je kontrast i više nego dovoljan da bude čitak.

@f.e.a.r.
    Taj webcounter treba biti nevidljiv, odnosno treba postojati samo kod koji se vidi u sourceu, a zašto nekad iskoči, pojma nemam. To mi služi čisto da vidim kakva je posjećenost. Što se sadržaja, više ga ni ne može biti. Nije to portal sa vijestima. Stavio sam od teksta i slika ono što mi treba.

SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ zappan i gog

to sam spomenuo vise iz zafrkancije, narocito zbog frishkijeve stranice koja je manje-vise staticna i sav HTML je kontroliran (razdvajanje sadrzaja od prezentacije, previse koristenja JS-a i druge stvari su problem, but I digress) pa nema smisla koristiti transitional...

Ja upravom radim na jednom projektu koji će biti strict, a sav sadržaj koji će korisnici unositi će biti još gori od strict-a, tj. imat će ograničenu količinu html elemenata i točno određene atribute koje smiju koristiti.
    Za jednostavan unos podataka bez puno djidja dovoljno je dozvoliti par tagova da bi se zadovoljili osnovni uvjeti kakvog-takvog formatiranja teksta (a da se ne dira tipografija, jel).
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @gog

Možeš si mislit kak ću dobiti novce natrag. Evo. Svatko je svog mišljenja kako se što mora raditi. Ako su nama tako pokazali, ja kao početnik drugačije ne znam i neću znati još neko vrijeme. A što se sivih slova tiče, ne znam, meni je kontrast i više nego dovoljan da bude čitak.
    Znam da nećeš, to je bio figure of speach

Je, najlakše je reći ja sam početnik, drukčije ne znam, tako ćeš zauvijek i ostati početnik. Sjedi i kopaj

Što se slova tiče, da, _tebi_ je kontast dobar, mogu i ja pročitati, ali sigurno postoje ljudi koji ne mogu, bilo zbog loše kalibriranog monitor, bilo zbog problema s vidom.

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog Pregledaj post
    Je, najlakše je reći ja sam početnik, drukčije ne znam, tako ćeš zauvijek i ostati početnik. Sjedi i kopaj

Što se slova tiče, da, _tebi_ je kontast dobar, mogu i ja pročitati, ali sigurno postoje ljudi koji ne mogu, bilo zbog loše kalibriranog monitor, bilo zbog problema s vidom.
    A, jbg kad jesam. Ako ću čekati da naučim raditi web i web development u cijelosti, neću nikada napraviti ni jedan sajt. Ako ima funkciju i ako radi, a k tome nije oku neugodna, msilim da mogu biti zadovoljan. Znam da web developeri gledaju stranicu i vizualno i tehnički, odnosno ako kod nije bezprijekoran, cijeli projekt im pada u očima. Ja velim - s vremenom. Zato niti ne obećajem ljudima raditi ono što (još) ne znam.

OK, OK, ublažit ću malo podlogu, ali siva slova ne diram. Crna izbjegavam u širokom luku, pogotovo na bijeloj podlozi. Just my thing.

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Full crna je iritantna za oči, a za igranje s različitim fontovima i veličinama baci oko na http://typetester.maratz.com/

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    .: Samsung Omnia :.
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    7.591
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.591, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @gog

@f.e.a.r.
    Taj webcounter treba biti nevidljiv, odnosno treba postojati samo kod koji se vidi u sourceu, a zašto nekad iskoči, pojma nemam. To mi služi čisto da vidim kakva je posjećenost. Što se sadržaja, više ga ni ne može biti. Nije to portal sa vijestima. Stavio sam od teksta i slika ono što mi treba.

Posjećenost stranice vidiš na control panelu svojeg servera. Ako si na linuxu, onda je to cPanel. Ne znam kako funkcionira na Windozama... Tamo imaš detaljnu statistiku. Evo ti primjer:

livin' fast

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pokušavam neke stvari promijeniti na stranici, ali se mogu da ne velim kaj jer mi nešto ne valja sa hostingom. Imam dvije domene preko istog accounta: jedna radi kak spada, a ova moja ne. Kada se uspijem spojiti na remote, ne prikazuje ama baš ništa. Prazan folder, a ništa ne mogu prebaciti gore. Poslali su mi mailom kao nekakvo rješenje, pa ću vidjeti kada dođem doma da li je čemu.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    .: Samsung Omnia :.
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    7.591
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čiji hosting imaš?

Inside internet je meni trenutno naj po usluzi, promptnosti i cijenama.
    livin' fast

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GoDaddy. Imam dvije domene na jednom accountu i na jedan se bez problema spojim i obavljam upload, a sa ovim drugim - ništa. Spoji se, ali na remote nema ničega, niti ne mogu ništa stavljati gore. Ionako, ovo nije tema o tome. Samo pokušavam promijeniti neke stvari na sajtu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [Promocija]Motofaneri Web
    By Lorry-Brzi in forum Internet i zaštita
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 12-06-2008, 22:40
  2. [Promocija] mob-ogl.com
    By therrlu in forum Internet i zaštita
    Odgovora: 47
    Posljednji post: 24-05-2008, 15:31
  3. Promocija:dc Gamecentar
    By SiemensCX70 in forum Internet i zaštita